Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: pop alin daniel din Ianuarie 21, 2014, 10:25:31 PM
unde pleaca?eu am vazut la el pe blog ca merge la (citat):ANUNT: 31 Ian si 1-2 Feb 2014 - Targul Apicol de la Slobozia - Bio Stup va fi expus si disponibil pentru comercializare. Va asteptam cu drag!
:blah: :blah:

Va veni si Domnul Ursu, va fi dispus la un dialog civilizat cu apicultorii trecuti prin meserie si viata?

Facem si inregistrari doar nu putem rata un astfel de moment.   :D :D :D

Ioan Olaru

Ce negativisti sunteti , parca ati si uitat esenta acestui forum ,adica viata albinelor , ati pus amprenta pe un om care incearca sa faca ceva sa imbunatateasca profitul de pe albine , iar noi astia pinguini avem noroc ca nu ne mancati astia vulturii , ca dati impresia ca va e ciuda sau va e frica de comcurenta , dar nare cum ca suntem pinguini , asa ca mi-ar placea sa dati si voi o reteta de turta sau macar niste poze cu stupi dumneavoastra ca se pare ca numai va laudati dar in rest nimic asa ca consider ca sunteti mai mari pinguini ca noi .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

RazvanTi

Citat din: pop alin daniel din Ianuarie 21, 2014, 10:25:31 PM
unde pleaca?eu am vazut la el pe blog ca merge la (citat):ANUNT: 31 Ian si 1-2 Feb 2014 - Targul Apicol de la Slobozia - Bio Stup va fi expus si disponibil pentru comercializare. Va asteptam cu drag!
:blah: :blah:

vine la Slobozia?!?!?!
nu-l vad bine.... MUHAHAHAHAHAHAHAAAA
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

filip

@ion Olaru,
apicultura rentabila nu se face cu sirop si turta.Eu am ani de experienta si spun cu mana pe inima ca iernez doar pe miere.
Dar pentru asta iti trebuie stupi puternici sa adune pentru ele si sa adune pentru tine.
Acum e iarna,citeste in carti pentru a avea o viziune cum e cu albina.Citeste informatia despre;
Cate culegatoarte are un stup cu 1 Kg albine
                                                      2Kg albine
                                                      3 kgalbine
                                                      ...............       
                                                       7kg albine
Precizez ca 1kg albine echivaleaza cu 10 000 albine........

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Citat din: filip din Ianuarie 22, 2014, 08:53:09 AM
... Precizez ca 1kg albine echivaleaza cu 10 000 albine........

Zi "zău" cu limba scoasă, că ai numărat tu și ți-a ieșit FIX 10 mii ....  :limba:  :razz:

Kov iulian

Citat din: romikele din Ianuarie 22, 2014, 09:53:35 AM
Citat din: filip din Ianuarie 22, 2014, 08:53:09 AM
... Precizez ca 1kg albine echivaleaza cu 10 000 albine........

Zi "zău" cu limba scoasă, că ai numărat tu și ți-a ieșit FIX 10 mii ....  :limba:  :razz:

Alea de iarna trag mai greu la cantar ca au corpul mai gras, cele de vara sunt mai subtirele si mai sexy. :) :)

Kov iulian

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 22, 2014, 08:26:08 AM
Ce negativisti sunteti , parca ati si uitat esenta acestui forum ,adica viata albinelor , ati pus amprenta pe un om care incearca sa faca ceva sa imbunatateasca profitul de pe albine , iar noi astia pinguini avem noroc ca nu ne mancati astia vulturii , ca dati impresia ca va e ciuda sau va e frica de comcurenta , dar nare cum ca suntem pinguini , asa ca mi-ar placea sa dati si voi o reteta de turta sau macar niste poze cu stupi dumneavoastra ca se pare ca numai va laudati dar in rest nimic asa ca consider ca sunteti mai mari pinguini ca noi .

