PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

romikele

ABSORBŢIA FONDURILOR ALOCATE PRIN PROGRAMUL NAŢIONAL APICOL 2012

http://www.madr.ro/pages/pna/comunicat-pna-12.10.2012.pdf

cristian87

Fain- am luat o teapa superba.
am dat 8 lei pe apifonda si primesc inapoi 1,45
la Blaj costa 5 lei - avantaj Apicola
Invatatura de minte pe viitor.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

costinelblagniceanu

Si macar asa cind vor incepe alocarea brumei de bani? :yahoo_cry:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

romikele

A inceput deja... dar nu toti odata  :sad:

PACO

Citat din: cristian87 din Octombrie 13, 2012, 01:23:25 PM

Asadar mai merita accesat PNA ul ?

Fane

Mai merita pe dracu......

Karpetrusov

Sunt in aceeasi situatie. Anul viitor mai bine dau sirop de zahar. Nu voi mai lua decat medicamentele prin PNA.
A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.

Fane

cred ca e cel mai indicat cu sirop de zahar, eu unu nu o sa mai iau, decat medicamente si o sa le dau sirop de zahar, nu o sa mai fac prostia care am facuto anul asta.

pharaonu75

Citat din: Karpetrusov din Octombrie 13, 2012, 10:10:28 PM
Sunt in aceeasi situatie. Anul viitor mai bine dau sirop de zahar. Nu voi mai lua decat medicamentele prin PNA.

Daca ar proceda la fel toti romanii, sa vedeti cu cat vor scadea preturile la "hrana pentru albine" din comert!
1 kg zahar costa 4,2 lei, iar 1 kg apifonda costa 8 lei? Adica dublu?
Pai sunt 100% sigur de faptul ca apifonda/apiinvert sunt facute din resturile de sfecla de zahar, (coji, cotoare) care raman dupa ce partea cea mai buna este bagata la productia de zahar pentru uz uman. Destept marketing, daca reusesti sa vinzi resturile la pret dublu fata de produsul de baza! =))

In primavara pe mierea de rapita ne ofereau 6,5 lei si acum ne vand apifonda cu 8 lei!
Daca faci un calcul, 6,5 lei plus 1,45 primiti prin PNA, rezulta aproximativ 8 lei!
Deci pica si justificarea unora: "vand toata mierea si dau albinelor inlocuitori de hrana, pentru a scoate profit cat mai mare".
In timp ce apicultorul indoapa albinele cu tot felul de meclemuri cumparate la preturi umflate artificial, altii fac profituri frumoase vanzand mierea pe care au platit-o apicultorilor in bataie de joc.

Traim in Romania, tara unde capitalismul, democratia, sunt interpretate "dupa ureche", tara unde a devenit ceva banal ca cei pe care ii desemnam ca sa ne apere interesele si sa ne reprezinte, sa nu faca altceva decat sa ne dispretuiasca si sa ne vanda ieftin si mediat, urmarind umplerea buzunarului propriu.
In dictionar, pentru acestia, exista termenul de TRADATORI... termen destul de perimat astazi, insa pe vremurile cand romanii mai aveau macar o farama de demnitate, tradatorii erau rasplatiti pe masura!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Fane

Noi suntem ce vinovați pentru ca dacă am fi uniți și nu le-am da mierea la preturile astea , ei au muri de foame, multi TRÂNTORI trăiesc de pe urma unor amărâți de apicultori , pe care ii fac cum vor ei.

costinelblagniceanu

Citat din: romikele din Octombrie 13, 2012, 04:18:58 PM
A inceput deja... dar nu toti odata  :sad:
Puteti sa dezvoltati ideea, va rog mult! :bravo:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

costinelblagniceanu

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 14, 2012, 10:32:18 AM
Citat din: Karpetrusov din Octombrie 13, 2012, 10:10:28 PM

Daca ar proceda la fel toti romanii, sa vedeti cu cat vor scadea preturile la "hrana pentru albine" din comert!
1 kg zahar costa 4,2 lei, iar 1 kg apifonda costa 8 lei? Adica dublu?
Pai sunt 100% sigur de faptul ca apifonda/apiinvert sunt facute din resturile de sfecla de zahar, (coji, cotoare) care raman dupa ce partea cea mai buna este bagata la productia de zahar pentru uz uman. Destept marketing, daca reusesti sa vinzi resturile la pret dublu fata de produsul de baza! =))

In primavara pe mierea de rapita ne ofereau 6,5 lei si acum ne vand apifonda cu 8 lei!
Daca faci un calcul, 6,5 lei plus 1,45 primiti prin PNA, rezulta aproximativ 8 lei!
Deci pica si justificarea unora: "vand toata mierea si dau albinelor inlocuitori de hrana, pentru a scoate profit cat mai mare".
In timp ce apicultorul indoapa albinele cu tot felul de meclemuri cumparate la preturi umflate artificial, altii fac profituri frumoase vanzand mierea pe care au platit-o apicultorilor in bataie de joc.

Traim in Romania, tara unde capitalismul, democratia, sunt interpretate "dupa ureche", tara unde a devenit ceva banal ca cei pe care ii desemnam ca sa ne apere interesele si sa ne reprezinte, sa nu faca altceva decat sa ne dispretuiasca si sa ne vanda ieftin si mediat, urmarind umplerea buzunarului propriu.
In dictionar, pentru acestia, exista termenul de TRADATORI... termen destul de perimat astazi, insa pe vremurile cand romanii mai aveau macar o farama de demnitate, tradatorii erau rasplatiti pe masura!
Procesatorii ofera 8,5-9 ron/kg de miere si vind,, facaturi" pe post de hrana de albine.Asa nu mai bine le dau mierea inapoi la albine si in primavara scot ,,tancuri"

Fane

E ceva asemănător cu țăranul care muncește de rupe și NU POATE VINDE MARFA  vine un angrosist de pe piața cumpăra  marfa si o vinde la prețul , aproape dublu cu care o cumpăra de la țăranul  care muncește.
La fel și la noi le dai mierea la un preț de 8,5 și abia iți da bani când vor ei te tiriite și nu mai poți face nimica cu ei, nu poți sa te dezvolți sa cumperi tratament  s. a .
Dar nu mai e mult și investitori străini și serioși o sa vina sa ia mierea direct de la producător la un preț mult mai bun și atunci sa-i vedem pe ei ce or sa facă?

soricul

Pana atunci ei isi formeaza "CORPUL GRAS" si rezista si in continuare pentru ca legile sun facute de ei si pentu ei, nu pentru niste amarati ca noi.
"Viata eroilor,dintre toate,este cea mai mare lectie de umanitate pe care ne-o da istoria"

Fane

Ai perfecta dreptate noi ii facem asa dar după PNA de anul asta nu știu cine o sa mai dea buzna sa cumpere de la ei toate porcăriile, mai bine le dau albinuțelor mele tot mierea lor și cred ca e mult mai sănătoasa și mult mai buna.