Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

La mine in zona i se spune lupul albinelor,are un zbor greoi si se anunta de departe (scoate un sunet de zici ca vine aviatia) ,ataca albina care vine obosita la stup.

Bătrânul

Anul 2013 este un mare examen atit pentru stupari cit si pentru albine. Incepind de azi 5 iulie administrez sirop in borcan de 1kg de doua ori saptaminal pina apare ceva cules. Este mai corect zilnic cite 200 grame dar asa la citi stupi am niciodata nu as ajunge la capatul rindului.  :hi:

sorinma

ne spune-ti si noua cum il administarati?unde-l asezati?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

marius_vfp

batrane da s-a terminat tot prin zona acolo , la mine a inceput floarea-soarelui si merge binisor , pacat ca  bate vantul si nu prea ne slabeste ploaia .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

sandupop

A început înarmarea, ....ceva dusmani....de asta cu bile..... =))
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Bătrânul

Apoi atunci cind albinele ma ataca ce ma fac fara asta ...?  :rotfl: =)) :uimit:

Bătrânul

Dati un sfat ??? Caut porumb , floarea soarelui,soia  si stroturi !!!!! :thanks:

stupar

La munte a mers bine.Baga miere mana in prostie.Da stai acasa si dai sirop ...Recomand pt.batrani muntele,aer curat caldura suportabila si ai si randament fara zahari! :hi:

marian sima

De mult nu am mai vazut atata miere la floarea soarelui ca anul acesta .
Nea Batrane  eu am porumb (de anul trecut)dar distanta dintre noi este prea mare.
Floare la recolta.

albinuta carina

ma ajuta si pe mine cineva  :cu plăcere:
as avea o intrebare in legatura cu o familie cu puiet varos,ce sa fac cu ea,cum o pot folosi albinele de la acea familie? am observat ca numai in doua rame se regaseste puiet bolnav.
ce ma sfatuiti sa fac? sa despart ramele cu o gratie hanneman sa nu mai oua matca in ele,sau pot intari alta familie cu albine de la acea familie? restul fagurilor sunt infestati?   ))/

Tamu

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

dan sebastian

pentru id Stupar
Re: Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)
« Răspuns #686 : Iulie 07, 2013, 12:02:01 p.m. »
Citat
La munte a mers bine.Baga miere mana in prostie.Da stai acasa si dai sirop ...Recomand pt.batrani muntele,aer curat caldura suportabila si ai si randament fara zahari!

Cum au reusit sa dea la munte mana nu pricep, pt ca a plouat aproape zilnic, si tot la munte ii am si eu. Au consumat si teriul de il bagasera. In plus teiul a fost calamitat cam peste tot din ce stiu eu, cel putin in zona mehedinti si gorj.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Bătrânul

Citat din: stupar din Iulie 07, 2013, 12:02:01 PM
La munte a mers bine.Baga miere mana in prostie.Da stai acasa si dai sirop ...Recomand pt.batrani muntele,aer curat caldura suportabila si ai si randament fara zahari! :hi:
Unde este muntele ca de la Brasov nu se vede ? =))