Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

sorinnel

Sunt de acord in aceeasi masura si cu Paco si cu Bio. In cei 15 ani de apicultura am privit apicultura ca un hobby. Am luat de la albine doar surplusul de miere. Am facut apicultura din placere nu pentru bani. De la anu' vreau sa transform apicultura intr-o sursa de profit. Intr-o afacere conteaza  profitul asa ca daca este mai ieftin sa iernez cu sirop atunci cu sirop o sa iernez...
Sorin Pop

Obombo

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2013, 03:13:22 PM
Eu am informatia ca stupul Ursu nu este chiar stupul Ursu, fiind furat din SUA (acolo unde are si el rude, fiu-sau). Prin 70 se inventase acest tip de stup si sistemul de capturare al varroa de catre un american...
Mama lor de americani... :D Astia au inventat sistemul de capturat varroa cu mult inainte ca varroa sa ajunga la ei. Probabil ca de aia l-au si abandonat.... cand au vazut ca dupa aproape douazeci de ani n-a cazut nimic in capcana....

Oroles, varroa a ajuns in State prin 1987.

cornelioandanciu

Citat din: PACO din Noiembrie 20, 2013, 09:17:29 PM
"mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului ."

Cred ca Ion are dreptate: sa le fii rusine tuturor apicultorilor care exploateaza aceasta nobila fiinta numita albina si isi permit sa scoata un profit de pe munca unor fiinte atat de gingase !, rusine!, rusine!
Omule, esti ok? :uimit:
Va salut.

bio

Cornel .... facea misto PACO..

..ii dadea putin elan lui Ion Olaru.. .

D006

Atentie mare !  pe forum trebuie sa ai si un fin simt al umorului , aftfel ...
  PACO are un simt al umorului foarte bine dezvoltat !

cornelioandanciu

Va salut.

romikele

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2013, 07:37:44 PM
PACO are un simt al umorului foarte bine dezvoltat !
La fel ca frate-su... adica bine dezvoltat  :P :D

PACO

in general vad dispute in privinta termenilor cum ar fi: apicultor, pinguin,amator, profesionist etc.Pentru mine apicultor inseamna cel care produce plus valoare din stupui, degeba vine unul care zice ca stie apicultura daca el in viata lui nu a facut productie, chiar nu ma intereseaza experientele celor care stiu doar teorie.

D006

Un batran mi-a spus ca un apicultor se cunoaste dupa centrifuga !  :wink2:
  Eu completez , se cunoaste dupa baza materiala si nu dupa o rama cu albina expusa pe net !

istodorescu vasile

domnu dragos;la mine faceti referire cu acea rama?

D006

SPYKAL

Ce s-o fi ales de acea stupina de la manastirea Tisa-Silvestri (parca asa se numea), de care "ingirja" cu atata "drag" si "ravna" online.  :mad: :mad: :mad: Chiar nu am mai auzit nimic de ea. Ioane stii ceva in acest sens?

istodorescu vasile

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2013, 08:08:23 PM
  Un batran mi-a spus ca un apicultor se cunoaste dupa centrifuga !  :wink2:
  Eu completez , se cunoaste dupa baza materiala si nu dupa o rama cu albina expusa pe net !
imi cer scuze daca m-am inselat dar am avut impresia ca la mine faceti referire pentru postarea de mai ,pentru raspunsul catre paco. recunosc ca nu m-am prins ca glumea cind spunea sa le fie rusine la cei ce iau mierea de la stupi

Ioan Olaru

Ati facut din tantar armasar , bineanteles se poate ierna si pe zahar dar nu cu aceleasi rezultate , iar de costuri nici nu se mai pune vorba eu ma-m referit la binele albine nu la cel al omului , voi trece si eu la putin beneficiu din stup din anul viitor asta bineanteles daca trec de iarna , scuze daca am gresit cu acea explicatie.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

bucovineanu

De unde sti care sunt rezultatele la iernarea pe zahar?