ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Eu azi am fost sa vad in jur de 270 hectare floare care infloreste in 3 raduri Floare 1-2 este la 8 zile diferenta una de alta
La prima floare sunt in jur de 100 hectare jumate este cu auto polenizare LG-PIONER iar jumatate floare cu cea mai mai mica modificare
Floare 2 nu este modificata nimic iar a treia care infloreste cam peste 4 saptamani si este un sfert modificata in jur de 80 hectare
Aceste hectare sunt numai la asociatia cu care am vb eu plus ca mai sunt si alte lanuri mai mici in apropiere
Acuma om vedea ce a fost in fond la urma urmei am mult respect pt acest administrator pt ca mi-a spus sincer ce fel de floare a samanat

Marius-ursulakhe

Azi am mai facut un roi care va primi o matca imperecheata pe care o iau din nucleul de imperechere iar acel nucleu va primi o batca gata de ecluzionare
As avea o intrebare pt cei mai experimentati :--cate randuri de matci poate imperechea un nucleu fara sa mai primeasca albina ??
Ieri am fost la stupii care sunt dusi la floarea soarelui si incep sa bage ceva nectar, floarea este cam in jur de 20% inflorita (la floare am 16 stupi iar acasa ma mai lasat 3 familii din care iau puiet si albina pt roi )
Roi pana acuma am facut in jur de 13 +6 nuclee din care 3 au matcile inperecheate si depun oua

cipik

De ce ai nevoie sa imperechezi cu mai multe matci cu o generatie de albina? Las-o sa oua toti faguri din nucleu si o muti dupa ce si-a facut treaba si ai PUIET CAPACIT, de albina bineinteles.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Marius-ursulakhe

Azi dragi colegi am avut o bucurie destul de mare cand am vazut ca pot sa tin in maini o rama cu albine
De vineri seara de cand mi-am taiat o parte din degetul aratator mana stanga ma tot gandesc sa nu ma afecteze pe plan apicol
Vineri ora 19:30 sa intamplat nefericitul accident iar sambata dimineata am fost operat

bucovineanu

E nevoie de mare atentie atunci cand se lucreaza cu utilaje de tamplarie. Regulile de protectie a muncii trebuie respectate cu strictete.

oroles

Citat din: Marius-ursulakhe din Iulie 15, 2014, 01:17:41 PM
Azi dragi colegi am avut o bucurie destul de mare cand am vazut ca pot sa tin in maini o rama cu albine
De vineri seara de cand mi-am taiat o parte din degetul aratator mana stanga ma tot gandesc sa nu ma afecteze pe plan apicol
Vineri ora 19:30 sa intamplat nefericitul accident iar sambata dimineata am fost operat
Am scris aici despre o planta cicatrizanta foarte buna! Sper sa o gasesti si sa o folosesti, mai ales ca este in floare in momentul asta si plina de valori curative. Duminica, venind din Brasov am observat doua palcuri din aceasta planta pe marginea drumului, intre judetul Covasna si Bacau, in dreptul Oituzului unguresc. Din pacate, traieste doar pe munte. Eu mi-am luat cateva radacini pentru orice eventualitate.

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7551.msg188095#new

Doamne ajuta!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Marius-ursulakhe

Citat din: oroles din Iulie 15, 2014, 05:44:50 PM
Citat din: Marius-ursulakhe din Iulie 15, 2014, 01:17:41 PM
Am scris aici despre o planta cicatrizanta foarte buna! Sper sa o gasesti si sa o folosesti, mai ales ca este in floare in momentul asta si plina de valori curative. Duminica, venind din Brasov am observat doua palcuri din aceasta planta pe marginea drumului, intre judetul Covasna si Bacau, in dreptul Oituzului unguresc. Din pacate, traieste doar pe munte. Eu mi-am luat cateva radacini pentru orice eventualitate.

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7551.msg188095#new

Doamne ajuta!
OROLES ITI MULTUMESC FRUMOS PT INDEMNUL TAU DAR MOMENTAN NU FOLOSESTE NUMAI UN FEL DE SOLUTIE PE BAZA DE IOD SI SE SCHIMBA PANSAMENTUL IN FIECARE ZI SI SE URMARESTE SA NU SE INFECTEZE RANA
Mutumesc din suflet inca o data

Marius-ursulakhe

Citat din: bucovineanu din Iulie 15, 2014, 03:24:21 PM
E nevoie de mare atentie atunci cand se lucreaza cu utilaje de tamplarie. Regulile de protectie a muncii trebuie respectate cu strictete.
Intradevar nea Bucovineanul este nevoie de foarte multa atentie ca daca nu uite ce se poate intampla ,eu pot fi un mic exemplu negativ pt societate

cornelioandanciu

Insanatosire grabnica si  multa sanatate! Bine ca nu a fost mai rau!
Va salut.

Marius-ursulakhe

Citat din: cornelioandanciu din Iulie 18, 2014, 02:57:39 PM
Insanatosire grabnica si  multa sanatate! Bine ca nu a fost mai rau!
Multumesc frumos de urari nea Cornel

Marius-ursulakhe

Ieri am facut prima extractie pe anul acesta de la floarea soarelui si sunt multumit in jur de 11 kg / stup
Pt mine este prima productie mai mare din viata mea si io zic ca la cat au fost de slabi stupii si la cat a fost de prost anul ma declat multumit

NYK74

Insanatosire grabnică  MARIUS ,nu sta îngrijorat,ca nu mai creste la loc,doar altceva in alt loc :rotfl:
Aici culesul e inca in curs la floarea soarelui,la Botosani ,nu sa încheiat,nu e prea grozav,dar merge,asa cum a mers totul in acest an apicol .
Sa ne auzim de bine :hi:

Marius-ursulakhe

Citat din: NYK74 din Iulie 31, 2014, 11:35:59 PM
Insanatosire grabnică  MARIUS ,nu sta îngrijorat,ca nu mai creste la loc,doar altceva in alt loc :rotfl:
Aici culesul e inca in curs la floarea soarelui,la Botosani ,nu sa încheiat,nu e prea grozav,dar merge,asa cum a mers totul in acest an apicol .
Sa ne auzim de bine :hi:
NYK74----stiu ca nu mai creste la loc degetul iar despre alceva mai vedem  =))
In legatura cu culesul la floare ma bucur pt tine ca inca mai ai floare ca la mine sa cam dus de aproape 5 zile numai ca nu le-am adus acasa ca ma este ceva lucerna si sulfina alba unde si unde dar foarte rara
In zona mea trebuie incet incet sa ne orientam pt pregatirea de toamna tratamente hraniri de completare si stimulare

Cipi

Ghinionul a dat si peste mine, sunt internat la ortopedie pentru ruptura de tendon.

romikele

Sunt evenimente care se intampla fara voia noastra, ca "asa ne e scris", dar si altele care pot fi prevenite.
Din pacate abia DUPA devenim profesori... asa ca tot ce ne mai trebuie e putere mentala de a trece peste evenimente, ca tot "reparati" ramanem, fie ca ne plangem de mila, fie ca tratam totul cu umor.
Sanatate la toata lumea, ca belelele vin singure!  :wink2: :hi: