PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Nu are nici o legatura M141 cu PNA
Poti accesa PNA  prin orice alta asociatie, cu respectarea conditiilor de eligibilitate din ghid.
Daca gasesti produse care nu au tva inclus, e ok, dar facturarea se face avand asociatia la cumparator, iar solicitantul ca delegat.

Ali_fie

Am inteles! Va multumesc foarte mult!

Ali_fie

Buna seara!
Se mai poate accesa programul national apicol (achizitie de roiuri, matci, familii) daca s-a accesat 141?

In ghid spune:     

"să achiziţioneze familiile de albine şi/sau mătcile şi/sau roiurile la pachet şi/sau roiurile pe faguri, din rase omologate în România, prin măsurile prevăzute în prezentul program şi să nu solicite finanţare şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);"

romikele

Da, se poate, dar fiecare program va respecta cresterea efectivului din proiect.
Nu se poate utiliza materialul biologic achizitionat prin PNA la cresterea efectivului pentru M141.
Restrictionarea din ghid se refera la M112.

albinasebes

pentru decontare lazi, factura de achizitie trebuie sa fie in perioada pastoralului? eu am cumparat lazi luna trecuta si numai acum am mers in pastoral.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Donbazil

Sal'tare!
Nu! Trebuie sa faci dovada ca ai facut pastoral anul trecut, ca altfel cum ti s-ar fi degradat lazile....
Vezi ca asociatziile au  ordine de deplasare standardizate, pe care se aplica viza primariilor unde faci deplasarea si esti obligat sa depui si o instiintzare scrisa la primarii pentru acesta primesti numar de inregistrare semnatura si stampila. Toate trebuie sa corespunda cu cele scrise in Registrul de stupina, care se vizeaza de forma asociativa din care faci parte....
Sal'tare!
Donbazil - Faget

albinasebes

registrul de stupina este carnetul de stupina?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

star_25

Care a  fost suma alocata PNA ului  anul acesta ? Cat au accesat asociatiile ?
Cu cat s a depasit suma alocata ?

romikele

Date exacte vom afla peste cateva zile, nu s-au finalizat verificarile in teren si centralizarea tuturor datelor.
Ca singura certitudine a momentului, anul acesta s-a depasit cu mult suma alocata.

Kov iulian

Am si eu o nelamurire in legatura cu fisa acea de deplasari in pastoral .

Se trec in ea deplasarile in pastoral si de pe raza localitati ? ( am doua deplasari in afara localitati, anul trecut si anul asta,  sunt de ajuns ?)

Ma intereseaza asta deoarece la anul vreau sa schimb niste lazi .

romikele

Sunt suficiente doua deplasari in alte locatii decat vatra permanenta a stupinei.
Celelalte deplasari care nu sunt trecute pe ordin se vor mentiona totusi in carnetul stupinei, dar atentie la cele care sunt vizate de primarii, sa coincida ca date si locatii cu insemnarile din rubrica respectiva a carnetului...

clau

Aveti ceva noutati despre P.N.A. ? s-a depasit cu mult suma alocata?

romikele

Inca se lucreaza la procesarea datelor si la verificari, vom afla noutati dupa terminarea acestor operatiuni.

clau

Multumesc pt promptitudine...asteptam noutati din partea dumneavoastra!

PACO

se mai deconteaza ceva anul acesta? oare mai merita accesat acest program?