Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

feerary

Si albinele pe unde mai iesiau la zbor  :wink:

petru.atudorei

pai stupul ala are 3 urdinise alea din laterale ieseau pe urinisurile lor.. iar cel din mijloc ii punea o diafragma cu o decupatura in dreptul ghemului din mijloc

si iernau mult mai bine.

Ioan Olaru

rRaspunsul e simplu din acelasi motiv din care nu am pus 5 famili , in martie o sa urmeze extinderea si mai trebuie adaugata cate o rama , apoi la 10 zile probabil alta , deci nu avea rost chiar daca sunt 3 roiuri ghemul sa concentrat langa diafragma , acum vine frigul , miere au suficinta dar nu ajunge , am vazutr stupi morti cu mancarea la bot ,  dar sunt apicultori care ierneaza si astfel de roi sau chiar mai mici , nu o consider greseala dar voi fi mai precaut anul acesta si stiu ce am de facut .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

ciucur

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 03:39:23 PM
Nu tin parte per total , sunt si anumite neajunsuri pe care nu cred ca le voi folosi , miere per total 30 kg , am estras vro 20 din ramele care le faceam loc , pentru ouat , apoi mai am rame cu miere puse pentru a extinde familile sau roiurile , bineanteles am investit in stimulari cam 30 kg zahar acum mierea o parte din ia o voi folosi la prepararea turtelor sau pastelor , dar voi tinde spre paste , eu per total sunt multumit , si mai am si rame cladite vreo 40-50 cu care bineanteles voi continua extinderea si dezvoltarea rapida a albinelor , dar acestea sunt facute la mine pelcand din 2 stupi sau roi si fara imultire ar fi fost frumos dar si roi au contribuit la aceasta munca deci nu pot sa nui ignor munca lor.
Pe parcursul inceperi activitati veti vedea toate acestea si nu leam cumparat findca riscul de contaminare cu miere din alte stupina e destul de ridicat si nu cred ca vreun apicultor foloseste asa ceva sau polen .
Doar daca sunteti naiv puteti spune ca nu e suficient , dar sunt de acord nu stupul a contribuit , singurul lucru la care consider ca a contrubuit stupul sunt ramele construite frumos decatre albina si usurinta cu care se pot obtine roi , anul acesta sper sa pot vedea si rama oarba la lucru si cu putin o dezvoltare accelerata a famililor de albine dupa expandare.
Dar voi lasa filmarile care vor fi facute sa vorbeasca de multe ori oricum sunt de prisos dar fac o colectie proprie si astfel peste ani vor fime interesante.

Am urmarit mult postarile dumneavoastra.
Eu nu sunt impotriva faptului ca insistati intr-o directie gresita conform apicultorilor cu experienta. Fiecare pasare pe limba ei piere. Succes in planurile dumneavoastra!
Dar ce ati scris dumneavoastra mai sus NU CRED. Din 2 familii? In cat timp?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

SPYKAL

Tu chiar il crezi? Doar a facut "scoala" cu.....Ursu. Habar nu are ce vorbeste. Minte ala......minte si asta. :blah: :blah: :blah: :blah: :qp: :qp: :qp:

Ioan Olaru

Neincredera dumneavoastra cu ce am facut anul trecut ma convins ca merita acest stup investitia , pentru cei nu cred, in cuprinsul blogului este facut totul pas cu pas cum am mutat prima familie in lada ei , cum am adugat 4 faguri la construit si in 3 zile au fost construiti apoi am inceput imultirea , sau obtinut primele roiuri , in tot acest timp familile construiau faguri , mierea este obtinuta treptat prin restrangerea cuiburilor . totul este filmat deci doar daca nu vreti sa credeti ce vedeti asta este treaba dumneavoastra,    alceva nu am ca sa mai zic , dar bineanteles ramane intrebarea de ce filmam si punem pe net , poate pentru domnul profesor este pentru promovare iar pentru mine pur si simplu o placere de a vedea si alti ce se poate face , probabil daca nu era acest stup faceam pe alt stup si problemele erau aceasi sau altele , evolutia albinelor o veti descoperi treptat in primavara si daca veti dori o sa vedeti ce se poate face sau nu se poate face din privinta dumneavoastra.
Si ce rost ar avea sa mint doar sa ma aflu in treaba , ce as avea de castigat , findca omul mincinos nu mai scapa de acest decorament si sincer nu vreau asa ceva , mai bine sterg tot filme si tot decat sa pun minciuni si neadevaruri dar oameni au dreptul la acest lucru sa creada sau nu si ma bucur de ambele criteri .

