ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

La temperatura de 4 grade in urma cu 15 min am verificat stupii sa vad la care fam albinele s-au ridicat in partea de sus a ramei ai am gasit 2 fam si am adminisrat cae 400 grame miere floarea soarelui
Eu zic ca nu era asa nevoie dar asta a fost ca o precautie
Acest lucru a fost planuit pe data de 15 ian dar imi era frica ca temperaturile vor fi mai mari si nu mai puteam aproxima atat de bine care are nevoie de turta si care nu

cipik

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 12, 2014, 09:25:16 AM
Sant curios ca cei de la meteo au spus ca aceasta vara va fi cea mai calduroasa si secetoasa din istoria europei

Daca si prognoza asta este una sa ne sperie ca cea a rusilor din acesta iarna, atunci hai sa cumparam aere conditionate sa punem in stupi. Nimeni nu stie cum va fii vremea peste X luni poate doar pe 1 maxim 2 saptamani. De exemplu: saptamana trecuta prognoza incepand cu data de 16 ianuarie arata temperaturi de -15, acum in aceeasi data avem -2 grade, cine mai stie. Sanatate
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

cristian bh

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 12, 2014, 09:25:16 AM
Sant curios ca cei de la meteo au spus ca aceasta vara va fi cea mai calduroasa si secetoasa din istoria europei
Pana la urma se pare ca cea mai buna prognoza e tot ceea batraneasca, cu ceapa in feleaga :P

Marius-ursulakhe

Azi am colindat toate marketurile din beius si am gasit lapte praf integral RARAUL la pretul de 17,90 lei cu concetratie de 26% gasime si 26%proteina la penny beius pt cei interesati din zona Beiusului

popik50

Am facut si eu comanda la Galati si am primit 5 kg de lapte praf, are 1,5 %grasime si 34% proteina . Pe cele 5 kg am platit 140 lei cu tot cu transport. L-am luat la recomandarea lui Daniel Calmus.
Acum astept timpul pentru al folosi...

Marius-ursulakhe

popik50 ma bucur pt tine ca te-ai hatarat sa iti iei de la acel domn
Ai iesit si tu destul de scump zic eu la 28 lei kg dar important este sa le folosesti sanatos si sa sti ca la 50 fam cate ai tu sa stii ca nu este prea mult laptele ca ma faci ceva turte si admimistrezi si la roi in mai
Eu am numai 500 grame lapte si in jur de 300-400 grame polen si acuma astept un raspuns de la cineva daca poate sa faca rost si ce fel de lapte praf folosesc la o fabrica de dulciuri

Marius-ursulakhe

zilele astea am terminat 3 stupi inafara de tabla de pe capac inclusiv vopsitul---si 2 nuclee de inperechere
azi am cumparat 100 toli de scandura lata uscata de 5 ani la 2 lei tolul
am sa revin si cu ceva poze dupa ce termin si remorca de modificat (trebuie marita cuva cu 5 cm in latime si sa ii mai fac o prelungire cu 20 cm care sa fie obtionala sa o montez numai an duc stupii cu ia)

istodorescu vasile

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 28, 2014, 09:15:26 PM
zilele astea am terminat 3 stupi inafara de tabla de pe capac inclusiv vopsitul---si 2 nuclee de inperechere
azi am cumparat 100 toli de scandura lata uscata de 5 ani la 2 lei tolul
am sa revin si cu ceva poze dupa ce termin si remorca de modificat (trebuie marita cuva cu 5 cm in latime si sa ii mai fac o prelungire cu 20 cm care sa fie obtionala sa o montez numai an duc stupii cu ia)
eu stiam ca in toli se masoara teava, nu scindura. nu imi dau seama cit inseamna un tol de scindura

fiug1970

Marius-ursulakhe

vasile eu asa stiu ca asa se masoara la noi in zona
Stiu ca 400 teoli are 1 metru cb scandura
Si mai stiu ca exista si rulete sau metru pe care arata masuratoare si in toli
Mie azi mi-a masurat azi scandura un vecin care a lucrat toata viata lui in domeniul tamplariei (mobila)

fiug1970

un zoll(tol)_2,54cm
100 toli_254cm
pt.scandura se foloseste metru cub
cubajul se face prin inmultire lungimii,grosimii si latimii scandurei.se aduna pana când faci 100cm adica un metru

istodorescu vasile

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 28, 2014, 09:35:42 PM
vasile eu asa stiu ca asa se masoara la noi in zona
Stiu ca 400 teoli are 1 metru cb scandura
Si mai stiu ca exista si rulete sau metru pe care arata masuratoare si in toli
Mie azi mi-a masurat azi scandura un vecin care a lucrat toata viata lui in domeniul tamplariei (mobila)
da este posibil , insa pe aici aceeasi scindura se masoara in mm-cm-m. am o curiozitate pentru cultura mea generala; atunci cind prelucrati scindura respectiva, croiti lazi, rame ,etc.., masurati in centimetri sau in toli.pe rulete am vazut si eu acea gradatie  paralela cu cm,insa nu i-am dat importanta, insa metrul de timplarie din cite stiu eu nu are decit cm, nu si toli. oricum cu orire unitate de masura am lucra, important este sa iasa lucru de calitate. spor :hi:

Marius-ursulakhe

Eu cand fac ceva din lemn masor in cm sau mai nou in mm masurarea in toli o folosec numai la cumpararea scandurei (asa o cumperi de la piata sau de la un gatar sau de la intermediari care vand sandura

cristian bh

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 28, 2014, 09:47:28 PM
un zoll(tol)_2,54cm
100 toli_254cm
pt.scandura se foloseste metru cub
cubajul se face prin inmultire lungimii,grosimii si latimii scandurei.se aduna pana când faci 100cm adica un metru
:uimit: :uimit: :uimit:
Nu ti-as recomanda sa vii p-aci pan poalele apusenilor si sa cumperi scandura fara revizuirea cunostintelor necesare calculului ,intrucat sigur ai musca din grenada. :)
Un tol de scandura se socoteste astfel,
EX,  lungime 4 metri ,latime 2,5 cm grosime 2,5 cm,masurat cu ruleta nu cu sublerul,egal un tol de scandura,adica o buc de scandura la 4 metri lung.taiata la tol.adica 2.54cm cum zici si lata de 25 cm ARE 10 TOLI.Deci 40 buc la dimensiunea asta egal un m cub scandura.adica 400 toli cum spune si ursulache.
Sau pt calcului m cub e formula matematica LxLxL adica 100 x100x100 cm  :hi:

Marius-ursulakhe

ce ziceti de poza asta  =))  :rotfl: