Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: Nea Costica din Buzau din Ianuarie 13, 2013, 08:16:37 PM
... dupa care au navalit ,,invadatorii''

Am curaj sa fac pariu ca iti doresti sa navaleasca acei "invadatori" cat mai des! :wink2:
Nu ti-a placut deloc  =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Nea Costica din Buzau

Multumesc, asemenea stupi-arpi  :hi:, apropo' facand ciclu 2 din armata in Oradea, la Divizie, am cunoscut in tren [Oradea Bucuresti], o fata care calatorea cu bunica ei, din Marghita, pe nume Mariana, cu care am corespondat o vreme, ce mica-i lumea  :surprised:

Dane, castig-ai la sigur pariul, acum cateva ore au plecat la casa lor, si acum sunt un pic mai trist, dar sunt cu voi si maine incepem toti activitatea pe noul an, si viata merge inainte.

Sa aveti un an fericit  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

cvictorc

cred ca stii ca am cumparat stupi de la el si am luat unii prin aprilie si pe ceilalti la inceputul lui mai.E,sa stii ca pe aia din mai i-a vamuit puternic si de albina si de matci profitand de bunatatea mea,si mi-a dat si numai scursuri de rame,ulterior afland ca el a facut roi din ei si i-a vandut dupa ce eu m-am inteles cu el!
Acum mai are stupi?Ai grija si fereste-te sa mai umble el in stupii matale sau sa nu faci schim de matci sau botci sau rame cu el ca are niste rame si cutii dubioase!

Nea Costica din Buzau

Eu i-am zis lui Adi de atunci, ca ti-a dat teapa, dar el mi-a zis ca esti multumit, dar probabil ca era vorba de primii din aprilie.
El zice ca are stupi la Berca, deoarece in Candesti are spatiu mic pana la vecini.
Si ieri a venit sa-i dau un disc abraziv, sa ascuta o panza de circular, i-am aratat ca am dar nu am de dat, cum se zice ,,odata vede nasul puta finei, cand o boteaza''.
Sa ai spor!!  :hi:

cvictorc

Hai sa-ti povestesc mai multe!
Tatal meu (invatator atunci,acum pensionar de 7 zile)este apicultor cu traditie , de la varsta de 7-8 ani si-a inceput activitatea cand il ajuta pe bunicul sa lucreze la stupi!
A avut si pavilion apicol pana prin anul  1996 cand nu il mai folosea pt ca  conducea destinele unei comunitati din anul1989 decembrie si efectiv nu a mai avut timp sa se ocupe de albinute.Pana in 1989,avea toate cocediile de vara ocupate cu pastoralul.MERGEA TREABA CUM NU SE PUTEA MAI BINE!
Castiga si bani pt polenizare si facea si bani cu mierea!
In anul 2004 am inceput si eu sa cochetez cu stuparitul ajunsesem si eu sa am vreo 20 de stupi si am ascultat sfaturile fratelui tatalui meu si am facut numai tratamente ecologice pt ca erau la moda atunci si el avea un strain care venea si achizitiona mierea ecologica la un pret foarte bun .Uite asa in 2-3 ani am reusit sa distrug toate familiile deoarece acel tratament nu avea efect antivarooa.La fel si unchiul meu a pierdut f.f.multi stupi din efectivul lui (vreo 200 la Onesti)dar i-a refacut repede.Acea moda am inteles ca a facut ravagii prin zona aceea in acei ani!
TI-AM FACUT UN REZUMAT CA SA NE CUNOASTEM MAI BINE !
Sa revenim la oile noastre!Apropo sa stii ca sunt coleg si cu Adi!
Anul trecut am gasit un anunt in ziar cu albinele lui nea V...!L-am sunat si am ajuns sa vad stupii!Am convenit cu el la pret pt un nr de 5 si i-am promis ca ii cumpar si pe ceilalti daca ii vinde.Asa ne-am inteles pt toti 11 cu albina si ramele pe care le avea la acea atunci cand ne-am inteles!El a spus ca pe ceilalti 6 mi da dupa ce extrage si el ceva miere,adica peste vreo saptamana.La vreo doua-trei zile dupa ce i-am luat pe cei cinci am trecut p-acolo prin zona si m-am uitat peste gard.Ce sa vezi?Acolo la el mai aparusera 2-3roi,deci erau in total vreo 8.Am trecut pe la el si i-am spus ca vin sa iau stupii pana seara.Cred ca stii, curtea lui era ca o reduta,datorita nervozitatii albinelor nu puteai sa stai in curte decat cu masca .Avea plasa  pusa pe toate gardurile si cu toate astea vecinii ,dupa spusele lui foarte alergici stateau numai in casa.A reusit in saptamana aceea cat am mai lasat acei stupi la el sa ia aproape tot puietul si vreo doua matci.Erau botci in toti stupii.Intr-un cuvant "i-a vamuit puternic".Cand l-am intrebat ce era cu acei stupi in plus cu o zi inainte a scaldat-o.
A doua zi ,acasa la taicamiu unde am dus stupii a inceput  un razboi de nu te mai vedeai pe o raza de vreo 100 de metrii.Toate pasarile lui taicamiu erau negre de albine,pasari care se aflau inchise intr-o curticica la vreo 50 de metrii de stupi.Dupa vreo 30 de minute a reusit taicamiu sa bage pasarile la adapost dar ne era frica sa nu atace si lumea pe strada.Am stat cu frica ,iti dai seama ,taicamiu care a avut mereu albine nu mai vazuse asa ceva niciodata si se speriase si el si se intreba ce albine am cumparat eu.Ne era frica ca ii tabara si stupii lui in numar de vreo zece.Da sa stii,ca dupa vreo saptamana s-au linistit si s-au pus pe treaba si acum ierneaza linistit in stupina pe care o vezi in stanga in poza.Mai putin unul care  cu toate ca are matca(cel putin avea in toamna) ierneaza rasfirat,galagios dar nu am ce-i face.
Uite asa iti spuse-i pataniile mele cu nea V.....!Si ca sa iti dai seama, i-am carat si apa cu bidoanele toata vara cand mergeam pe la taicamiu pentru ca imi era mila de ei !

