Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

albinuta n-are dinti.......
daca n-are dinti, poate e mai bine...
singur prin tari straine
si fara frati far de parinti
nevasta nu, si nici copii
albine-n loc de jucarii
...flacaul din bintinti....
p.s bintinti este o localitate in ardeal
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Sambata, Dec 12 vom avea intalnirea clubului apicol BASC, Beekeepers Association of Southern California, de sfarsit de an si va avea loc la restaurantul North Woods Inn care este pe o tematica rustica.
http://www.honeyrunapiaries.com/bee_lin ... -262.phtml
Va fi un event placut chiar daca o sa am un program ff incarcat Sambata.

sfantul spiridon

ce nu asa da sa fiu in locul tau
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

ANDREI A SCRIS :
Ideea a venit de la indrumarea celui cu biciul in mana si dupa cava analiza cred ca este buna.
Incep a povesti aventura personala si impresi facute in acest timp.
Uitandu-ma in urma inca vad imaginea de al Gara de Sud Ploiesti unde ca tanar de 17 ani eram in tren cu familia si cateva zeci de persoane ne urau drum bun. Era noapte afara. Era Iunie 1983.
Imi aduc aminte scena similara in Bucuresti unde pe peron asteptam sa urcam in trenul de Roma si erau cateva zeci ce cunostinte si rude cu noi. Eu taceam si priveam agitatei si speram sa plece trenul mai repede.
Lunii in urma imi aduc aminte cand mi sa pus in fatza o hartie sa semnez fara de care cica nu primeam viza de iesire. Era renntarea la cetatenie. Parca nicio clipa nu am stat pe ganduri.
Trenul mergea spre Roma si in Belgrad am iesit sa imi dezmortesc picioarele un pic.
Ajunsi in Venetia am avut cateva ore la indemana si in ciuda sfaturilor am luat-o pe jos pe strazi sa casc gura. Primele gondole vazute mi-au ramas in memorie.
Inapoi in tren stateam cu ochii mari privind alti pasageri. Un grup de soldati italieni intra in vagonul aglomerat si se intind pe culoare sa doarma. Le inspectam uniforma si cataramele si incaltamintea cu ochii cat cepele.
Eu ca romanul eram la hainele mele cele mai bune, pantaloni de stofa si camasa alba. Parca nu gandeam practic atunci.
Ajunsi in Roma era soare si aprox 10 dimineata. Megem sa ne luam bagajele de la vagonul de bagaje si ........ nu existau. Disparusera. Ni se da o chitanta si ..... niciodata nu am mai vazut acele bagaje. Mie nu prea imi pasa ca nu intelegeam dar parinti erau ..... tot ce au dorit sa ia cu ei ca amintire a disparut din prima zi.
La gara in Roma lume multa si forfota dar mie mi-au picat ochii pe o motocicleta Honda cu 4 cilindri. Oauuuuuu, doar in filme mai vazusem asa ceva. Eram ...
La gara apar niste romani si ne spuna sa nu ne suim in niciun taxi ca pensiunea Dina este aproape. Fara bagaje de dus a fost o nimica toata sa ne dasam condusi cateva strazi langa o cladire de piatra. Niste camere mari si inalte si ma uitam la pereti ca erau intradevar de piatra.

D006

Te-ai grabit
Curand deschideam eu topicul.

D006

Citat din: sfantul spiridon
ce nu asa da sa fiu in locul tau
In locul meu nu poti dar in locatia mea nu e ceva imposibil

D006

A plouat Sambata considerabil. Marunt dar consistent aproape o zi si o noapte. Duminica soare si azi soare. Am mers pe la albine si activitate mare. Intra si ies la ingramadeala si multe aduc polen. O sa intru in ei saptamana asta sa vad cum stau cu spatiul fiecare ca se anunta o saptamana cu soare si caldutza si vor avea cules bogat.
La munca tocmai am pus mana pe niste scandura superba pt lazi. 3/4 de inch (2cm) pe 11 inch(28cm) lunga de vreo 3m. Am luat 5 scanduri chiar daca am cam facut depozit ca nu am mai facut cutii de un timp. Am deja lemn taiat pt 30 de cutii si netaiat pt inca 50.

ioanardelean55

spor la munca siai mare grija sa faci cum face neamtu nu ca romanu ,
      masori de doua ori si tai o data .. :nono:  :nono:  :nono:  :nono:

D006

Nu ca eu am urdinisele extrem de mici (7mm) asa ca nu am incotro si ridic capacul.
3 rame vreau sa vad.
Una cu miere, una cu pastura si una cu puiet din mijloc si inchid capacul.

