Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

albinele prefara ramele cafenii ,dar daca nu au sunt bune si cele albe

ioanardelean55

Prin prezenta ramelor noi in stup ne putem da seama de harnicia si de  grija stuparului fata de fam. de albine . :bzz: :bzz: :bzz:

orbanstefan64

:wink2:

pharaonu75

=)) =)) Ai bagat repede cateva rame noi intr-un stup, ca sa ne pacalesti ca esti harnic si grijuliu cu albinele!!! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

POSTASUL

ee vau cam incoltit domni administratori :rotfl: :rotfl: dar cel putin pozele sunt frumoase  , :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

pharaonu75

Citat din: POSTASUL din Septembrie 25, 2011, 11:30:13 PM
ee vau cam incoltit domni administratori :rotfl: :rotfl:

Suntem invidiosi pe el pentru ca este moderator!! =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

Eeee, e usor sa ai rame noi in roii de anul asta  =))  :beer:

Kiwi Bee

Alutus

Citat din: Kiwi Bee din Septembrie 25, 2011, 12:28:49 PM
Doar o observatie.
Exista apicultori care dupa ultimul cules extrag mierea si schimba cutiile de miere cu cele de cuib(sau dupa caz doar ramele).Astfel ramele din acel an devin rame de cuib in toamna iar cele care au fost de cuib tot sezonul merg la topit.La anu toate ramele de cat vor fi noi(primesc foita noua).Si asa merg an de an fara probleme.
Oare care ar fi solutia mai buna?Cea descrisa de mine mai sus sau
Aceasta este solutia cea mai buna, dar este aplicabila doar la ME. Simplifica mult lucrurile.
Sa nu uiti Darie!

Bătrânul

De simbata vin ploile. Azi si miine aranjati cuiburile pentru iernare!!! De aceasta data acest sfat este valabil pentru toate zonele din tara.

Calin Catalin

Am strans, dar mai am de scos cate o rama din mijloc. Mai am oua si puiet pe ele.
Acum imi vor arata ele daca le-am strans destul sau daca mai trebuie.
:hi:
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

happy

Astazi am reusit sa le pregatesc pe locul definitiv de iernare.Le-am pus si site la urdinis , le-am taiat din coltare de aluminiu care se pun la zugraveala si le-am prins cu pioneze.Doua gauri le este suficient ca sa impiedice intrarea viespilor si a soriceilor :wink2:
Trei familii mai slabe le-am cazat(despartite cu diafragme etanse) intr-un singur stup tip roinita cu mai multe urdinisuri.La primavara sper sa fie valabile! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

mape 48-petru manea

Numai doua gauri ai lasat ?
este prea putin la o familie---ce faci la un zbor de curatire ?
pune o poza

pharaonu75

Eu am iernat stupii folosind gratii de acest gen, iar 2 gauri au fost suficiente!
De fapt urdinisul este deschis exect cat latimea pe care sunt dispuse aceste 2 gauri, adica 1,5 - 2 cm!
Gaurile sunt mult mai mari decat cele de la colectorul de polen, deci albinele intra si ies foarte usor.
Nu am avut probleme nici cu soarecii sau viespile, dar nici cu zborurile de curatire!