ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

popik50 imi pare nespus de rau dar uitate la mesajul de mai sus numai ce compozitie am mai gasit azi cand am mers sa cumpar
Daca vrei sa cumperi uitate pe pagina la calmusdaniel pe pagina 5 ca acolo sunt ceva informatii si numere de tel plus pret daca vrei sa iti comanzi

popik50

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 09, 2014, 10:39:51 AM
popik50 imi pare nespus de rau dar uitate la mesajul de mai sus numai ce compozitie am mai gasit azi cand am mers sa cumpar
Daca vrei sa cumperi uitate pe pagina la calmusdaniel pe pagina 5 ca acolo sunt ceva informatii si numere de tel plus pret daca vrei sa iti comanzi
Am sunat unde a recomandat domnul Calmus dar comanda minima este de 5 kg ceea ce e mult pentru mine. Legat de compozitia laptelui praf de la tine pot spune ca are grasime prea multa si proteina cam putina. Unde am sunat, laptele praf are 1,5 grasime si 34% proteina.
PS: Poate cumparam amandoi si-l impartim. :hi:

Bistriteanul

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 09, 2014, 10:30:21 AM
Azi am fost sa cumpar lapte praf si mare mi-a fost mirarea ca:-ori nu am inteles eu ori vanzatoarea a inteles altceva cand am intrebat-o despre laptele praf
Am gasit lapte praf degresat cu 27%proteina bruta si 12%grasimi
Cu acest mesaj doresc sa intreb pe cei cu mai multa experienta daca acesta compozitie este buna ca nu am cumparat pana acuma

Procentele sunt foarte bune. Nu sunt de parere ca trebuie sa folosim lapte degresat/cu continut redus de grasime, pentru ca polenul natural contine grasime in procente chiar mai mari decat acel lapte praf si noi defapt asta ar trebui sa incercam sa obtinem: un inlocuitor cu proprietati cat mai apropiate de polenul natural.
Polenul de papadie contine 18.9% grasime (lipide) , cel de trifoi 14.4%, iar acel lapte praf ar avea grasime cat are polenul de salcam (12%).

Am folosit in turte (chiar si in sirop) lapte praf cu continut similar de grasime si proteina iar turtele au fost foarte bine consumate si au ajutat la dezvoltarea familiilor in primavara.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Marius-ursulakhe

Domnule bistriteanul multumesc frumos de raspuns si sincer mi-ati luat o piatra de pe suflet
POPIK50 am sa incerc sa aduc mai multe informatii despre acel laptepraf daca doresti si sa vezi daca iti poti face rost din zona ta

Aurelian A.

salut,care este reteta de turta pe care o s-o folosesti? mi-o poti poti spune si mie? :P,multumesc
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Marius-ursulakhe

Pai eu am sa incerc prima si prima data reteta folosita de calmus daniel sa vad cum merge
-miere in proportie de 90% crisalizata la care se adauba drojdie de bere si lapte praf in proportie de 15%(adica 150grame/kilogramul de miere de fiecare produs)+in jur de 40ml protofil la 5kg miere
Daca nu imi place modul de administrare am sa fac turte
-4kg zahar macinat sau pudra in jur de 2 kg miere necristalizata 15%drojdie de bere 15%lapte praf si protofil 40ml si dupa acea se mai administreaza ori zahar pudra ori miere ori ceai de plante in functie de cum doresti sa fie turta
Eu toate aceste turte proteice le voi administra dupa 1 februarie
Turtele simple au tot aceiasi reteta numai ca nu se mai baga drojdia de bere si laptele praf si protofilul

Aurelian A.

Si eu ma gandeam tot la aceiasi reteta,a lui Calmus,sa vedem cum o sa iasa...eu nu am avut nici un zbor de curatire...nu bag turta pana nu am unul serios,te salut

romikele

Citat din: Aurelian A. din Ianuarie 11, 2014, 12:42:35 PM
...eu nu am avut nici un zbor de curatire...

Nici eu, desi am avut vre-o doua tentative  :P :hi:

Marius-ursulakhe

La mine au fost zboruri de curaire dar tot nu le voi baga pa in jurul datei de 1 feb asta si in functie de vremea de afara
Pana atunci am facut 5 turte de 1 kg de miere cristalizata si o voi felia in jur de 250 grame la fiecare familie care are mevoie (in jur de 5 fam)

cristian bh

Saptamana trecuta a fost foarte cald si zburau mai ceva ca-n toamna si cum in apropiere intr-o ograda am niste aluni m-am dus sa vad daca nu cumva or inceput culesul de polen si am stat sub ei la amiaza sa vad daca vin albinele.
Colo pe un gard iaca ce vad,doua prigorii faceau santinela si din cate am observat astea vaneaza in formatie de cate doua si-mi zic ca daca nu se face frig nu-s ce mai ramane-n stup pana la primavara ca in cativa stupi abia am trei rame ca-s roi , ursulache le stii bine ca amandoi le-am impachetat de iarna :thanks:
Pe imash au iesit niste floricele albe de marimea unui banutz de 5bani,si ici si colo cate o papadie unele cu puf alb,altele inflorite,oare pe astea din urma sa le fi prins frigul de la sfarsitul lui noiembrie si sa fi ramas asa ori infloresc asa devreme? :hi:

Marius-ursulakhe

Mare lucru nu este sa fi inflorit acuma acele floricele ca acest anotimp nu il putem numi iarna
Si la mine in zona am observat ca si urzicuta incepe sa se dezvolte destul de bine
Imi este frica ca iarna pe care o asteptam sa vina in martie si aprilie cand avem mai mare nevoie de primavara

Aurel

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 11, 2014, 06:03:20 PM
Mare lucru nu este sa fi inflorit acuma acele floricele ca acest anotimp nu il putem numi iarna
Si la mine in zona am observat ca si urzicuta incepe sa se dezvolte destul de bine
Imi este frica ca iarna pe care o asteptam sa vina in martie si aprilie cand avem mai mare nevoie de primavara
Dupa spusele meteorologilor asa va fi, cel putin in martie sigur, in toate zonele tarii.

bucovineanu

Cum va fi vremea in martie o sa o vedem cu totii. Nu poate spune nimeni ce va fi peste 2 luni. Asa o prognoza puteam sa fac si eu tinand cont de o vorba din batrani: "Nu manaca lupul iarna". Avand in vedere ca pana acum nu a fost iarna, e posibil sa vina mai spre primavara. Dar e posibil sa fie totusi o iarna mai usoara pana la sfarsit. Meteorologii care acum spun ca va fi iarna in martie, de ce nu au spus in septembrie ca in decembrie si ianuarie o sa fie toamna?
Probleme pentru agricultura si inclusv pentru apicultura vor fi daca va continua seceta care tine de cateva luni.

Aurelian A.

M-am convins si cu meterologii astia..cica o sa fie cea mai grea iarna din ultima suta de ani...prognoza pe maxim o saptamana e cat de cat exacta,in rest sunt povesti.
      Sper sa vina macar ceva ploi ca daca nu e problema mare pt agricultura si implicit pentru apicultura :hi: :hi: :hi:

Marius-ursulakhe

Sant curios ca cei de la meteo au spus ca aceasta vara va fi cea mai calduroasa si secetoasa din istoria europei