D006

Azi am avut ocazia sa fiu studentul lui Tom Muzila
Un om cu parul alb si cu o voce calma.
Om la 60 de ani cu ceva burtica vizibila.
Dar un individ care detine cateva recorduri mondiale si unul din experti in artele martiale. Autor a catorva carti si fost bodyguard prezidential (Regan si Clinton) si la VIP.
Un individ umil si plin de respect.

D006

Azi am primit un mesaj de la un apicultor nou caruia i-am vandut un roi pe 5 rame acum 6 luni parca.
Sa bucurat mult vazandu-le cum cresc si le-a tot hranit de acuma sunt in 4 lazi.
Observatia lui de ieri este ca are celule cu trantori jos dar are si 2 botci capacite si nu stie ce sa faca.

stefan1

Nu stiu daca te-ai exprimat exact. Probabil ai vrut sa zici ca roiul a ajuns pe 4 corpuri, nu 4 lazi, care ar presupune ca a fost divizat si acum sunt 4 familii din el. Iarasi despre botce nu ai spus daca sunt mici sau mai mature. Daca sunt mici poate sa fie un inceput de pregatire de roire si sa urmeze si alte botce. Daca sunt mai mature si sunt singurele, probabil vrea sa-si schimbe matca. Se poate si in acest caz ca matca veche sa fie inca puternica si sa plece cu un roi inainte de a ecloziona noua matca. Dar astea sunt lucruri pe care cred ca deja la sti.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Hi Andrei
I need some advice. This morning, I opened my hive (it's been 3 weeks since I last opened it). I was surprised to see what looks like drone cells and possible a queen swarm cell or 2. I even found a drone or two walking around in the hive. (I couldn't spot the queen though.)
Is it possible that I am seeing correctly? I thought this time of year, with the cold and rain; they don't make drones or swarm.
The potential queen cell(s) look kind of small for a queen, but larger than a drone cell.
All 4 boxes are full of bees.
·        Bottom-1 & 2 and
·        It was Top-2 that
·        Bottom-1 has empty cells where there was brood, but where there was honey is now capped brood. The outer frames have some honey and they are still building comb there.
·        Bottom-2 also has some capped drone cells.
·        Top-1 is full of capped & uncapped brood and some honey and had the queen and drone cells, some uncapped honey. The end frames have capped honey.
·        Top-2 has uncapped honey.
I fully expected to be able to pull some frames of honey. When I had last looked, Top-1 had uncapped honey and no brood and Bottom-1 and 2 had capped honey surrounding the brood.
If they are making queens and drones, would this be a good time to split the hive and let them make a new queen?
Should I pull or kill off the queen cells?

I think I need to start feeding them syrup again. I had stopped about 4 weeks ago, when I saw how much honey they where storing.
Since there is plenty of brood, should I switch to a 2 to 1 mixture?

stefan1

Fa si tu efortul si tradu textele din engleza, ca nu toti romanii sunt anglofoni.
Se vede ca prietenul e chiar incepator. Altadata sa dea poze, ca ce vede un incepator intr-o rama nu-i aceeasi cu ce vede un stupar. Vorbeste de multe celule de trantori. Cat de multe? Eu nu cred ca-i roieste cu doua botce de care nici nu am inteles daca sunt doar construite sau sunt cu larve. Ca sezon de roit, de aici nu stim cum e acolo, totusi imi pare ca este prea devreme.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Si mie mi se pare anormal de devreme pt roit.
Bizar e ca a avut asa explozie de populatie ca m-am uitat in urma si i-am dat o familie pe 5 rame cu matca de 3 luni si a ajuns sa se oua in 3 corpuri. Poze mi-a trimes dar intr-un format pe care acest forum nu il accepta. Da, e primul lui stup si e foarte incantat de el de il hraneste de 2 - 3 ori pe saptamana. I-am spus va dupa Revelion merg si ma uit la el si imi dau cu parerea.
Si ai mei acuma au un cules frumos. La amiaza era 25C si seara 10C.