Din cate inteleg Domnul Ursu vine la targ sa in calitate de inventator si direct interesat sa vanda acea lada.
Eu/alti venim in calitate de clienti, posibili cumparatori noi vrem sa cumparam echipamente apicol cu ajutorul carora sa obtinem profit.
Ne intereseaza doar echipamentele care sigur functioneaza nu care posibil sa functioneze.
De asemeni am dori sa vedem si dovezi ale afirmatiilor cum ca lada produce acei 1000 de euro sau macar jumate 500 de euro.

Uitati-va in jurul Dumneavoastra, sunteti multumit in tara in care traiti acum, va convine sa fiti mintit la orice pas de orice producator?
Aveti bani de va dau afara din casa?
Ati fi multumit sa mergeti intr-un magazin sa cumparati un televizor dar sa va fie teama ca  luati teapa ca respectivul aparat posibil sa functioneze posibil nu, si sa nu vi se returneze nici bani inapoi daca nu funtioneaza si nu se comporta dupa cum spune producatorul in reclame?

Doar in Romania se putea intampla asa ceva, clientul sa fie mintit in fata cu televizorul, iar aparatori fanatici incepatori sa ia apararea unui producator mincinos.

Atata timp cat nu vine cu dovezi, studii, filmulete in care sa dovedeasca fara dubii lucrurile afirmate e doar un mincinos.

yulian

Ioane, pune mana si mai citeste o data ce ai scris. Cum putem fi invidiosi pe cineva care vrea sa faca profitul apicultorilor sa creasca?? Profitul lui online tocmai ca nu e de pe urma albinelor ci de pe urma naivilor, la care vad ca te-ai inscris cu brio. Crezi ca nu era plin de ladoaie la toti apicultorii daca chiar se putea produce cu bio-ladoaca 1000 euro/familie/an? Crezi ca mai stateam la servici daca produceam atati bani?? Trebuie sa intelegi tu si toti cei care il sustineti pe sarlatan ca nu lada aduce profit ci albinele sunt cele care muncesc si care indiferent unde s-ar afla, intr-o scorbura de copac, intr-o lada orizontala, intr-o lada verticala daca sunt foarte bine dezvoltate, produc miere, polen, ceara si tot ceea ce tine de ele si asta incearca sa se demonstreze. Ne ceri sa iti aratam stupii...ai fi surprins ca in apicultura nu conteaza stupii ci productia si iti garantez ca nu exista apicultor pe forum care sa produca in Romania, dintr-un stup, 1000 eur/an!
Inca o data, nu conteaza cum ii spune la lada, important este cat de dezvoltate sunt familiile de albine si ce produci cu ele!
Succes!

P.S. sa nu uitam ca deja ai dat cu capul cand ai vazut ca familiile se duc pe rapa fara tratamentul adecvat!

Ioan Olaru

Am inteles ce spuneti , dar daca aveti un loc de munca trebuie sa stit ca nu va este totuna conditile in care lucrati cu toate ca aveti un acoperis deasupra capului , probabil aveti conditi diferite in care prestati servicile .
Pe acest principiu merg si albina este o muncitoare si anume daca are conditi lucreaza mai bine , pare o tampenie dar mai nou , bovinele asculta simfonie ,si nu consuma mai multa hrana dar ciudat dau mai mult lapte .

Kov iulian

Aha deci lada respectiva produce 1000 de euro doar acolo in ferma unde are stupina Domnul Ursu in alte parti nu.
E ok ne mutam toti stupinele acolo pentru bani aia se merita.
Am putea sa vedem si noi asta intr-un filmulet macar daca nu cu hartii?

Dumneavoastra cat ati castigat anul trecut de pe urma acelei lazi?
500 , 300 , 150 , 100 euro ?

Daca ati castigat 100 euro din miere si polen adica de 10 ori mai putin fata de ce se lauda Ursu eu cumpar lada si ii fac si reclama aici si oriunde.
Nu ma luati cu familile si roiurile rezultate din inmultire ca si cu  roinite, o lada clasica orizontala sau cu niste corpuri verticale aceasi rezultate daca nu chiar mai bune se obtin la inmultire

Nu inteleg cum puteti tine partea unui mincinos, si nu doar un simplu mincinos ca pot fi oameni care mint dar nu fac rau, ci unui mincinos ce inseala si pacaleste pe unu si pe altu sa dea cu bani aiurea.

yulian

Citat din: Kov iulian din Ianuarie 23, 2014, 03:04:10 PM
Dumneavoastra cat ati castigat anul trecut de pe urma acelei lazi?
500 , 300 , 150 , 100 euro ?

