varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

Alutus

Am refacut astazi tratamentul in jurul orei 12 cand era un zbor slab dar inainte am curatat fundurile pt a preveni stingerea prin scuturarea jarului. Intotdeauna pun picaturile inainte. Trei tratamente au reusit, iar la a patra familie din doua picaturi a ars doar una.
Sa nu uiti Darie!

bta

usuca fitilele cu un uscator de par si pune picurii la odistanta de 1.5 cm unul fata de altul, iar marginea fitilului sa fie si ea uscata... picurii pe centrul fitilului!!! asa am procedat si eu...la inceput si mie mi s-au stins......orificiile de pe capac acoperite....

bucovineanu

Citat din: bucovineanu din Octombrie 21, 2011, 12:04:54 PM
Ieri 20 octombrie, o zi superba de toamna cu 16 grade, am facut ultimul tratament cu varachet. Benzile au ars in proportie de 100%. Azi numai 8 grade si se pare ca ieri a fost ultima zi cand albinele au avut zbor. Oricum sunt pregatite pentru iarna. De acum liniste deplina in stupina pana la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie,
Nu am avut dreptate. Azi 8 noiembrie o zi calda, albinele au zburat ca in luna mai. Am mai facut un tratament. De acum albinele pot sta in stupi chiar si 5 luni.

POSTASUL

le mai faceam si eu un tratament cu varaket  dar la mine a fost mai rece  8 grade la umbra maxim 10 la soare si un pic de vant si inca un dezavantaj al iernarii al am ca stupii sunt sub meri si in preajma mai am si brazii . , au miscat ceva dar foarte putin  nu cred ca sa desfacut ghemul si din aceasta cauza  a temperaturii mai scazute nu mam incumetat sa le fac tratamentul  :sad:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

mape 48-petru manea

se recomanda ca stupii sa fie pusi la soare ----mare avantaj in sezonul rece
dezavantaj vara --dar cu fund antivarooa si cu putin fan pe capac se rezolva

Alutus

Ieri am pus gratiile. Manevrand blocurile am gasit in fisuri si spatiile  goale o multime de musafiri raposati. Oare au fost ajutati sau s-au dus singuri acolo?
Sa nu uiti Darie!

mape 48-petru manea

Varooa morti sunt f.usori ,albinele cand fac ventilatie iiinpinge in parti laterale si crapaturi
cate odata se vad chiar si pe scandura de zbor ,dupa tratamente

Alutus

Citat din: bucovineanu din Octombrie 24, 2011, 04:39:33 PM
Posibil ca acele familii sa fie in ghem, albinele nu fac curent si de aici esecul. Acolo unde benzile nu ard, tratamentul se repeta in aceeasi zi. Oricum tratamentul trebuie facut obligatoriu. Altfel nu prea au sanse sa iasa din iarna.
Cand folosesti acea scarita suport pentru cartonase, mai faci plierea pe lungime ?
Sa nu uiti Darie!

bucovineanu

Da, suportul e mai ingust decat fasiile de hartie si le indoi pe acestea din urma si aerul intra si pe dedesupt usor. De aceea nu am rateuri. Unii dau foc hartiei si o arunca sub rame, dar asa nu mai sti daca a ars sau nu in totalitate.

filip

Am prins un lot de 2 buc varachet in toamna asta cu hartie mai subtire care nu ardeau de fel chiar fara a picura solutie pe ele.
Din feicire am avut hartie din alti ani care a functionat ireprosabil.Deci nu doar priceperea apicultorului e cauza,e si .............Poate vom primi un raspuns oficial din partea ICDA cu privire la pipete de proasta calitate,hartie care nu arde
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Hartia in cutiile de Varachet este mai subtire si in acelasi timp mai luceasa.
Tocmai acel luciu impiedica o ardere normala a hartiei.
Vechea hartie era mai groasa si mai poroasa.
Acum eu ce sa zic daca ICDA nu vine cu precizari si poate un alt mod de utilizare a" noii hartii" va avea surpriza din partea apicultorilor.
Un produs bun va fi ocolit din cauza unei pipete ce se crapa si a unei hartii ce nu arde.
Recomand Varachetul Forte dar nu garantez ca-l veti putea folosi conform instructiunilor.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Nu am avut probleme cu hartiile la varachetul din acest an. Au ars foarte bine. Am avut din lotul din iulie, mi se pare. Se mai intampla uneori sa nu arda cateva daca atunci cand facem tratamentul e vreme ploioasa si multa umezeala in aer.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: romikele din August 22, 2011, 03:22:37 PM
Citat din: happy din August 22, 2011, 01:36:08 PM
Deci o pipeta de rezerva de la farmacie nu strica niciodata :ok:
Da, cand te dor urechile, pui picaturi in urechi, daca ti se-nfunda nasul, ai cu ce pune picaturi in nas, s.a.m.d
...evident, nu la toate operatiunile folosesti Varachet Forte  =))
Adevaraciune!(nu m-am putut abtine sa nu dau comm.) :lol: :rotfl: =D>
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: POSTASUL din Septembrie 03, 2011, 10:03:02 PM
Citat din: bta din Septembrie 03, 2011, 09:33:42 PM
am facut 3 tratamente cu varachet .... si mai sunt acarieni,nu multi dar mai sunt .... sa mai fac unul dupa o saptamana ???? si doua sau trei peste o luna ...  ????
cum spunea donu Bucovineanu si cum e logic atata timp cat exista puiet capacit in fam. de albine nu scapi in totalitate de varoua :mad: :hi:
   Asa-i nu scapam de varoua cand exista rame cu rotite de puiet in stupi,eu unul mai folosesc si RAMA claditoare pt a scapa de varoua! :wink: ^:)^
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

scorpion

Vrea sa stiu daca hipocloritul de sodiu pulverizat peste ramele cu albina are efect impotriva paduchelui sau ce efect are asupra albinei.  :coffee: