Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

N A Marin a spus ca ceea ce gandeste el este subliniat!
Eu subliniat vad partea buna a zicalei!
Cealalta parte este taiata, deci nici el nu este de acord cu asa ceva, (desi recunoaste ca are ceva ranchiuna pe Batranul) insa a scris-o pentru a fi zicala completa si pentru a face o gluma!
Daca gluma va fi gustata sau nu, asta ramane sa se clarifice intre batranul si N A Marin!

Eu asa inteleg! Insa poate gresesc, doar sunt si eu om! :nebun:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bogdan moldovean

salut prieteni.Sunt incepator in ale meseriei si v as intreba o chestie.In momentul de fata 14 sept.se mai pot face hraniri de stimulare cu protofil si sirop ptr.stimularea matci?sau este cam tarziu ?Majoritatea stupilor au albina pe 7 rame dar 3 rame din cuib sunt goale adica au avut puiet dar a aeclozionat si vad ca matca nu mai are gand sa se oua.In cazul asta le as mai putea stimula cu sirop si protofil sa se ocupe sa ponteze ramele goale?V as ruga sa mi spuneti cum sa procedez si cantitatea ce trebuie s o administrez.Multumesc

N A MARIN

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 14, 2011, 09:17:06 AM
N A Marin a spus ca ceea ce gandeste el este subliniat!
Eu subliniat vad partea buna a zicalei!
Cealalta parte este taiata, deci nici el nu este de acord cu asa ceva, (desi recunoaste ca are ceva ranchiuna pe Batranul) insa a scris-o pentru a fi zicala completa si pentru a face o gluma!
Daca gluma va fi gustata sau nu, asta ramane sa se clarifice intre batranul si N A Marin!

Eu asa inteleg! Insa poate gresesc, doar sunt si eu om! :nebun:

Un om... dar ce OM!!!
Un barbat adevarat , rational, echilibrat, inteligent ,informat, altruist.
Va multumesc pentru intelegere ,DOMNULE PHARAONU 75
........
In ceea ce priveste opiniile celorlalti domni...
ASTIA SUNTEM.
In cele trei puncte,fiecare a asezat imaginativ,literele pe care conformatia sa psiho-educationala la determinat sa creada ca  sunt de facto.
Nu au tinut  seama ca,din punct de vedere semantic, ortografic si ortoepic fraza este de drept,  NULA .
Oare, de ce?

...ezista o esplicatie.....
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

pharaonu75

Va multumesc pentru aprecieri!
Nu sunt chiar asa, o mai iau si eu "pe aratura" cateodata! Sau mai des!
Ca doar sunt om, asa cum spuneam!

P.S. Revazand cele scrise de dvs, parca incepe sa mi se urce democratia la cap! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bogdan moldovean

salut prieteni.Sunt incepator in ale meseriei si v as intreba o chestie.In momentul de fata 14 sept.se mai pot face hraniri de stimulare cu protofil si sirop ptr.stimularea matci?sau este cam tarziu ?Majoritatea stupilor au albina pe 7 rame dar 3 rame din cuib sunt goale adica au avut puiet dar a aeclozionat si vad ca matca nu mai are gand sa se oua.In cazul asta le as mai putea stimula cu sirop si protofil sa se ocupe sa ponteze ramele goale?V as ruga sa mi spuneti cum sa procedez si cantitatea ce trebuie s o administrez.Multumesc

filip

Daca ai suficienta hrana in rame si albina pe 5-6 rame,lasa albinele in pace.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

happy

Am un stup in care am pus diafragma si in parte unde nu sunt rame sunt pe jos si pe la colturi, multe albine care nu stiu ce fac acolo :uimit: Oare nu le place sa stea in cuib? Nu sunt semne de roit ci doar stau pur si simplu.Vi s-a intamplat asa ceva?Am 7rame in acel stup ,sa fie prea putine rame?
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

stupar

Dupa diafragma eu las rame goale,pana sa raceste timpul,cand gaselnitele nu mai umbla.Albinele ocupa aceste rame,gaselnitele nu sant lasate de albine.In prezent este foarte cald de aceea stau dincolo de diafragma.Cum se raceste timpul se retrag in cuib

Bătrânul

Citat din: bogdan moldovean din Septembrie 15, 2011, 12:46:56 PM
Ieri am vizitat pe Fratele Ionut in Vrancea la El acasa adica in stupina din cimp. Am vazut efectele unei hraniri de stimulare chiar la urdinis si am ramas tablou . MA GRABESC SA APLIC : 2kg usturoi turmixat si dizolvat in 3litri apa calda lasat doua zile si amestecat cu 20 litrii sirop cu miere . Servea in capacele pe scindura de zbor si culmea nu era furtisag :uimit: nici acum nu-mi vine sa cred cea ce am vazut  :uimit: . Matcile oua ca nebunele =D>  Eu totusi voi folosi in interiorul stupului  :bzz:

Bistriteanul

In ce cantitate se administreaza acest preparat?
Are efect, daca  la ora actuala nu mai avem puiet, adica dupa administrare matca isi va incepe din nou ponta?
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

bucovineanu

Daca reginele sunt din anii anteriori si au incetat ponta, nu o mai reiau. Daca sunt di 2011 se poate sa inceapa sa ponteze din nou. Eu nu sunt de acord cu fortarea pontei acum. Ele stiu mai bine decat noi ce trebuie sa faca.

bogdan moldovean

cum adica domnule batranu usturoi turmixat si chiar are efecte in momentul actual?

Ozzy

mai pe romaneste un mujdei de usturoi
ideal e sa fie bagat la blender si facut pasta apoi amestecat in sirop
mie mi-a fost recomandat usturoiul ca antibiotic natural

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: Batrinul din Septembrie 16, 2011, 09:28:04 AM
MA GRABESC SA APLIC : 2kg usturoi turmixat si dizolvat in 3litri apa calda lasat doua zile si amestecat cu 20 litrii sirop cu miere ... Matcile oua ca nebunele

usturoi?
eu stiam ca siropul de ceapa stimuleaza... dar usturoiul?

:new: nu le miroase gura apoi?  :hi:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Ba le miroase, dar cine le pupa? =))

Nu ma crezi? Verifica!