Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Citat din: Nea Costica din Buzau din Decembrie 06, 2012, 10:37:53 AM
unu- am o moara cu ciocanele cu turatie mare si sita interschimbabila[ cu sita cea mai deasa scoate malai cu granulatie oproape fina], se poate folosi in loc de rasnita??

Ciocanele am  =))  ,moara nu, nu stiu ce sa-ti spun dar banuiesc ca nu vrei sa macini un sac de plante?

Citat din: Nea Costica din Buzau din Decembrie 06, 2012, 10:37:53 AM
doi- plantele medicinale macinate isi pastreaza propietatile pe perioada indelungata, si daca da cu le ambalam??

Nu se merita sa le tii mai mult de un an si nu rasnite.Eu le pastrez in niste fosti saci de zahar de 5kg
care sunt din hartie   :hi:

Nea Costica din Buzau

Roi-Ag  =))  :hi:

Am constatat ca dupa administrarea siropului cu ceaiuri, pt stimulare sau completare, albinele sunt foarte harnice, creste frecventa zborurilor, si nu mai zic de curatania din stup.
Din acest motiv, si anul care vine am sa culeg tote plantele medicinale incepand chiar cu papadia si paducelul. Le pun la uscat la umbra pe lazi de fructe, si iarna pt primavara sunt aur curat.
In curand am sa fac niste turte [placi, cum le zicea nea Gica], din zahar invertit cu ceai de plante.
Fiind in proportii de 5/1, nu se acresc nici dupa un an, asa ca fiind  facute, cand imi trebuiesc doar le tin o zi pe calorifer, si le administrez caldute. Zaharul l-am cumparat cu 4.6 lei kg, plantele le am, cred ca iese la 3.8 lei/ kg
Nu stiu cat mai costa la magazin, acum un an 8 lei turta, de aceea cred ca ies la juma de pret, si marfa garantata  :wink2:
13 fam = 13 turte rezulta 13 * 3.8 = 49.4 lei, asta prima sarja, dar eu am sa fac doua sarje si ce ramane il facem 1/1 pt stimulare si roi. Vise   :rotfl: :rotfl:

Asa arata iarna stupina lu nea Costica  :bzz: :bzz: si un orizontal pregatit de parada  =)) =))

Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Sa va zic ultima [oare ] patanie pe anul 2012;

Vad un cosar [cand ma uit in oglinda  =))], zic gata am pus-o  :bzz:
Si asa a fost am pus o raceala de dua zile, care m-a tinut in ,,barlog'', pe ceaiuri ca pastile nu folosesc  :rotfl: :rotfl:

Va doresc un an nou cu bucurii, realizari si sanatate  =D>....va multumesc ca ma-ti suportat  :rotfl: :hi:

silviu

:hi: :coffee: :beer: : sampanie:
ITI ALEGI TU.CEAI,BERE SAU SAMPANIE CA DUPA ASTEA NU TE DOARE CAPUL.lA MULTI ANI!
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

Fane

La Multi Ani Nea COSTICA
AI AFUMAT SUNCULITA ?

Nea Costica din Buzau

2013 un an fericit pt toata lumea!!  :hi:

Multumesc colegilor Silviu si Fane pt urari  =D>  :thanks:
Fane fii atent aici, nu m-am ocupat numai de curatat cosul centrale;

Am bagat carnea si toate cele in magazie, le-am lasat sa se raceasca si hai la treba;
selectare carne, grasimi sunci oase etc.
Le-am prelucrat si le-am dat la toate un praf de sare, numai la sunci fara numar[isi ia cat trbuie], le-am pus in vase pana a doua zi [cu exceptia suncilor], dupa care le-am infipt in carlige si apoi la zvantare.
Am tocat carnea pt carnati [si cea de vita], bagat miroase[cimbru, usturoi, piper, ardei rosu macinat, sare etc], amestecat bine, lasat o noapte la omogenizat, amestecat din nou, piftea fripta pt proba.
Umplut matele, atarnat la svantat.
Am afumat tot ce trebuia afumat[carne, carnati, costite, sunci, tobe etc].
Carnea, carnatii, costitele le-am decupat la diferite dimensiuni, le-am ,,fiert'' in untura, le-am bagat la borcane, galetui etc  le-am acoperit cu untura fierbinte, pe care le-am ,,aruncat'' in niste rfturi.

Un singur lucru va rog, sa nu-i aratati pozele lui Dan [Pharaonu], ca el nu mai mananca de porc din cauza religiei, el consuma numai bebecuti de la Becali  =))

Fane

Bravo Nea Costică asa de bine arata încât iți vine sa le mănânci crude, felicitările mele și sa le stropești cu mult vin ca sa prindă afumătura bine pe ele.

Fane

cateva poze si de la mine de la taiatu porcului

dorindafi

:hi: salutare fane
roshirea porcului banuesc ca e facuta cu sange ca doar no fi oxid de fier
dar care-i chichitza , pt ce anume se face acest ritual  :uimit:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Fane

salutare
Se fraca șoriciul cu sare si singe de la beregata unde se taie porcu la gat pentru a se muia șoriciul mai bine se lasă câteva minute și apoi se curata cu cuțitul și se spala

cvictorc

Salutare nea Costica!E hot tare adventistul ala care te-a lasat fara matca!Si pe mine!

relutu

Nea Costica,multumesc mult ptr cotele de rulment,azi i-am montat,merge brici si nu mai face zgomot(abricul daca nu mai stiti despre ce este vorba).Multumesc mult.

dorindafi

Citat din: fane din Ianuarie 11, 2013, 09:47:44 PM
salutare
Se fraca șoriciul cu sare si singe de la beregata unde se taie porcu la gat pentru a se muia șoriciul mai bine se lasă câteva minute și apoi se curata cu cuțitul și se spala
cu sare s-au saramura cred ca se moaie shoricul dare sangele e pt dizain
cu vreo 20 shi ceva de ani in urma , pe cand copilaream in tzara Hatzegului foloseam sangele pt sigerete
acum ce sa zic , cate bordee atatea obicee  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Nea Costica din Buzau

Un an fericit la toata lumea!! :hi:

- victor chiar vorbesti serios??, poti detalia ?
- cu placere Relutu, ma bucur ca ai reusit  =D>
- cu o sngura exceptie Fane, al tau a fost mai mare, dar si al meu a fost suficient  =))
- Dorine ai fost cel mai simpatic ... de revelion  =D>

Acuma va prezint, mica masa de schimbare a anilor, cand am sarbatorit doar cu tanti Lili, dupa care au navalit ,,invadatorii''

stup_arpi

Sa-ti traiasca Familia Nea Costica! =D>
Nimic nu-i este imposibil celui ce doreste ceva din toata inima.