Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2013, 08:08:23 PM
  Un batran mi-a spus ca un apicultor se cunoaste dupa centrifuga !  :wink2:
  Eu completez , se cunoaste dupa baza materiala si nu dupa o rama cu albina expusa pe net !
Scuzati ! Dragos vrea sa zica material biologic dar nu cunoaste bine lingua  =D> ^:)^

feerary

Domnule Olaru, am vazut ca ati adoptat impachetarea cu folie dubla dupa modelul Ursu... Dv nu ati observat in cea mai recenta filmare a dansului cata apa are sub folie? La dumneavoastra cum se prezinta problema?  :thanks:

Ioan Olaru

Am observat si eu acea apa , eu am asigurat aerisirea si absorbtia cu hartia care se vede in caz ca va aparea vreo picatura de condens voi face gauri de aerisire in partea superioara prin folie si polistiren deocamdat e bine .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

pop alin daniel

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 22, 2013, 04:17:30 PM
Am observat si eu acea apa , eu am asigurat aerisirea si absorbtia cu hartia care se vede in caz ca va aparea vreo picatura de condens voi face gauri de aerisire in partea superioara prin folie si polistiren deocamdat e bine .
Deci in cele din urma incepi sa recunosti ca folia iti face condens oricat polistiren ai pune deasupra si inca ceva ursu tot spune ca familia din buzunar va beneficia de caldura celor 2 familii (in cazul tau si-a lui ursu nuclee)gresit uita un lucru aerul cald urca in sus deci la folie nicidecum merge pe orizontala eu tind sa cred ca in buzunar va fi cel mai umed loc din ladoi pentru ca nu bate soarele mai deloc plus urdinisul mai mic si obturat la maxim iar deasupra ramelor imbrobodit la maxim, fara a fi rautacios da cred ca in buzunar s-ar preta sa cresti ciuperci,Ioane si eu sunt incepator,dar am invatat un lucru pe care daca-mi permiti te sfatuiesc sa-l ti minte anume: ALBINELE IARNA NU INCALZESC INTERIORUL STUPULUI CI INTERIORUL GHEMULUI!!!!!!!!!!! daca tii minte aceasta fraza poti sa tragi concluzii singur cum se face o iernare de calitate adica :
-asigura din timp hrana de calitate si suficienta
-asigura-te sa intri la iernat cu familii puternice ca numar de indivizi
- albinele cu care intra familia la iernat trebuie sa fie sanatoase (degeaba faci tratament cu vrachet dupa iesirea ultimului puiet din celule atata timp cat albina care intra la iernat a fost deja parazitata,nu intelege gresit e bun si acel tratament dar vine ca o complectare pentru tratamentele din luna august cand incepi sa formezi albina pentru iernat)
-asigura-le albinelor in toamna polen sau inlocuitori pentru a le ajuta sa-si faca corpul gras ,atat de important in timpul iernii dar mai ales in cresterea puietului
- ferestele de curentii
- ferestele de umiditate
- asigura-le liniste pe timp de iarna
- abtine-te sa umblii in stup pe timpul iernii
respectand aceste lucruri importante poti a incepi sa speri ca in urmatorul an sa incepi sa te extinzi ca numar de familii DAR IN LIMITA BUNULUI SIMT nu cum ai facut tu din 2 familiii 12 nuclee sau sa ai productie de miere fara sa trebuiasca sa stai cu turte si pungi umplute cu sirop toata vara apoi in toamna sa extragi si sa pretinzi ca e miere (te rog nu venii pe forum cu texte ca tu le dai doar miere de calitate albinelor cand defapt nu ai extras asa ceva)
P.S. acestea sunt concluziile mele de incepator daca am postat ceva gresit abia astept sa ma corecteze apicultorii consacrati ca doar asa se invata meserie :hi:

Ioan Olaru

Cunosc detalile care leai enumerat , la acest stup se pot face astfel de nuclee findca se pot ierna in bune condinti , izolarea cu polistiren este pentru ca albina sa resimta cat mai putin schimbarea de temperatura , e logic ca nu ingalzeste toata lada de aceia se si strang foarte tare , tot din acel motiv a pus si domnul profesor 5 nuclee intr-un stup.
Eu nu sunt de acord cu cu asa multe nuclee , vor fi probleme cu extinderea in primavara , mierea este de calitate , nu am facut hraniri de completare , am facut hraniri de stimulare care tin sa cred ca a influentat foarte putin calitatea mieri . Am facut stimularea mai mult cu turte asa cum voi proceda de acum inainte .

SPYKAL

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 22, 2013, 08:14:11 PM
...... tot din acel motiv a pus si domnul profesor 5 nuclee intr-un stup.....
Ioane, "profesorul" asta al tau sau ce-o fi a pus 5 nuclee intr-un stup pentru ca nu mai are albina. Ai vazut ultima lui filmare? Ai vazut cate ladoaice goale are? Asta face ladoaica voastra. Creste varooa si ucide albina daca nu este tratata corespunzator. Ma bucur pt tine ca ti-a venit mintea la cap si ai constientizat ca trebuie sa le faci tratamentele necesare. Iernare uscata iti doresc si mai asculta si tu de cei mai experimentati de pe acest site pt ca nimeni nu ti-a vrut si nu iti vrea raul. Toti cei care au comentat postarile tale nu au vrut decat sa iti intinda o mana de ajutor, pe care tu in prima faza.... ai refuzat-o. Stima si respect!!!

pop alin daniel

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 22, 2013, 08:14:11 PM
am facut hraniri de stimulare care tin sa cred ca a influentat foarte putin calitatea mieri
sunt de acord cu tine doar daca mierea era extrasa din magazie nu din ramele din cuib,la tine am vazut ca nu ai avut miere in cat ai incercat tu ceva cu rame cu puiet puse in cat dar degeaba daca n-ai avut albina,cine sa culeaga?

bio

Citat din: SPYKAL din Noiembrie 21, 2013, 08:19:41 PM
Ce s-o fi ales de acea stupina de la manastirea Tisa-Silvestri (parca asa se numea), de care "ingirja" cu atata "drag" si "ravna" online.  :mad: :mad: :mad: Chiar nu am mai auzit nimic de ea. Ioane stii ceva in acest sens?

..cred, ca si acolo, a dat-o nea ursu de gard... =))

fiug1970

602075_546837102070651_626633683_n.jpg

fiug1970

A fi profesionist,nu inseamna sa ai un titlu.
A fi profesionist,inseamna sa stii ce faci.

Ioan Olaru

Cei cu panglica neagra sa intamplat ceva.

fiug1970

istodorescu vasile

D006

Tine doliu dupa albinele on-lain , e doar un gest de solidaritare.

bio

Citat din: fiug1970 din Noiembrie 23, 2013, 05:19:01 PM
mi-a murit catelul!

..l-a muscat pe nea ursu..?... =))

Nu ai apucat sa ii faci antidot in termen.>?...Sau nu exista antidot la contaminarea cu "on lain-ul"... =))