Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

State

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 08:51:22 PM
Am urmarit si alte modele de stup chiar daca nu le folosesc personal , si o sa folosesc in viitor si un alt model , nu sunt batut in cuie pe acest model , daca apare un alt stup si sunt multumit e ok ....

Sa intelegem ca profu' are in maneca o alta "inventie" ? Ne pregateste o surpriza ? :D

Ioan Olaru

Mai exista un stup pe 8 rame cu 2-3 caturi si acesta ar fi ideal si nu are legatura cu profu.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

feerary

Atunci sa te vedem in actiune :nod:

State

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 09:11:09 PM
Mai exista un stup pe 8 rame cu 2-3 caturi si acesta ar fi ideal si nu are legatura cu profu.

Pai n-ai cum sa abandonezi tocmai acum corabia...
Nu trebuie demonstrat ca stupul bio produce miere cacalau si aduce profit 1000E ?
Ce-ar spune ceilalti pinguini cand vor vedea ca bio nu e chiar bio si profitul nu e chiar profit, ci dimpotriva ?

Ioan Olaru

Nu abandonez voi continua pe acest model , findca se poate face cate ceva dar greul abia vine si sa iesim bine in primavara totusi mai sunt 2 luni.

yulian

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 09:46:22 PM
dar greul abia vine si sa iesim bine in primavara totusi mai sunt 2 luni.
Pentru cine vine greul?? Sau asta este toata tehnica la stupii astia?? Sa treci iarna cu bine cu ei?? Majoritatea apicultorilor stiu ce au in lazi si nu dramatizeaza situatia, decat cei care ierneaza ca si tine, roiuri cu pretentii de familii fara rezerve suficiente de miere!

elvis

inca o victima a lui ursu un prieten de-al meu din mehedinti s-a hotarat sa incerc e si el stupul minune acum are 30 de stupi si vrea sa incerece si cu asta minune...
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

yulian

Citat din: elvis din Ianuarie 24, 2014, 09:06:44 AM
...si vrea sa incerece si cu asta minune...
Vorba ceea, dai un leu si nu-l mai ai  :D

Eugen B

Stiu pe cineva care a incercat stupul minune si nu a facut nimic, pe cineva cu experineta de peste 25 de ani. Conteaza cati stupi ai si cat sunt de puternici. Anul asta o sa incerc sa postez ceva poze cu stupi verticali care la un numar mare de stupi cred ca sunt cei mai buni. Oricum cine foloseste stupii minune sa ne anunte si pe noi, ca is curios ce profit va face in vara asta cu polenul adunat.

petru.atudorei

ioane...ce nu inteleg eu la tine.. daca in lada aceea ai 3 roiuri pe 2 sau 3 rame, si lada permite... de ce nu le-ai pus pe toate 3 in cuib despartite de diafragme. De ce ai lasat doua in cuib si 1 in buzunar?
Nu crezi ca daca erau toate in cuib se incalzeau mai bine.? astfel se forma un ghem uniform.

feerary

Si albinele pe unde mai iesiau la zbor  :wink:

petru.atudorei

pai stupul ala are 3 urdinise alea din laterale ieseau pe urinisurile lor.. iar cel din mijloc ii punea o diafragma cu o decupatura in dreptul ghemului din mijloc

si iernau mult mai bine.

Ioan Olaru

rRaspunsul e simplu din acelasi motiv din care nu am pus 5 famili , in martie o sa urmeze extinderea si mai trebuie adaugata cate o rama , apoi la 10 zile probabil alta , deci nu avea rost chiar daca sunt 3 roiuri ghemul sa concentrat langa diafragma , acum vine frigul , miere au suficinta dar nu ajunge , am vazutr stupi morti cu mancarea la bot ,  dar sunt apicultori care ierneaza si astfel de roi sau chiar mai mici , nu o consider greseala dar voi fi mai precaut anul acesta si stiu ce am de facut .

ciucur

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 03:39:23 PM
Nu tin parte per total , sunt si anumite neajunsuri pe care nu cred ca le voi folosi , miere per total 30 kg , am estras vro 20 din ramele care le faceam loc , pentru ouat , apoi mai am rame cu miere puse pentru a extinde familile sau roiurile , bineanteles am investit in stimulari cam 30 kg zahar acum mierea o parte din ia o voi folosi la prepararea turtelor sau pastelor , dar voi tinde spre paste , eu per total sunt multumit , si mai am si rame cladite vreo 40-50 cu care bineanteles voi continua extinderea si dezvoltarea rapida a albinelor , dar acestea sunt facute la mine pelcand din 2 stupi sau roi si fara imultire ar fi fost frumos dar si roi au contribuit la aceasta munca deci nu pot sa nui ignor munca lor.
Pe parcursul inceperi activitati veti vedea toate acestea si nu leam cumparat findca riscul de contaminare cu miere din alte stupina e destul de ridicat si nu cred ca vreun apicultor foloseste asa ceva sau polen .
Doar daca sunteti naiv puteti spune ca nu e suficient , dar sunt de acord nu stupul a contribuit , singurul lucru la care consider ca a contrubuit stupul sunt ramele construite frumos decatre albina si usurinta cu care se pot obtine roi , anul acesta sper sa pot vedea si rama oarba la lucru si cu putin o dezvoltare accelerata a famililor de albine dupa expandare.
Dar voi lasa filmarile care vor fi facute sa vorbeasca de multe ori oricum sunt de prisos dar fac o colectie proprie si astfel peste ani vor fime interesante.

Am urmarit mult postarile dumneavoastra.
Eu nu sunt impotriva faptului ca insistati intr-o directie gresita conform apicultorilor cu experienta. Fiecare pasare pe limba ei piere. Succes in planurile dumneavoastra!
Dar ce ati scris dumneavoastra mai sus NU CRED. Din 2 familii? In cat timp?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Ioan Olaru

Neincredera dumneavoastra cu ce am facut anul trecut ma convins ca merita acest stup investitia , pentru cei nu cred, in cuprinsul blogului este facut totul pas cu pas cum am mutat prima familie in lada ei , cum am adugat 4 faguri la construit si in 3 zile au fost construiti apoi am inceput imultirea , sau obtinut primele roiuri , in tot acest timp familile construiau faguri , mierea este obtinuta treptat prin restrangerea cuiburilor . totul este filmat deci doar daca nu vreti sa credeti ce vedeti asta este treaba dumneavoastra,    alceva nu am ca sa mai zic , dar bineanteles ramane intrebarea de ce filmam si punem pe net , poate pentru domnul profesor este pentru promovare iar pentru mine pur si simplu o placere de a vedea si alti ce se poate face , probabil daca nu era acest stup faceam pe alt stup si problemele erau aceasi sau altele , evolutia albinelor o veti descoperi treptat in primavara si daca veti dori o sa vedeti ce se poate face sau nu se poate face din privinta dumneavoastra.
Si ce rost ar avea sa mint doar sa ma aflu in treaba , ce as avea de castigat , findca omul mincinos nu mai scapa de acest decorament si sincer nu vreau asa ceva , mai bine sterg tot filme si tot decat sa pun minciuni si neadevaruri dar oameni au dreptul la acest lucru sa creada sau nu si ma bucur de ambele criteri .