Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

andrei f

multumesc pentru ajutor d-lui bucovineanu. mai am o intrebare totusi. se spune ca stupii care au miere nu mananca turtele de zahar . ai mei au lins-o imediat. ieri am controlat doi informativ deoarece am avut cam 10 grade afara si luasera turta dar aveau mancare (se vedea mierea capacita printre rame).

bucovineanu

Vremea a fost destul de calda in aceasta iarna si albinele nu prea au stat in ghem strans. Daca sunt numai coroane de miere pe rame ele consuma si turta. Chiar daca mai au miere, trebuie avut grija deoarece majoritate familiilor au deja puiet si consumul creste foarte mult. Pentru a se dezvolta normal, mancarea trebuie sa fie la discretie.

Mihai Sergiu

Azi la Zalau au fost 8 grade cerul noros insa albinele aduceau apa la greu culmea de pe la vecini , cea din stupina nu le place? :D
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

bee_lover

Bătrânul

Citat din: Cradle din Februarie 15, 2013, 08:29:30 PM
Azi la Zalau au fost 8 grade cerul noros insa albinele aduceau apa la greu culmea de pe la vecini , cea din stupina nu le place? :D
Pune repede o folie deasupra ramelor si vor avea condens pentru apa. De acum condensul in stup e BINEVENIT.

Ionel_Cluj

Stimate domn Batranul ,sfatul dvs este valabil si pentru stupii cu fund normal?Ma refer la folia pusa peste rame

teo

in clipele actoale folia e bine venita pe ori  ce fel de stup finca condensul da apa de care are nevoie acum familile de albine

cristipep

Asa este.......condensul este si bun dar si periculos in acelasi timp.
Citat din: Bătrânul din Februarie 16, 2013, 04:53:00 PM
Citat din: Cradle din Februarie 15, 2013, 08:29:30 PM
Pune repede o folie deasupra ramelor si vor avea condens pentru apa. De acum condensul in stup e BINEVENIT.

albinasebes

sa inteleg ca e bine acum ca la stupii cu fund antivarooa sa fie inchis subarul?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Mihai Sergiu

Sincer am emotii in ceea ce priveste folia la stupii cu fund plin , anul trecut am pus folia cred ca prin martie si am avut un condens de toata frumusetea. Nu spun ca nu aveti dreptate insa am o retinere in a aplica aceasta metoda
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

dorindafi

folia la stupii cu fund plin eu o folosesc atunci cind   incepe activitatea
iar la ceilaltzi am iernat asha
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

cristipep

Eu am folosit folie anul trecut si am fost foarte dezamagit de condensul pe care mi la facut, eja incepea si mucegaiul.....ceea ce este foarte periculos....

Bătrânul

:) Azi am administrat cite un litru de sirop la albinutele mele !  :) Nu am pierdut nici macar un roi !  =D> Cu surprindere am constatat ziare umede in stupii cu falt jur imprejur . Nu-mi explic ) La grosimea de 4 dejete de ziare umiditatea nu a ajuns la rame dar sus a existat .  :uimit: La un roisor iernat pe doua rame intr-o cutie de 6 rame ma-m pomenit pe 6 rame .  :uimit: Cum p....a masii ? :uimit:

mape 48-petru manea

E clar ---a fost cineva si a mai pus 4 rame  :P

bucovineanu

Saracele albine au vazut ca nu au rame pe care sa stea si au luat din alti stupi.  :smile: