Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

de la prof putem trage o concluzie foarte importanta          poti avea multi ani de apicultura    multa notorietate    sa iubesti albinele si cu toate astea  sa fii  un         apicultor mediocru         

D006

pot pune pariu de pe acum ca in primavara va mai avea populate maxim 10 lazi minune .
    Si cauza principala a declinului inregistrat de stupina onlain nu ar fi atat mediocritatea stapanului cat atacul masiv de varooa . In fapt mediocritatea merge mana in mana cu varooa.

desprealbine

daca de pe acuma ar face 10 lazi in primavara chiar ar iesi cu 10 lazi minune si fara sa aplice tehnologia onlline

Mihai Sergiu

credeti ca a mers pe varianta bio fara sa aplice tratament cu varachet? eu nu prea cred
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

D006

Tu nu iti inchipui pana unde poate ajunge prostia !

desprealbine

daca i as spune in fata d profesor gresiti  ce crezi ca ar zice

nicomico

Eu cred ca profu sa piedut putin....Dupa marimea familiilor de albine ar trebui sa se grabeasca sa inventeze stupul 6in1.De atatea experimente cred ca ramane fara albine.

desprealbine

va mai amintiti ce sfaturi dadea celor care au fam slabe  "cumparativa un stup si nu ezitati sa puneti 3 in 1 " acum se pare ca dansu ezita sa aplice noua tehnologie si trece pe CLASIC 2in1 si cu diafracma etanse sa nu streseze matcile     

D006

sa stiti ca la galati in 2011 a fost pus in fata cu un profesionist in apicultura . reactia : a luat-o la sanatoasa !  E un las care nu stie mai nimic si temirice despre albine .

pharaonu75

Si la Slobozia a primit niste "bobarnace" tot in 2011! N-a stiut ce sa le raspunda unor apicultori cu peste 30 de ani de experienta!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

desprealbine

este clar   voi sunteti ultimii care ve ti trece la noua tehnologie

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marius_vfp

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 09, 2012, 10:36:05 PM
  pot pune pariu de pe acum ca in primavara va mai avea populate maxim 10 lazi minune .
    Si cauza principala a declinului inregistrat de stupina onlain nu ar fi atat mediocritatea stapanului cat atacul masiv de varooa . In fapt mediocritatea merge mana in mana cu varooa.
fii ferm convins ca OFLINE nu va arata lumii cate pierderi a suferit in iarna  si va zice ca lazile au fost super, iar familiile au iernat ca la carte.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

morozan simion

buna
eu nu inteleg un lucru, daca acest stup minune al domnului profesor elimina in totalitate pe cale naturala acesti acarieni de ce apicultorii mai folosesc tratamente si nu au inceput treptat sa-si inlocuiasca lazile?
De ce daca din punct de vedere genetic albina trece de la stadiul de ou,larva, nimfa apoi albina,isi construieste faguri cu celule pt.miere,puiet albina,trantori si respectiv botce pt.matca,stiind ca aceste fiinte minunate se dezvolta si perpetueaza aceasta specie in mod ireprosabil.
Eu personal cred ca nu vom putea niciodata modifica dezvoltarea acestei specii altfel decat ele vor sa o faca.
Este clar ca acest acarian poate fi nu anihilat ci doar redus a se inmultii cu diferite tratamente care nu afecteaza albina dar actioneaza negativ asupra acarianului
sa auzim de bine

desprealbine

sa presupunem ca prof  are dreptate si ca elimina varoua cu rama oarba              ramane o problema de fond care ii desfinteaza din start teoria         albinele nu cladesc rama oarba pe toata dutata sezonului     si atunci cum elimina varoua  in  lunile  iulie august sept oct  exact atunci cand trebuie eliminata sa nu intram in iarna cu ea      mi ar placea sa raspunda la treaba asta