PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

lazile le-am achizitionat de la cluj la pretul de 250 lei, pret cu tva inclus si sunt f multumit de ele. cred ca este un pret pertinent avand in vedere ca sunt compuse din fund av cu subar de tabla, corp 1/1 pe 12 rame, 2 magazii 1/2, podisor cu hranitor rotund de 2 l, capac cu polistiren.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: albinasebes din Octombrie 28, 2012, 07:00:52 PM
lazile le-am achizitionat de la cluj la pretul de 250 lei, pret cu tva inclus si sunt f multumit de ele. cred ca este un pret pertinent avand in vedere ca sunt compuse din fund av cu subar de tabla, corp 1/1 pe 12 rame, 2 magazii 1/2, podisor cu hranitor rotund de 2 l, capac cu polistiren.

sa le folosesti sanatos si sa le inmultesti
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

i mitica

Sunt membru al unei asociatie, in primavara am cumparat placute de identificare de la asociatie .APIA a respins dosarul PNA din motiv ca placutele nu sunt inregistrate conform ordonantei. S-a intamplat si la altii?

romikele

Acele placute au numere acordate de ANARZ.
Daca numerele respective nu s-au regasit in baza de date a ANARZ, dosarele au fost respinse fara exceptie.
Au fost cateva asociatii carer au crezut ca pot insela vigilenta celor de la APIA, dar s-au inselat.

Kov iulian

Care e procedura normala de comanda a numerelor ?

1. Apicultorul instiinteaza asociatia ca are nevoie de X numere, apoi asociatia face demersurile necesare mai departe apoi dupa un timp apicultorul primeste numerele .

2. Asociatia face comanda dinainte de x numere, apoi cand vine un apicultor care are nevoie de numere le ridica pe loc .

i mitica

In cazul de fata mai pot sa fac ceva pt a recupera bani?

romikele

Sa dai asociatia in judecata, dar nu cred ca vei fi satisfacut de rezultat  :sad:

Pentru viitor e bine sa fii la curent cu informatiile, altfel povestea se poate repeta.
O asociatie serioasa informeaza corect membrii sai asupra tuturor aspectelor, nu incearca sa-i traga pe sfoara.

i mitica

almasel2011

Citat din: Kov iulian din Noiembrie 25, 2012, 01:02:53 PM

1. Apicultorul instiinteaza asociatia ca are nevoie de X numere, apoi asociatia face demersurile necesare mai departe apoi dupa un timp apicultorul primeste numerele .

2. Asociatia face comanda dinainte de x numere, apoi cand vine un apicultor care are nevoie de numere le ridica pe loc .

In cazul meu a fost cam asa:
-inregistrarea stupilor in registrul agricol
-inregistrarea terenului in registrul agricol (ca stupina)
-in baza celor 2 inregistrari in registrul agricol Primaria iti da o adeverinta in care se spune ca tu detii vatra stupinei cu x numar de stupi
-mergi la DSVSA, depui o cerere la care anexezi adeverinta de la Primarie pt inregistrarea stupinei si vanzare directa
-teoretic medicul veterinar zonal va veni sa verifice la fata locului daca ai stupina asa cum zice adeverinta.
-medicul veterinar face un referat pe care il trimite tot la DSVSA
-documentul de inregistrare al stupinei se elibereaza in cateva zile
-mergi la APIA cu adeverinta de la Primarie (e bine sa ai copii dupa adeverinta asta ca ti se solicita in n locuri), copie dupa registrul agricol, documentul de inregistrare sanitar veterinara si copie CI + cont bancar, aici depui o cerere sa fii inregistrat in Registrul fermelor; treaba asta dureaza 5 minute daca nu mai sunt si altii in fata ta.
-iei copie CI, copie adeverinta primarie (iar prostia asta de adeverinta), copie registrul agricol (nu este chiar obligatoriu, dar mi-au cerut-o si pe asta), documentul de inregistrare veterinara si te duci la Asociatie unde te inscrii ca si membru; o rogi pe D-na de acolo sa iti dea si crotaliile- mie mi s-au eliberat pe loc
Ca si taxe: nu m-a costat nimic partea cu inregistrarea sanitar veterinara, Apia, Primarie
La Asociatiea am platit taxa de inscriere (10 lei, se plateste o singura data)+ 1,5 lei pt fiecare stup+1,5 lei fiecare placuta de identificare.
Ca si timp la mine a durat cam 1 saptamana, cu mici interventii si rugaminti, dar nu este ceva iesit din comun. Cine se plange ca este greu de obtinut, vorbeste prostii sau in necunostinta de cauza sau sa se afle in treaba.
Toate astea eu le-am obtinut saptamana trecuta in judetul Timis; este posibil ca prin alte judeti procedura sa fie putin diferita, dar esenta este aceeasi.
Nu va fie frica fratilor, daca vreti sa obtineti ceva, se poate. Luati cu voi si 2- 3 borcanele cu miere, astfel se mai pot indulci lucrurile.
Nihil sine Deo.

almasel2011

Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 12:37:39 PM
Sunt membru al unei asociatie, in primavara am cumparat placute de identificare de la asociatie .APIA a respins dosarul PNA din motiv ca placutele nu sunt inregistrate conform ordonantei. S-a intamplat si la altii?

Pai asa se intampla cand apar asociatii ca ciupercile dupa ploaie; astia au jucat la mica ciupeala, ti-au luat banii si atat.
I-ai verificat, exista cu adevarat?
Nihil sine Deo.

i mitica

Da exista. Se numeste APISIGMAR SIGHETUL MARMATIEI MARAMURES ,sunt membru din 2010.

almasel2011

Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 01:37:28 PM
Da exista. Se numeste APISIGMAR SIGHETUL MARMATIEI MARAMURES ,sunt membru din 2010.

Exista legal? Asta va intrebam...
Eu sunt destul de sceptic in ceea ce priveste asociatiile astea de "coltul blocului"... poate ar fi trebuit sa va informati mai bine inainte sa mergeti la ei.
De cand cu fondurile europene au aparut o groaza de entitati si consultanti care mai de care. Am avut si eu o discutie cu un presesedinte de la o anume asociatie din Timisoara si mi-a promis marea cu sarea... Din pacate dansul nu facea distinctie intre ASOCIATIE, ORGANIZATIE PRODUCATORI si COOPERATIVA (chestiuni total diferite in cazul masurii 112); sustinea sus si tare sa obtinand calitatea de membru al asociatiei al carei presedinte este, obtin automat punctajul pentru calculul UDE pt masura 112... Prostii, aiurea, prosteala la drumul mare! Din pacate, uneori astfel de oameni reusesc sa pacaleasca si iau banii de pe unii dintre noi.

Nihil sine Deo.

i mitica

Am accesat si masura 141 tot cu aceasta asociatie. Trebuie sa schimb placutele pt a nu pierde 141?

almasel2011

Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 01:48:57 PM
Am accesat si masura 141 tot cu aceasta asociatie. Trebuie sa schimb placutele pt a nu pierde 141?

Pai daca placutele nu sunt inregistrate in sistem... inseamna ca nu exista. Cel maisimplu vorbiti cu consultantul Dvs, cel care a intocmit proiectul. E un punct de plecare. Aici ne rezumam doar la niste discutii, impresii si intamplari, nu avem autoritatea de a da verdicte.
Nihil sine Deo.

desprealbine

Citat din: Kov iulian din Noiembrie 25, 2012, 01:02:53 PM

asociatia nu poate sa faca comanda dinainte de x numere
poate sa dea pe loc numere numai in cazul in care se retrag alti apicultori si are nr libere