Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

morozan simion

asta este adevarat, nu am intrat in amanunt dar cert este un lucru pentru mine, a facut o lada cu care incearca sa optina profit sau chiar sa se imbogateasca prin acest mod. Eu numesc aceasta metoda HAPURI PENTRU PINGUINI dar in ultima vreme in romania au cam disparut acesti pinguini care se arunca fara a gândii si fara a analiza.
Un lucru este clar rama claditoare nu poate exista in august septembrie si nici in martie aprilie
eu ii doresc succes depline si sa ajunga pe cele mai inalte culmi ale cercetarilor stiintifico fantastice.
Poate ajunge sa creeze ceva albine din otel sau fiee inoxidabil care nu pot fi afectate de varroa, numai asa pot sa dispara definitiv varroa
sa auzim de bine

marius_vfp

Citat din: desprealbine din Noiembrie 11, 2012, 11:50:17 AM
de fond care ii desfinteaza din start teoria         albinele nu cladesc rama oarba pe toata dutata sezonului     si atunci cum elimina varoua  in  lunile  iulie august sept oct  exact atunci cand trebuie eliminata

problema e ca albinele nu cladesc in lunile precizate mai sus , dar nici infestarea cu varoa nu e asa de mare in acelel luni , insa in lunile mai, iunie ,lulie, varoa e in apogeu albinele cresc atunci rama oarba si le putem elimina , stup gen ofline sau nu , rama oarba poate fi pusa a2a la margine si  am rezolvat problema.
iernare usoara la toti
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

D006

Onlain sa-l pupe in cur pe pharaonu ca i-a deschis aici topic care are peste 100000 de vizionari . Fara acest topic si fara acest forum era nimeni cu brevet la OSIM.

pharaonu75

Dragos, ma suspectezi cumva ca as fi "pe invers"? =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Cred ca te-a mituit onlain cu cateva lazi minune ...  :D   si  acum bagi fitile pt, ati  mai da cateva  ladoace    =))

pharaonu75

De dat, nu mi-a dat nicio lada, insa in primavara va avea de unde sa imi dea, pentru ca i se vor goli intre timp! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Dragos,
Proful are brevet pentru lazi,dar nu are brevet pentru albine in lazi.
Despre miere ...........atat cat sunt fonduri UE,nu conteaza.
pharaonu incearca un flagrant,dar lipseste proba 3 in 1.Proful s-o prins si o schimbat tactica 2 in 1.
La anul va fi 1 in 1,daca o ramane ceva albine.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

desprealbine

vedeta nu cred ca l a facut acest forum       mai degraba expresiile  lui   gen dan diaconescu      stupul minune        stupul bio  in care albinele nu fac varoua   brevet osim    trambitat  prin ziare si televiziuni   si  cel mai important  saitul  bine popularizat   cu postari permanente                aviz amatorilor dornici sa fie cunoscuti   ASTA E RETETA     dar unii dintre noi o stiu deja

D006

Urmeaza sa ajunga la stupul 0 in 1 , adica ceva den sex oral...

MariusApicultura

Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

filip

1. Secretele iernatului de calitate al albinelor, etc - Sfaturi pentru apicultorii incepatori 1/2
Ascultati la min 5,42
o lectie minunata daca nu ar fi interesul stupului minune.Cand e vorba de el deja o apuca pe aratura.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

desprealbine

cand vorbeste despre invatamantul romanesc sunt deacord cu el suta la suta  sunt elevi de clasa 12 care nu stiu tabla inmultirii     vor termina si 2 3 facultati  si vor ajunge la randul lor  in posturi  in care vor lua decizii  pentru noi toti      vor devenii doctori  care mai uita cate o  foarfeca  in  pacient   vor face legi  care  reglementeaza apicultura   ex taxa de poluare pe stup pt ca albinele elimina dioxid de carbon     ne asteapta vremuri interesante

desprealbine

sa fim atenti ca vine din urma   un nou stup minune     stupul activ         as avea mai multe de spus domnului activ  dar nu ma pot autentifica pe stuparitul nu stiu de ce     primul mesaj ar fi      NU E BINE DOMNULE ACTIV

desprealbine

daca as fi obligat sa aleg unul dintr e  cei doi stupi minune   l as alege fara ezitare pe al pofului         macar asta nu ma pune sa mi arunc toate ramele

filip

Citat din: desprealbine din Noiembrie 12, 2012, 04:49:29 PM
daca as fi obligat sa aleg unul dintr e  cei doi stupi minune   l as alege fara ezitare pe al pofului         macar asta nu ma pune sa mi arunc toate ramele
Rama depinde de tipul de stup ce-l folosesti.
Am lucrat mult timp pe un tip de rama mai mic decat Dadant,un tip de Dadant 3/4 dar mai scurt.
lada era 42,5 pe 42,5 iar ramele din magazie erau ca in cuib.Am avut realizari exceptionale.Am renuntat din cauza ca nu sunt un bun tamplar.
Nu judeca ceva ce nu ai experimentat!
Stupul 3in 1 e bun cand e nectar,in lipsa de cules si miros comun a famiilor,apar probleme.
Deci nu tipul de stup e problema ci felul in care-l exploatezi.