SPYKAL

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 25, 2014, 05:04:59 PM
Si ce rost ar avea sa mint doar sa ma aflu in treaba , ce as avea de castigat , findca omul mincinos nu mai scapa de acest decorament si sincer nu vreau asa ceva , mai bine sterg tot filme si tot decat sa pun minciuni si neadevaruri dar oameni au dreptul la acest lucru sa creada sau nu si ma bucur de ambele criteri .
Si cand afirmi ca acel blog este CONSTRUIT DE TINE NU ESTE TOT O MINCIUNA? Sa iti spun ceva Ioane. Am ceva cunostinte IT si stiu foarte bine cum se construieste si intretine un blog. La cum scrii si la cate greseli gramaticale si ortografice faci imi este greu sa cred ca ai asemenea cunostinte. Acel blog cred ca este facut si intretinut de fii-su lui Ursu. MA insel oare cu ceva?

Kov iulian

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 25, 2014, 05:04:59 PM
Neincredera dumneavoastra cu ce am facut anul trecut ma convins ca merita acest stup investitia , pentru cei nu cred, in cuprinsul blogului este facut totul pas cu pas cum am mutat prima familie in lada ei , cum am adugat 4 faguri la construit si in 3 zile au fost construiti apoi am inceput imultirea , sau obtinut primele roiuri , in tot acest timp familile construiau faguri , mierea este obtinuta treptat prin restrangerea cuiburilor . totul este filmat deci doar daca nu vreti sa credeti ce vedeti asta este treaba dumneavoastra, 
Chiar va rugam sa investiti cat mai mult in acest stup poate vindeti si casa si luati lazi Ursu pana la toamna sigur castigati de opt ori ca la Caritas si apoi sa ne faceti in ciuda cu miile de euro pe stup castigate.
In ce sens isi merita acest stup investitia si cum ati ajuns la aceasta concluzie?
Nu vad in nici un film ca acele lucruri afirmate de Ursu sa se adevereasca.
Nu vad producatia de miere si produse apcole in valoare de 1000 (500-250) de euro si nu vad ca acea lada sa stopeze sa macar sa diminueze varoua.
Insa vad ca Ursu da pe ascuns varachet, mai vad ca stupina dansului scade vazand cu ochi .

Ati testat o singura lada ( sau doua ) pe timp de un an, sunt sigur ca ati capatat o experienta cat alti intr-o viata de om.
Probabil "alti e mai prosti" si nu ii duce mintea .
Cum puteti fi asa de trufas?
(Poate ma fac si eu brutar, sunt sigur ca intr-o zi sau intr-o saptamana depasesc in cunostiinte pe cel mai batran brutar )

Zic si eu poate ma insel, nu era mai bine daca testati acea lada intr-o mica stupina compusa din 10-20-30-40-50 familii?
Dumneavoastra de unde aveti acea lada tip Ursu, ati cumparat-o sau ati confectionat-o singur ?

Daca Ursu si Dumneavoastra nu veniti cu dovezi care sa sustina afirmatiile publice facute sunteti doar niste mincinosi.

Ioan Olaru

Tot ce am zis e adevarat iar profitul de mi de euro nu am de unde poate daca aveam familie de pastoral , si nu trbuie o experienta foarte mare pentru a ingriji albine , acum daca ai 100 de ani in brutarie si nu faci decat sa speli painea pe suprafata sau doar o asezi in lazi considerati ca sunteti brutar cu experienta ( complet fals ) astea sunt minciuni findca nu spuneti nimic despre albine doar criticati , aceasta este diferenta eu va arat tot asa cum este in timp ce voi cei cu experienta , nu ma refer la cei adevarati care stau in umbra , va tot dati vanturi ca aveti sute de stupi , pai e usor nu , iata asta e diferenta eu am plecat cu 2 nu cu 100 , si trebuie sa va ajung din urma iar asta va insemna ca am experienta , nu asta inseamna ca imi place ce fac si oricand poate sa se apuce oricine , sa aiba o lada cu albine sa nu mai dea zeci de lei pe miere , deci asta arat eu .
Blogul e strict personal si oricate cunostinte  ati avea , nu ma intereseaza , ca se pare ca nu stiti ce inseamna un blog personal pe care oricine poate sal creeze , si sa nu credeti ca nu am si eu cunostine imformatice . daca doreste cineva il pot ajuta in privinta asta e destul de simplu si un copli se descurca.

