Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

eu sunt convins ca se obtine performata cu orice cutie  deasta intreb de ce sa ne abatem de la stas           si e bine sa i invatati si pa altii care nu sunt buni tamplari sa nu faca niciodata cutii cu rama de 42,5

cornelioandanciu

Citat din: marius_vfp din Noiembrie 11, 2012, 07:03:55 PM
Citat din: desprealbine din Noiembrie 11, 2012, 11:50:17 AM
de fond care ii desfinteaza din start teoria         albinele nu cladesc rama oarba pe toata dutata sezonului     si atunci cum elimina varoua  in  lunile  iulie august sept oct  exact atunci cand trebuie eliminata

problema e ca albinele nu cladesc in lunile precizate mai sus , dar nici infestarea cu varoa nu e asa de mare in acelel luni , insa in lunile mai, iunie ,lulie, varoa e in apogeu albinele cresc atunci rama oarba si le putem elimina , stup gen ofline sau nu , rama oarba poate fi pusa a2a la margine si  am rezolvat problema.
iernare usoara la toti
Varroua e la apogeu exact in august, septembrie, iar in octombrie , atunci cand nu mai este puiet in stup, toti varroua sunt pe albine,acestea pot fi asa de deranjate incat parasesc stupul.Apogeul este inspre toamna!!!  :yes:
Va salut.

D006

varooa loveste non-stop , faci tratament in sept -oct dar albina de iernat deja este intepata de acarian...   :uimit:

roi_ag

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 15, 2012, 07:41:18 PM
varooa loveste non-stop , faci tratament in sept -oct dar albina de iernat deja este intepata de acarian...   :uimit:

In ce zona o inteapa ???? =))

marius_vfp

o inteapa in ZONA ZOSTER , de l-ar intepa si pe offline o zona zoster la creier ce bine ar mai fi  :nudie: =)) =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristian87

Oare sa fie asta inceputul sfarsitului?

Anunt agricol Nr. A64656
Vand lazi orizontale (Marghita, Bihor)
Publicat: Luni, 27 August, 2012  11:10
Expira: Duminica, 25 Noiembrie, 2012  10:10
Raspunde: (Emailul nu este public )
Domeniul/Categoria   : Utilaje apicole
Pretul   : 110 RON
Telefon   : 0758736004

Vand lazi orizontale pe 20 rame cu posibilitate de iernat 3 familii intr-o lada, facute dupa model Ursu. Pret 110 RON bucata.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

desprealbine

observati cum zice anuntul vand LAZI ORIZONTALE intr un final omul a inteles {cam tarziu pt el} fabulosul extraordinarul brevetatul erea intr un final banala LADA ORIZONTALA

desprealbine

deseori aud din partea tinerilor lada orizontala ih am fumato demult si el are un an de apicultura  domnul ursu ne a aratat inca unul din MULTELE feluri in care se poate lucra cu lada orizontala

Obombo

Citat din: cristian87 din Noiembrie 17, 2012, 11:00:57 PM
Oare sa fie asta inceputul sfarsitului?
Nu e nici o sansa, stupul profului tocmai a debarcat in Italia. Se vorbeste deja pe un forum http://apicoltura.mastertopforum.net/bio-stup-vt2626.html iar azi am fost la o intalnire organizata de associatia regionala, unde s-a prezentat un flacau de-al nostru, care cu entuziasmul proaspatului convertit ne-a prezentat avantajele bio-stupului. Au fost interesati apicultori care fac nuclee pentru vanzare, nu prea interesati cei care fac miere, uni au observat ca stupul are cam multe componente si de calitate cam indoielnica, dar pe toti i-a pufnit rasul cand prezentatorul le-a garantat o productie de 200 kg de miere pe stup. Singura posibilitate de succes a bio-stupului e data de faptul ca bio-apicultorul nostru le-a spus ca nu pot sa-si construiasca singuri stupul deoarece este brevetat. Acuma, sa le spui italienilor ca nu pot sa faca un lucru pentru ca e ilegal este metoda cea mai sigura pentru ai impinge sa faca acel lucru si mai mult ca sigura ca multi dintre ei, mai ales ca uni erau de meserie, cum au ajuns acasa au pus mana pe fierastrau.

morozan simion

stiti care este punctul meu de vedere?
parerile intodeauna sunt pro si  contra asa ca eu personal pana nu vad concret cateva familii in decursul a cel putin 5 ani la care sa nu trebuiasca sa fac tratamente nu pot sa cred
sa auzim de bine

marius_vfp

=)) =)) oare nu i-a ajuns pocneala care o luat-o de la un confrate dea lui ,fiind roman poate i-a dat mai cu mila , de la italieni sigur isi va lua omor la greu astia nu se joaca scot pistolul si poc.  :lol:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

D006

Apropo de celebra brevetare ... e sublima dar lipseste cu desavarsire !
  El a inregistrat la OSIM doar denumirea "bio-stup "  NU A INREGISTRAT NICI O SCHEMA , NIMIC !!!! plus ca trebuie sa plateasca anual pentru a-si proteja marca comerciala .
  Dati drumul la productie ca onlain nu a brevetat nimic !

Sa nu  uit , cred ca are protectie doar pe teritoriul Romaniei daca nu ma insel.

cristian87

si ce daca nu e brevetata nu tot prostie ramane?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

morozan simion

de ce sa-l construim? eu cred ca poate fi construit atunci cand mai multa lume este multumita de acest model. Nu pot sa-i zic bostup atata timp cat din mai pana in august nu tratez albinele ca e biostup iar in septembrie octombrie si martie aprilie tratez biostupul cu diferite tratamente pentru varroa!!!!!!! nu vi se pare ciudat? ce e bio aici? a daca in aceste luni folosesc tratamente bio atunci putem sa-l numim biostup dar cu tablita ,, atentie s-au tratat cu produse bio agreate de comunitatea europeana,,
sa auzim de bine