ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

bismark

Am avut multi ani stupii pe 10 rame si erau atit de plini ca nu puteam sa scot o rama fara sa o distrug si am trecut pe 12. Cind aveam 10 rame chiar daca ii puneam cat tot jos faceau cuibul compact.Acum la 12 rame pot spune ca daca am un cat de 1/2 este perfect pentru stationar.Asta din experienta mea de stationar,pentru cei care se deplaseaza totul este caturile.Cit mai sus cu atit mai bine.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Marius-ursulakhe

Marius-ursulakhe

Dragi colegi am si eu o mica intrebare care este diferenta intre mierea cristalizata si cea zaharisita
Miere cistalizata am si eu de la foarea soarelui dar cea zaharisita nu am mai vazut (atasati si ceva poze daca se poate)

fiug1970

Ce facem dacă mierea cristalizează?

Imediat după extragere, mierea este întotdeauna clară şi lichidă. Acest lucru se datorează, conţinutului ridicat de fructoză, care şi face ca unele sortimente, cum ar fi salcâmul să rămână permanent în stare lichidă. Dacă conţintul de glucoză este mai mare decât cel de fructoză, mierea va cristaliza, la temperaturi sub 18ºC.

Cristalizarea mierii este un proces natural, care atestă autenticitatea produsului, însă ATENTIE : MIEREA DE SALCÂM NU CRISTALIZEAZĂ, dacă este pură, fără alte adaosuri din alte sortimente.

Este de subliniat faptul că, mierea cristalizată are exact aceleaşi calităţi ca şi cea lichidă. Multe persoane preferă mierea cristalizată, deoarece este mai uşor de întins pe pâine. Dacă ea cristalizează, se introduce pur şi simplu într-un vas cu apă caldă şi se ţine până când cristalele se dizolvă, dar cu atenţie pentru a nu ajunge să fiarbă sau să se supraîncălzească.

NOTĂ: Mierea nu se va încălzi în cuptorul cu microunde.
ps:cristalizata=denumire stiintifica,zaharisita=denumire populara(google)

fiug1970

Cristalizarea mierii (sau zaharisirea) depinde de raportul dintre continutul de fructoza si glucoza din miere. Daca mierea contine mai multa glucoza, atunci se va zaharisi. In schimb, daca mierea este mai bogata in fructoza, atunci va ramane lichida. De mentionat ca mierea de salcam si cea de mana cristalizeaza foarte greu, dupa aproximativ un an. google

Marius-ursulakhe

fiug1970 Multumesc mult pt explicatii
Eu am mai vazut ceva intro poza daca nu ma insel tot pe acest forum dar eram mai la inceput, era ca si un fel de spuma "cred ca peste mierea de salcam---nu sant sigur" da stiu ca era un fel de spuma si se spunea ca acea spuma este buna sa o bagi in cafea
Ce este acea spuma?

fiug1970

Desi am prezentat saptamana trecuta "Frisca de miere"-produsul vedeta de la targul Verde de la Cluj, revin saptamana aceasta si cu o poza efectiva a produsului.
Dupa cum se vede si in poza, mierea este sub forma de spuma alba la culoare, spuma care se ridica la suprafata mierii, sau ramane pe vasele de extractie. Aceasta de spuma contine si cele mai multe impuritati de la albine, adica miere amestecata cu ramasite de faguri, propolis, polen, laptisor de matca scurs din celulele de puiet, continand chiar si cantitati mici de venin de albine, in masura in care in miere s-a strecurat si resturi de albine, care contin acea pungulita de venin de albine. Toate acestea echivaleaza cu mestecatul unui fagure direct din stup, care contine miere, propolis si unele celule cu laptisor de matca.
Acesta este un produs cu un continut foarte ridicat de enzime si vitamine, si are o valoarea apiterapeutica mult mai intensa decat mierea simpla filtrata, sau propolisul pur si polenul pe care stomacul le digera greoi si nici nu le poate usor asimila.
Recomand tuturor apicultorilor, spuma aceea cu impuritati de la albine care o dau la o parte, si o arunca sau o folosesc la rachiu, sa o filtreze printr-o sita mai mare, si sa o ambaleze. Are un gust deosebit de bun, si clientii sunt foarte receptivi, doar unii mai sensibili dau la o parte cate un "piciorus" sau "aripa" de albina...;)
Este sanatate curata...la borcan !!! google

Marius-ursulakhe

Multumesc frumos inca o data  ^:)^   =D>    :hi:

fiug1970

fiug1970

Marius-ursulakhe

fiug1970 multumesc frumos si sa iti dea dumnezu sanatate fericire si multe inpliniri alaturi de cei dragi
Vreau cu acesta ocazie sa doresc tot binele din lume tuturor iubitorilor de albine

niculita

E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină si căldură alături de cei dragi tie. Dăruieşte din toata inima si deschide-ţi sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasă-ti sufletul să renască si trăieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.Craciun fericit tuturor,iernare usoara ptr albinute si multe butoaie pline cu miere ptr anul 2014!!!! :hi: :hi: : sampanie: :coffee: :birthday:

Marius-ursulakhe

Niculita multumesc frumos pt urari si dumnezeu sa iti dea multa sanatate fericire alaturi de cei dragi.Multumesc inca o data

Marius-ursulakhe

Dragi colegi am si eu o intrebare pt cei care cunosc mai bine domeniul propolis si tinctura de propolis
Am doi copilasi care tot fac rosu in gat acum 1 saptamana au scapat de injectii si din nou aseara fetita a facut iar febra iar cand sa uitata sotia mea in gat la fetita sa minunat observand ca iar gataul iar este rosu ca focul
Eu dimineata am luat o carte la rost si am vazut o reteta de propolis numai ca eu am invelit tinctura de propolisul cu miere si am procedat in felul urmator:
-am luat o siringa sigilata si am masurat 100 ml miere de floarea soarelui si am bagat-o intr-un borcan am luat 5ml tinctura de propolis (eu l-am facut tinctura cu o concentratie de 30%)am luat o lingurita si am mestecat bine si am dat cate o lingurita la fiecare copil
Intebarea mea este :am procedat bine ?este prea tare concentratia pt ei (fetita are 4 ani baietelul are 2 ani)?

tassevasi

Nu stiu  cit de  eficienta  va fi  aceast  tratament cu  tinctura  ptr copil , eu sa-ti  spun de  nepotamea  pe la  4 ani , tot  timpul  era  racita  si in spital , cu toata tinctura  pe  care i-o  dadeam  pe  zahar .
   Medicul  a hotarit  ca cel  mai bun lucru e sa  le  scoata , a rezolvat  probleme  cu bine  si de  atunci  copilul  e sanatos " tun " :)
   Eu daca maninc o inghetata  ma doare  imediat in git , acum ia  poate sa manince  cit  doreste  ca nu mai are pb .
   Numai bine  :hi: :hi: