varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

Obombo

Citat din: scorpion din Februarie 13, 2012, 09:38:54 PMVrea sa stiu daca hipocloritul de sodiu pulverizat peste ramele cu albina are efect impotriva paduchelui sau ce efect are asupra albinei.  :coffee:
Nu prea am inteles ce legatura are hipocloritul de sodiu cu varachetul, da oricum, daca vrei sa stii, incearca, dupa care deschide un topic nou si spune la toata lumea cum a fost  :wink2:.

Doru2011

Face cineva tratament cu varachet primavara?....... am puiet putin ...la un stup care l-am gasit cu albina pe 8 rame si miere 0 nu am gasit deloc puiet si ma gandeam ca ar fi bun un tratament in aceasta perioada dar fiind la inceput va intreb pe dumneavoastra    la temperaturide5 grade se poate face tratamentul?   
Multumiri anticipat!

ion patrut

ai facut control si ai gasit paduchi? daca nu atunci ce rost ar avea tratamentul doar ca sa intoxici un pic albina nu e nevoie :redcard:

Doru2011

Citat din: ion patrut din Martie 20, 2012, 03:07:32 PM
ai facut control si ai gasit paduchi? daca nu atunci ce rost ar avea tratamentul doar ca sa intoxici un pic albina nu e nevoie :redcard:
N -am observat paduchi nici nu stiu daca as observa..... am facut un control sumar....... am facut din toamna 3 tratamente cu varachet forte, iar la primul tratament m-am cam ingrozit la un stup am numarat aproximativ 300 trei sute de varoa  si eu care gandeam ca familiile mele sunt sanatoase stiind ca persoana de la care am luat familiile mi-a spus ca in primavara a facut tratament...... de aceea v-am intrebat........sunt abia la inceput.......Multumiri!

ion patrut

pai paduchii se vad stau pe spatele albinelor si sunt de culoare rosie se vad la o privire mai atenta

bucovineanu

Cei mai multi paraziti se gasesc acum in celulele cu puiet capacit si intre tergitele albinelor si nu se vad cu ochiul liber. Atunci cand se vad pe spatele albinelor infestatrea e foarte mare si familia de albine se afla in regres accentuat.

TraianCH

cind ar fi indicat sa  incepem  tratamentele cu  varachet?
Singurul lucru imperfect in natura este rasa umana!

bucovineanu

Deja se pot face tratamente in orice zi cand temperatura e peste 12 grade si albinele au zbor. Primavara eu fac un sondaj tratand 5  familii, nu aceleasi de fiecare data, familii la care le pun funduri cu plasa. Daca nu cad paraziti nu mai tratez restul familiilor. Avand deja puiet, majoritatea parazitilor sunt in celulele cu puiet capacit si nu sunt afectati de tratament.

ion patrut

pai daca parazitii sunt in celulele cu puiet capacit si tratamentul nu are efect de ce sa-l mai facem??????ce facem aici ne contrazicem  unul pe altul cu rezultat zero

tassevasi

Citat din: TraianCH din Martie 21, 2012, 02:52:16 PM
cind ar fi indicat sa  incepem  tratamentele cu  varachet?

Tratamentul  cu varachet este indicat pina se pleaca la rapita si se repeta la 7zile ,ma refer acum in primavara .

ion patrut

omule draga pana la rapita ma este vreme saraca rapita nici nu s-a desprins de pamant dar de ce sa zic fiecare face tratament cand doreste albina lui

bucovineanu

Citat din: ion patrut din Martie 21, 2012, 07:38:35 PM
pai daca parazitii sunt in celulele cu puiet capacit si tratamentul nu are efect de ce sa-l mai facem??????ce facem aici ne contrazicem  unul pe altul cu rezultat zero
Daca infestarea e mare, mai sunt paraziti si pe albine. Daca in toamna s-au facut tratamentele corect, doua tratamente in lipsa puietului, nu mai e nevoie de tratament acum. Se poate face tratament de control, asa cum aratat in postarea anterioara si daca nu cad paraziti,  nu avem pentru ce sa introducem chimicale in stupi.

marius_vfp

domnule bucovineanu , tratamentul cu varachet ar dauna albinei sau matci puietului din stup in aceasta perioada ,ma refer la o incetarea a pontei sau bunei activitati din interior , pe langa efectul benefic,de a omora varroa, pe carel are ? spun asta  fiindca ori mi sa parut ori asa a fost , la sfarsitul lui august anul trecut am facut tratament cu varachet si mi sa parut ca matca sia incetat sau diminuat ponta.
sanatate numai bine la toti.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Nu dauneaza puietului, nici nu intrerupe ponta reginelor, daca este  respectat dozajul din prospect. Nu spun ca e interzis a se face acum tratament cu varachet. Am atentionat ca atata timp cat exista puiet in stupi eficacitatea tratamentelor este scazuta, iar daca la tratamentul de control nu cad paraziti, tratamentul nu e necesar.

marius_vfp

va multumesc domnule bucovineanu pentru raspuns,
am inteles cum vine treaba cu varachetul daca varroa este deja in celula sta la caldura si varachetul nu poate actiona , asta se stie , dar de micsorat oarecum numarul parazitilor cred ca e posibil ,
eu am facut 3 ture de fumigatii in toamna ,dar trebuie sa testez si acum sa vad cum este situatia ,
mine le fac tratamentul ca astazi a batut foarte tare vantul , o zi buna la toti.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva