ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

12 BNR

pe timp de vara cate familii puneti intr-o lada pe 20 rame? va intreb pt ca am primit si eu 25 de lazi la fel cum aveti dumneavoastra, cea din poza, am facut cativa roi si nu stiu ce sa fac sa bag un roi sau doi fiecare ii pe 4 rame acum.

Marius-ursulakhe

pai eu mi-am propus ca cei mai slabi sa ii bag tot 2 in fiecare lada (3 lazi la numar )dar toate acestea numai dupa inperecherea matcilor sau la inceputul lui sectembrie

Marius-ursulakhe

si o poza cu noul podisor la stupi reconditionati (prima data am avut din scandurele si acum am facut si cu plasa pt aierisire si pt hranirile cu turta pt iarna)

12 BNR

si cand puneti o singura fam in lada, lasati amandoua urdinisurile deschise sa circule prin amandoua?

Marius-ursulakhe

Eu nu am lasat niciodata amandoua urdinisele libere cand am avut o singura fam in astfel de lazi.eu zic ca se descurca destul de bine numai cu unul.spun acest lucru pt ca cea mai dezvoltata familie am avut-o pe 17 rame albina din care 11-12 rame puiet
12 BNR poti baga cate o familie in fiecare lada daca zici ca ai primit 25 de lazi si in toamna le muti tot cate doua
Eu incerc sa nu mai folosesc astfel de lazi pt ca sant foarte grele si incomode la dusul in pastoral
Acest tip de lazi zic eu sant foarte bune primavara pt ca se dezvolta foarte bine chiar mai bine zic eu decat in verticali

Marius-ursulakhe

si o poza cu un adeziv special pt lemn care l-am primit de la un vecin care lucreaza la fabrica de mobila din beius.Acest produs cred ca este bun si pt stupii si polistiren extrudat
ESTE UN POLIURETAN GLUE SI LA-AM FOLOSIT LA STUPII PE CARE I-AM RECONDITIONAT

Marius-ursulakhe

Ieri am adus 2 saci de putregai si mai ud si mai uscat
In poza este prima sarja pusa la uscat care imi va fi de folos la culesu de la floarea soarelui la care voi duce stupii diseara.Sa dea d-zeu sa fie intr-un ceas bun sa putem stoarce ceva

Marius-ursulakhe

A m si eu o intrebare pt cei care au facut mai mult pastoral la foarea soarelui
Roii pe 5 rame albina se merita sa ii duc la floarea soarelui ?Se depopluleaza masiv?
Intreb ca as dorii ca anul acesta sa nu mai bag in iarna roii pe 3 rame albina

Marius-ursulakhe

Poze de la primul cules de floarea soarelui

Marius-ursulakhe

vineri a fost primul meu stors in camp la floarea soarelui si am stors 35 litri de la 8 stupi pt mine a fost foarte bine pt inceput sperante mai mari sant acuma la a doua floare pt ca si roi sant mai dezvoltati si pot si ei sa adune ceva si pt stors
Poze nu ma mai chinui sa pun ca am un internet foarte slab de numai 384,0 kbs si sincer numai ma enerveaza

G. Iulian

Interesantă data, dacă ne luăm după ea putem spune că ai avut zbor de curățenie la floarea soarelui.  :rotfl:  Sper că nu te superi, spor la stors și sănătate multă ție și albinelor.

Marius-ursulakhe

=))   :rotfl:   Gheorghevici I asta sa sti ca nici nu am observat la poza  =))   :rotfl:  mersi la fel in legatura cu storsul si multa sanatate tie si fam tale  :hi:   

fiug1970

nu cred ca exista cuvant mai inoportun si zgarietor la ureche ca cuvantul:STORS!!de rufe?de cosuri?ca fagurii in nici un caz nu se storc!!mierea se extrage,se centrifugheaza.

bucovineanu

Intradevar nu suna bine cuvantul STORS atunci cand se refera la miere. Dar nici "ca cuvantul " din postarea de mai sus, care precede acest cuvant, nu prea suna deloc bine.

sorinma

Si eu am fost "taxat"in clasa a3a ..."ca cand" o lucrare de control mi-a fost citita in fata clasei :uimit:si nu a fost de nota 10 :nono:.
Acum ca zici stors ,centrifugat,extras...ce mai conteaza?adevarul e ca le "furi "mierea =))
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde