ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Citat din: fiug1970 din Iulie 30, 2013, 10:04:48 PM
gheorghevici,de la bunica mea am vazut scheletul de la o centrifuga de trei rame la care eu mi.am prins degetele cand aveam vreo 4-5 ani,fiindca sor-mea invartea de manivela si mi-a spus sa bag degetul la angrenaj.a murit la 77 de ani in 1986,insa niciodata nu am auzit-o pronuntand cuvantul "STORS".o fi fost mai tanara decat bunicul tau sau nu,chestia e ca pt.ea mierea se EXTRAGEA,Si nu mai avea stupi de la colectivizare!!
si ursulache:nu este necesar sa fii perfect.lumea ar fi plictisitoare daca am fi perfecti.
Domnul meu, in tara asta sint multe zone in care se folosesc expresii specifice.De exemplu si eu zic ca "storc mierea"',bineinteles cand am ce stoarce.Eu zic ca nu este cazul sa facem analize literare ci este mai omeneste sa ne bucuram de bucuria unui coleg de forum.Matale stii ce-i aia "ciripa"?Hai sa te vad daca bunica ta folosea cuvantul asta,meghis ca a trait in vremurile vechi.Asta este, domnule, noi stim cine suntem si unde traim!
Da cred ca ai dat ceva bani pe pestele ala! :D
Va salut.

Marius-ursulakhe

x

Marius-ursulakhe

x

Marius-ursulakhe

scuze dragi colegi ca nu au iesit pozele asa cum am dorit eu sa iasa dar daca fetita nu era cu mine si nu eram pe acel pod puteam sa ma concentrez mai mult asupra imagini di fotografii dar momentan asa a iesit
Iulisca la noi in zona este plina de albina dar din pacate eu zica ca anul acesta este mai rau ca anul trecut

Marius-ursulakhe

Dragi colegi aseara am facut 10 litri sirop invertit dupa reteta lui nea gica d-zeu sa il ierte numai cred ca am facut o prostie cam mare
La acest sirop am mai adaugat niste suc de ceapa cu usturi (150ml) facut de duminica iar mirosul nu prea imi place mie ca om si nu stiu cum il voi administra albinelor ca imi vine sa vomit
Dragi colegi acum ma adresez dumneavoastra si vreau sa va cer pareria daca am facut bine sau nu pt ca daca nu este bine cred ca il bag peste prune numai ca am bagat si 20 ml de protofil pe el ca sa ii mai schimbe mirosul

Marius-ursulakhe

Astept parerile dumneavoastra sau sfaturile in legatura cu acel sirop

stefan1

Daca ai cules de Iulisca, de ce-i mai stimulezi?
  Depinde cum ai pastrat acel suc de ceapa. Normal ar fi trebuit sa-l folosesti proaspat. Probabil, in aer, s-a mai oxidat. Nu cred, totusi sa faca rau. Eventual da-l in portii mai mici, ca sa consume mai mult din el cu puietul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Marius-ursulakhe

Pai stimulez 8 rroi care sant acasa si sant mai slabi
La iulisca au fost duse doar 12 din 20 care am crezut eu ca merita si sa stiti dragi colegi ca nu exista nici o stimulare mai buna ca cea naturala asta am observat-o
Domnule Stefan va multumesc frumos pt raspuns ca mi-ati luat o piatra de pe suflet ca aseara incepusem deja sa dau ca nu am mai avut rabdare multa sanatate

Marius-ursulakhe

reuniunea familiilor de albine 20 la numar

Marius-ursulakhe

am o rugaminte daca se poate sa imi spuneti cate ceva despre aceasta floare care am observat ca apare toamna in amunite locuri si sper sa nu fie o planta care da miere de mana

Marius-ursulakhe

Poze facute azi la stupi pregatiti pt iernare
Anul acesta vreau sa fac diferenta cu adevarat intre pat cald si pat rece si iernare tip horn clasica cu paturica peste rame si iernarea cu folie anticondens la stupi cu fund plin
Mai spre seara sper sa mai pot face ceva poze ca mai am de finalizat 4 stupi

Marius-ursulakhe

Dragi colegi as dori o mica opinie (parere) in legatura ca ma bate gandul sa imi construiesc pt anul viitor stupi pe 8 rame 1/1si magazia sa fi tot pe rame de 1/1
Am cautat si pe functia "CAUTA" dar nu am gasit nimic in legatura cu acest model de stup si de aceea doresc sa va cer pareria
Multumesc frumos de intelegere si astept opiniile dumneavoastra

orbanstefan64

in momentul de fata sint cele mai folosite in zona noastra.

Marius-ursulakhe

morozan simion

nu pot sa-ti dau un sfat sigur, pot doar sa-ti spun cum procedez eu. Eu am stupi pe 10 rame cu magazii de 1/2 si 3/4 si sunt foarte multumit, este un stup foarte bun pentru zona in caremi desfasor activitatea. Mierea curata este ceea din magazie unde matca nu oua, fagurele este folosint numai pentru depozitarea mierii, asa ca fiecare foloseste stupul care considera el ca e bun