cvictorc

Acum sunt multumit de ei,i-am inmultit f mult in vara ,i-am reunit in toamna, acum sunt vreo 25 bunicei da sa vedem ca mai e drum lung pana prin martie ca va fi iarna lunga pt ca pastele e tarziu.Poate va fi bine,poate nu!Da oricum ar fi o sa mai cumpar si anul asta cativa si o sa-i inmultesc puternic ca sa pot face camionul rentabil pentru anii urmatori.Cred ca a luat si Adi microbul asta ! L-ai contaminat puternic!Nu am mai vb cu el in ultimul timp.Ce mai face cu cursul?
Multa bafta !

Nea Costica din Buzau

Stiam ca tu o sa iesi bine si din asta, Adi mi-a zis ca esti un luptator[si priceput], si atunci am discutat mai mult despre preocuparile tale.
I-am zis ca are de unde lua exemplu, dar mai are si influiente mai putin pozitive  :wink2:
Scoala merge bine, mi-a zis sa ma duc sa dau examen in locul lui, ca n-are chef de invatat  :smile:
Sti ca nu ai timp, dar mi-as dori sa treci pe la mine ,,sa ma evaluiezi''  :wink2:
Sa sti ca eu am cununat fata mica a lui nea Banica [Adriana], din localitatea condusa o perioada de tatal tau, am facut, parca, doua revelioane acolo, mi-a placut, am fost si la pastravarie.
Sanatate !! tinem aproape  :hi:

cvictorc

Sa stii ca adevaratul curs il face acasa la tara langa taicasau cu stupul deschis si examenul il ia cand va vedea ca il inteapa o albina in mana si el se va uita la ea fara sa sara ca ars.Atunci chiar ii place si va absolvi cu brio!pt el e usor dar pt profesorul lui o sa fie mai greu!Care nea Banica?Ca sunt mai multi.Unde sta?

Nea Costica din Buzau

Asa e cu albina, el are si doi ,,maimutoi'' de care trebuie sa se ocupe, eu sunt multumit sa fie toti sanatosi, restul vine de la sine   :smile:
Eu am fost acolo cu mult timp in urma, dar iti pot da cateva repere;
casa e sub deal pe dreapta cand vii de la dn10, el cred ca a fost zugrav, ginerele cel mare a fost primar....
sanatate  :hi:

cvictorc

Da,banuiam eu!Nea Banica,om calumea!Ginerele lui Sarbu!

niculita

La multi ani si multa,multa sanatate ca-i mai buna decat toate!!!!!!Numai bine,iernare usoara si multa miere in acest nou an!!! :hi: : sampanie: :birthday: :bzz: :bzz: :bzz:

Nea Costica din Buzau

As-i Victor, dar casa nu a fost de piatra, din pacate !!

Multumesc Niculita, aceleasi urari pt tine, familia ta si prietenii tai !!

Doamne ajuta!!  :hi:

Nea Costica din Buzau

Acum sa vedem ce a mai lucrat nea Costica;
In primul rand 4 hranitoare, apoi un adapator.
Am inteles ca albinele isi umple gusa cu apa foarte bine, dintr-u strat mic de nisip, si atunci am construit un adapator orizontal, cu niste sipci anti-innec, printre care voi pune un strat de nisip.
Rzervorul va fii un bidon de plastic cu robinet pt dozarea apei [picurare]
sanatate la toti  :hi:

romikele

SC Nea` Costica din Buzau SRL vine la targ la Rm. Sarat cu produse si echipament apicol?  :P

Nea Costica din Buzau

O sa fie numai inventii, si atunci sa vezi ce bani incasez pt titlu de autor de la cei care plagiaza , sau cum se zice, gen Fanica Orban  =)) =))

De produse nu mai zic , ai vazut ca deja curge mierea pe la urdinis  :rotfl: :rotfl:  :hi: