Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

danipowsoft

Sunt incepator da ma gindeam sa te intreb:
happy gratie la urdinisi nu ai?
si nu este cam mic urdinisul pentru aerisire?

Marius-ursulakhe

Domnule Bătrânul la cata vreme se repeta bagarea turtelor daca se baga acum un mic ex o turta de 1 kg?

happy

Citat din: danipowsoft din Ianuarie 22, 2013, 01:21:07 PM
Sunt incepator da ma gindeam sa te intreb:
happy gratie la urdinisi nu ai?
si nu este cam mic urdinisul pentru aerisire?
Am avut in toamna puse gratare dar le-am dat jos ,incurca albinele cand fac curatenie in stup.Unul singur este ceva mai mare,restul sunt prea  mici ca sa intre soriceii.Bine ca mi-ai atras atentia sa bat o sipculita!
Unde am gasit ceva polietilena(pus deasupra ramelor) cu urme de condens am scos-o afara.
Astazi le-am dat turte de serbet la 10stupi care halisera ce le-am dat in decembrie,asa ca inca o luna stau linistit dupa ce si-au facut si zborul de curatire.Arata masina mea ca bombardata,.prea tarziu mi-am dat seama sa o mut!Si asa trebuia dusa la spalatorie!
Care ar fi metoda cea mai buna sa evitam omorarea albinelor cand le punem turte?Cat am incercat sa pun turta de serbet din spate spre urdinis (spre ghem) tot nu am reusit fara sa faultez multe din ele!!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

RazvanTi

tras cu degetul peste speteze si fum
si intra singure intre spateze.
sunt destul de amortite si trebuiesc ajutate un pic cu degetul
cel putin eu asa am facut...
spor!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

romikele

Citat din: RazvanTi din Ianuarie 22, 2013, 10:50:11 PM
... trebuiesc ajutate un pic cu degetul...

Mare scula si degetul asta... mai ales de la o varsta :limba:

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Bătrânul

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 22, 2013, 08:20:02 PM
Domnule Bătrânul la cata vreme se repeta bagarea turtelor daca se baga acum un mic ex o turta de 1 kg?
repet.  La aceasta data nu umblu la rame, o sa vina si vremea lor.  . Descoper pentru o secunda , pun turta  si inchid. In ce priveste reteta este de cind lumea si i se spune serbet . La mijlocul lui februarie acelas lucru cu 10 % adaos de lapte praf sau drojdie sau pur si simplu lapte fiert in loc de apa. UNA DINTRE ELE .  :hi:

prisecarul

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 23, 2013, 10:27:32 AM
Citat din: ursulakhe din Ianuarie 22, 2013, 08:20:02 PM
repet.  La aceasta data nu umblu la rame, o sa vina si vremea lor.  . Descoper pentru o secunda , pun turta  si inchid. In ce priveste reteta este de cind lumea si i se spune serbet . La mijlocul lui februarie acelas lucru cu 10 % adaos de lapte praf sau drojdie sau pur si simplu lapte fiert in loc de apa. UNA DINTRE ELE .  :hi:

cu specificatia ca drojdia trebuie sa fie dezactivata!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

Mihai Sergiu

Va salut si va multumesc pentru sfaturi! Am observat ca se foloseste si faina de soia in turta ce parere aveti?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

relutu

D-nu Batranu laptele praf NAN ptr copii o fi bun?

romikele

Este bun... dar trebuie administrat cu biberonul  :rotfl:

relutu

Daca este bun de care tetina sa pun la biberon de silicon sau de cauciuc. =D> =))

costelgeorgel

Citat din: relutu din Ianuarie 23, 2013, 11:07:10 AM
Daca este bun de care tetina sa pun la biberon de silicon sau de cauciuc. =D> =))

eu cred ca niste stupari adevarati acum se gindesc doar la un vin fiert sau tuicaaa fiarta dupa preferinta si  nu la hranitul albinelor asta era tema pentru sfirsit de vara.

Doamne ajuta sa fie asa  la toti stuparii

pharaonu75

Uite ca eu chiar acum "ma bat" cu o cana cu vin fiert!

P.S. Cana am castigat-o la tombola de la Targul apicol Sighisoara 2012, vinul l-am castigat din bolta proprie, iar mierea am castigat-o din stupi! :wink2:

O fi bine pe viscolul asta? :D :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde