ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

sorinma

Ursulake,si eu dau la copil propolis cu miere cred ca are un efect mai bun ca si preventie si nu prea am masurat cat i-am dat(ii pun cateva picaturi pe miere in lingurita si o papa ,fara miere nu-i place )dar nu cred sa-i faca rau poate sa se imbete  :P .Anul trecut zilnic am consumat si eu si el ,toti in jurul nostru au fost raciti noi nu pana nu am terminat propolisu  :sad: apoi a fost randul nostru.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Marius-ursulakhe

Azi dragi colegi am facut facut un mic recensamat la familiile de albine
Azi fiind din plin zbor de curatire cu o temp de 13 grade le umbra la ora 15 am luat pe ramd ficare capac si prin podisor m-am uitat care fam sunt ridicate sus pe rame si am ajuns la concluzia ca din 15 ianuari trebuie administrat la 5fam miere cristalizata de floarea soarelui iar din 1 februarie incepem stimularea cu pasata de miere cu drojdie furajera,lape praf si protofil
As mai avea o intrebare pt cei mai experimentati -as putea sa adaug si sartovit si am in jur de 300 grame polen recoltat in vara si pus la congelator ?

romikele

In nici un caz sa nu bagi startovit inainte de inflorirea pomilor fructiferi.

cipik

Pe ce motiv? In prospect scrie ca se foloseste primavara pana incepe culesul de polen, adica pomi. Sunt derutat. 
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

romikele

Pentru ca exista riscul de roire necontrolata.
Daca totusi se foloseste, doar la familiile slabe, sau la cele care sunt alese pentru a intra in frigurile roitului in vederea colectarii de botci. In acest caz e nevoie de prezenta trantorilor maturi sexual, iar prin februarie ne prea se gasesc  :wink2:

Marius-ursulakhe

Aha multumesc frumos de raspuns nea Mihai
Deci asa sta treaba cu startovitul,de acum am sa stiu cum sa il folosesc

Marius-ursulakhe

Azi am fost si am cumparat drojdie de bere furajera si maine ajunge si laptele praf degresat cu 40%proteina
Sa ne ajute dumnezeu sa fie intr-un ceas bun cand facem si administram acesta pasta sau turta

Marin2011

salut ursulakhe,de unde iei laptele praf? ,daca nu te superi

PARINTELE

Legat de startovit, intreb si eu, oare administrarea sa pentru accelerarea dezvoltarii familiei de albina, stimularea matcilor pentru producerea si depunerea oua, NU UZEAZA MATCA, mult prea devreme?

romikele

Nu, ii creste doar randamentul. Asta evident la matcile ce sunt exploatate maxim 2 ani.
Rusii de ex. le schimba la fiecare an.

PARINTELE

Marius-ursulakhe

Laptele praf il iau de la o farmacie veterinara din beius
Azi am fost si am intrebat de el si au zis ca maine primesc si pt consumul animalelor si pt albine cu 1,5%grasime si 40%proteina

popik50

Si daca te rog sa-mi cumperi si mie 2 kg lapte praf  se poate? Pe aici  nu am gasit . Am gasit undeva la Galati dar mi-au spus ca minimul trimis sunt 5 kg si ptr mine e mult.Daca se poate vorbim prin MP.

romikele

Marius-ursulakhe

Azi am fost sa cumpar lapte praf si mare mi-a fost mirarea ca:-ori nu am inteles eu ori vanzatoarea a inteles altceva cand am intrebat-o despre laptele praf
Am gasit lapte praf degresat cu 27%proteina bruta si 12%grasimi
Cu acest mesaj doresc sa intreb pe cei cu mai multa experienta daca acesta compozitie este buna ca nu am cumparat pana acuma