Daca ati castigat 100 euro din miere si polen adica de 10 ori mai putin fata de ce se lauda Ursu eu cumpar lada si ii fac si reclama aici si oriunde.

Uite cineva care a lasat invidia la o parte si este pregatit psihic sa castige 1000eur/lada  ^:)^
Din cate am inteles eu, lada asta nu prea produce miere...nici macar albinele din ea :rotfl:
Polen...1kg/zi*30zile...daca nu nimeresti lada din care ai adunat deja  :finger:

Ioan Olaru

Nu tin parte per total , sunt si anumite neajunsuri pe care nu cred ca le voi folosi , miere per total 30 kg , am estras vro 20 din ramele care le faceam loc , pentru ouat , apoi mai am rame cu miere puse pentru a extinde familile sau roiurile , bineanteles am investit in stimulari cam 30 kg zahar acum mierea o parte din ia o voi folosi la prepararea turtelor sau pastelor , dar voi tinde spre paste , eu per total sunt multumit , si mai am si rame cladite vreo 40-50 cu care bineanteles voi continua extinderea si dezvoltarea rapida a albinelor , dar acestea sunt facute la mine pelcand din 2 stupi sau roi si fara imultire ar fi fost frumos dar si roi au contribuit la aceasta munca deci nu pot sa nui ignor munca lor.
Pe parcursul inceperi activitati veti vedea toate acestea si nu leam cumparat findca riscul de contaminare cu miere din alte stupina e destul de ridicat si nu cred ca vreun apicultor foloseste asa ceva sau polen .
Doar daca sunteti naiv puteti spune ca nu e suficient , dar sunt de acord nu stupul a contribuit , singurul lucru la care consider ca a contrubuit stupul sunt ramele construite frumos decatre albina si usurinta cu care se pot obtine roi , anul acesta sper sa pot vedea si rama oarba la lucru si cu putin o dezvoltare accelerata a famililor de albine dupa expandare.
Dar voi lasa filmarile care vor fi facute sa vorbeasca de multe ori oricum sunt de prisos dar fac o colectie proprie si astfel peste ani vor fime interesante.

Eugen B

Buna seara, sunt nou pe site si in mare citesc totul la zi de pe forum. Nu am citit tot ce sa postat despre stupul profesorului Ursu dar am vazut ceva filmulete cu el. Anul trecut am avut mari tangente cu apicultura si cred ca daca aveti stupi tari faceti treaba, daca nu nu. Si eu sunt curios sa vad profitul imens de pe acei stupi. Daca se castiga cu miile de euro din ei ma bag si eu de maine.

Kov iulian

Citat din: Eugen B din Ianuarie 23, 2014, 06:17:19 PM
Buna seara, sunt nou pe site si in mare citesc totul la zi de pe forum. Nu am citit tot ce sa postat despre stupul profesorului Ursu dar am vazut ceva filmulete cu el. Anul trecut am avut mari tangente cu apicultura si cred ca daca aveti stupi tari faceti treaba, daca nu nu. Si eu sunt curios sa vad profitul imens de pe acei stupi. Daca se castiga cu miile de euro din ei ma bag si eu de maine.

Nu vedeti ca sunt secretosi, atat Domnul Ursu cat si Domnui Ion castiga mii de euro pe stup dar nu ne arata si ne invata si pe noi cum fac asta.

istodorescu vasile

Citat din: Eugen B din Ianuarie 23, 2014, 06:17:19 PM
baga-te, si pe urma ne spui si noua cum a fost , ca ne bagam si noi, dar prima data sa ne arati ca ai scos macar jumatate din ce scoate inventatorul.