Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

PACO

"mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului ."

Cred ca Ion are dreptate: sa le fii rusine tuturor apicultorilor care exploateaza aceasta nobila fiinta numita albina si isi permit sa scoata un profit de pe munca unor fiinte atat de gingase !, rusine!, rusine!

bio

....ma simt atit de vinovat...:(..sunt un exploatator .

nu stiu cum voi putea dormii la noapte, avind constiinta incarcata..:(

istodorescu vasile

Citat din: PACO din Noiembrie 20, 2013, 09:17:29 PM
"mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului ."

Cred ca Ion are dreptate: sa le fii rusine tuturor apicultorilor care exploateaza aceasta nobila fiinta numita albina si isi permit sa scoata un profit de pe munca unor fiinte atat de gingase !, rusine!, rusine!
va aduc la cunostinta domnule PACO o noutate daca nu stiati si anume ca apicultorul pentru asta creste albine ca sa beneficieze de produsele stupului. incercati sa ne spuneti acum ca sinteti apicultor doar de dragul albinelor, si nu luati miere de la ele? pentru mine apicultura este principala activitate , si nu o sa imi fie rusine sa recunosc ca le iau miere , polen ,ceara propolis si nu imi este rusine de acest lucru. daca nu le-as mai lua aceste produse atunci ar trebui sa ma apuc de alte activitati pentru a-mi intretine familia.

Prieten cu Stuparii

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2013, 03:13:22 PM
Citat
Salutare !
Ma bag in seama si eu acum ....... ce pot sa spun eu de stulul Domnului Ursu ..... este in pozele atasate , pentru mine acest subiect este lamurit cat si despre el .....l-am intors pe toate partile ca am avut ocazia sa vad unul la vanzare 550 ron .

De cand e revista?
Eu am informatia ca stupul Ursu nu este chiar stupul Ursu, fiind furat din SUA (acolo unde are si el rude, fiu-sau). Prin 70 se inventase acest tip de stup si sistemul de capturare al varroa de catre un american...
Daca gasesc articolul o sa il pun...
Salutare !
Precum te-a indrumat Spykal sa vezi un topic deja existent despre aceasta '' noua revolutie in apicultura ''scrie de cand este cartea daca nu ma insel ani 60 . Nu am nimic cu Ursu si am din potriva am urmarit filmulete postate de el ......exista o vorba din batrani carre suna c-am asa ........ ( DACA GRESESC SA MA CORECTEZI ) ..... fa ce spune popa nu fa ce face popa .

sorinnel

Sunt de acord in aceeasi masura si cu Paco si cu Bio. In cei 15 ani de apicultura am privit apicultura ca un hobby. Am luat de la albine doar surplusul de miere. Am facut apicultura din placere nu pentru bani. De la anu' vreau sa transform apicultura intr-o sursa de profit. Intr-o afacere conteaza  profitul asa ca daca este mai ieftin sa iernez cu sirop atunci cu sirop o sa iernez...
Sorin Pop

Obombo

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2013, 03:13:22 PM
Eu am informatia ca stupul Ursu nu este chiar stupul Ursu, fiind furat din SUA (acolo unde are si el rude, fiu-sau). Prin 70 se inventase acest tip de stup si sistemul de capturare al varroa de catre un american...
Mama lor de americani... :D Astia au inventat sistemul de capturat varroa cu mult inainte ca varroa sa ajunga la ei. Probabil ca de aia l-au si abandonat.... cand au vazut ca dupa aproape douazeci de ani n-a cazut nimic in capcana....

Oroles, varroa a ajuns in State prin 1987.

cornelioandanciu

Citat din: PACO din Noiembrie 20, 2013, 09:17:29 PM

Omule, esti ok? :uimit:
Va salut.

bio

Cornel .... facea misto PACO..

..ii dadea putin elan lui Ion Olaru.. .

D006

Atentie mare !  pe forum trebuie sa ai si un fin simt al umorului , aftfel ...
  PACO are un simt al umorului foarte bine dezvoltat !

cornelioandanciu

Va salut.

romikele

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2013, 07:37:44 PM
PACO are un simt al umorului foarte bine dezvoltat !
La fel ca frate-su... adica bine dezvoltat  :P :D

PACO

in general vad dispute in privinta termenilor cum ar fi: apicultor, pinguin,amator, profesionist etc.Pentru mine apicultor inseamna cel care produce plus valoare din stupui, degeba vine unul care zice ca stie apicultura daca el in viata lui nu a facut productie, chiar nu ma intereseaza experientele celor care stiu doar teorie.

D006

Un batran mi-a spus ca un apicultor se cunoaste dupa centrifuga !  :wink2:
  Eu completez , se cunoaste dupa baza materiala si nu dupa o rama cu albina expusa pe net !

istodorescu vasile

domnu dragos;la mine faceti referire cu acea rama?

D006