Eugen B

Domnu Ioan cati stupi minune aveti? si ce profit ati facut anul trecut? Eu sunt mai nou pe site si daca ati postat in lunile trecute nu am observat. Si ceva poze daca se poate sa puneti

NiKoN

Nicolae Iorga a spus " Daca ataci replica unui prost ,risti sa te trezesti cu prostul in discutie!" Prin urmare sugerez celor care s-au gandit la binele aproapelui, dar defapt au aruncat margaritare porcilor, sa lase pasarea sa piara "bio"pe limba ei... pentru ca o merita!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

fiug1970

Când vezi un om ca se scalda/n ignoranta,ai datoria umana de al scoate de unde se afla,dar când se opune si/ti zice ca se simte bine acolo unde este,esti  obligat sa/l lasi acolo si sa/l afunzi mai adanc,macar sa stii ca/i asa datorita tie.

Kov iulian

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 25, 2014, 06:07:48 PM
Tot ce am zis e adevarat iar profitul de mi de euro nu am de unde poate daca aveam familie de pastoral
Citat de pe Blogul Domnului Ursu :
CitatVeti descoperi numeroase probleme si situatii inedite cu care m-am confruntat din Februarie 2010
Din 2010 si pana acum nu ia trecut nimanui prin cap sa mearga in pastoral cu acei stupi si sa obtina acei 1000 de euro ?
Poate cer prea mult desi asa sa laudat Ursu dar macar 500, 400, 300 euro.!!!
Eu daca vroiam sa vand o lada asta era primul lucru pe care il faceam, faceam filme obtineam hartii pe care le puneam aici sau oriunde .

CitatUite tata asta e lada, astea sunt filmele si hartiile, e o inventie grozava si scoti cu ea 500-1000 euro pe an pe lada, luati de aici.

Au trecut 3 ani si nu vedem nimic de genul asta, vedem un Domn in varsta care ne invata nu stiu ce, fara sa vedem o finalitate.
Cand sa prezinte dovezile mult asteptate vedem scuze, mi-a furat ala stupi, sau nu stiu ce sa mai intamplat.
Tot universul comploteaza impotriva lui Ursu sa sa il opreasca sa descopere marea inventie si sa ne prezinte rezultatele.

Eu in locul vostru, chiar daca aveam doar doi stupi de aia din orgoliu sau mandrie ma duceam cu ei pe camp cu o camera foto si un cort stateam toata vara in fund langa ei si ma intorceam toamna cu filme si fotografii numai sa le arat celor ce ma contestau ca se inseala.

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 25, 2014, 06:07:48 PM
Si nu trebuie o experienta foarte mare pentru a ingriji albine ,

Probabil nici pentru a invata pe altu nu trebuie experienta nu?

apivasmob

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 25, 2014, 02:32:36 AM
rRaspunsul e simplu din acelasi motiv din care nu am pus 5 famili , in martie o sa urmeze extinderea si mai trebuie adaugata cate o rama , apoi la 10 zile probabil alta , deci nu avea rost chiar daca sunt 3 roiuri ghemul sa concentrat langa diafragma , acum vine frigul , miere au suficinta dar nu ajunge , am vazutr stupi morti cu mancarea la bot ,  dar sunt apicultori care ierneaza si astfel de roi sau chiar mai mici , nu o consider greseala dar voi fi mai precaut anul acesta si stiu ce am de facut .

De vina nu sunt albinele ca nu au putut sa se dezvolte cum si-ar dori apicultorul ,ci insasi marele apicultor (caposi ca tine) care face cei trece prin cap este de vina.

Ioane vezi ca sunt dulapuri pentru iernarea matcilor in afara stupului ar fi ptr tine o solutie pe viitor.Investitia nu este prea mare cateva sertarase cu o mana de albine si cite o matca ptr fiecare si scoti mai mult profit decat ......

Sanatate tuturor apicultorilor

Ioan Olaru

Cunosc si acest sistem , poate pe viitor.