varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

bta

am facut 3 tratamente cu varachet .... si mai sunt acarieni,nu multi dar mai sunt .... sa mai fac unul dupa o saptamana ???? si doua sau trei peste o luna ...  ????

POSTASUL

Citat din: bta din Septembrie 03, 2011, 09:33:42 PM
am facut 3 tratamente cu varachet .... si mai sunt acarieni,nu multi dar mai sunt .... sa mai fac unul dupa o saptamana ???? si doua sau trei peste o luna ...  ????
cum spunea donu Bucovineanu si cum e logic atata timp cat exista puiet capacit in fam. de albine nu scapi in totalitate de varoua :mad: :hi: :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

stupar

Daca ai facut constiincios cum scrie la carte n-ar mai trebui sa ai.Este posibil,ca varachetul sa nu fie bun.Fa in continuare la 7 zile pana nu mai cade deloc.Ultimul tratament in lipsa de puiet nu neglija.Convinge-te ca varachetul este bun,sa nu fie expirat.
Bafta :coffee:

dan.smarandoi

Am facut de doua ori tratamentul cu varachet,si mai fac o data,din pacate continua sa fie paduchi pe albine.Varachetul nu este expirat,am facut seara la temperatura pe 12 grade,cate 5 picaturi la stup orizontal cu 20 rame.Ma tem ca varachetul este un fel de apa de ploaie.Sper ca salvarea sa vina de la mavrirol,de cate ori am pus benzi am gasit paduchi cazuti jos

valter

Citat din: dan.smarandoi din Octombrie 01, 2011, 12:05:08 AM
.Ma tem ca varachetul este un fel de apa de ploaie.Sper ca salvarea sa vina de la mavrirol,de cate ori am pus benzi am gasit paduchi cazuti jos

S-au dus timpurile cand varachetul era botezat inca din faza de productie. ICDA nu-si poate permite sa ''boteze'' produsul mentionat de dumneata.
Paduchii pe care-i descoperi pe albine sunt ca si rezultat al eclozarii generatiilor tinere de albine, paraziti care au fost protejati de celulele capacite si asta ca urmare a lipsei tratamentelor corecte din luna august.

Insista cu varachetul(cel botezat) in momentul in care a eclozat tot puietul...si mai vorbim.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Bătrânul

SALUT VALTER ! Se vede ca sa terminat anul apicol ca TE -AI retras la vatra. Bine ai revenit ! :hi: :hi: :hi:

bucovineanu

Ieri 20 octombrie, o zi superba de toamna cu 16 grade, am facut ultimul tratament cu varachet. Benzile au ars in proportie de 100%. Azi numai 8 grade si se pare ca ieri a fost ultima zi cand albinele au avut zbor. Oricum sunt pregatite pentru iarna. De acum liniste deplina in stupina pana la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie,

sopy

Citat din: bucovineanu din Octombrie 21, 2011, 12:04:54 PM
Ieri 20 octombrie, o zi superba de toamna cu 16 grade, am facut ultimul tratament cu varachet. Benzile au ars in proportie de 100%. Azi numai 8 grade si se pare ca ieri a fost ultima zi cand albinele au avut zbor. Oricum sunt pregatite pentru iarna. De acum liniste deplina in stupina pana la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie,
D-le Bucovineanu ,cu tot respectul pt.postarile dumneavoastra corecte si ...la obiect ,tare as vrea de data aceasta ...sa va inselati ! As mai avea nevoie de o singura zi ca cea de ieri ...sa mai fac un tratament . Am facut 2 pana acum si ...ar mai trebui 1 pt. ca ieri cand le-am impachetat ,am vazut multi cazuti pe fundul stupilor ! Fiti si dumneavoastra ...mai ingaduitor ^:)^

bucovineanu

In sud si in vest e posibil sa  mai fie zile in care se va putea face tratament. Trebuie ca apicultorii sa fie pe faza sa nu le rateze. In zona mea nu prea mai sunt de asteptat astfel de zile.

Ozzy

si eu am profitat de ziua de ieri 20 octombrie si am facut tratamentul cu varachet
insa mai am un stup in care e puiet capacit asa ca as mai avea nevoie de o zi calduroasa saptamana viitoare.

mape 48-petru manea

varachetul este bun --poate tehnica de folosire este deficitara
ieri am controlat cateva familii si am mai gasit puiet capacit---deci mai trebuie sa fac tratamente

tassevasi

Citat din: mape 48 din Octombrie 21, 2011, 09:32:01 PM
varachetul este bun --poate tehnica de folosire este deficitara
ieri am controlat cateva familii si am mai gasit puiet capacit---deci mai trebuie sa fac tratamente

Astazi credeam ca-i ultimul trat dar cind am controlat la fel ca la dvs ,la 5  mai aveam ceva ramasite de piet capacit , asa ca mai trb sa mai fac, poate ne mai ajuta vremea .
  Cu scula asta de "2bani " am facut traba buna , vi-l recumand .
Numai bine .

Alutus

Sambata am facut al treilea tratament. In majoritatea cazurilor a fost o reusita  cu exceptia a patru stupi la care cartonul s-a stins. Am repetat tratamentul si s-au stins iar. Situatia acestor stupi a fost identica si in cazul primele doua tratamente. Deci sunt cca 4 nereusite la aceeasi stupi. Care este explicatia?
Sa nu uiti Darie!

bucovineanu

Posibil ca acele familii sa fie in ghem, albinele nu fac curent si de aici esecul. Acolo unde benzile nu ard, tratamentul se repeta in aceeasi zi. Oricum tratamentul trebuie facut obligatoriu. Altfel nu prea au sanse sa iasa din iarna.

Ozzy

Nu stiu daca are o explicatie logica sau e doar coincidenta ca s-au stins mereu la aceiasi stupi.
Dar poti incerca sa pui picaturile chiar inainte de a fi aprins fitilul astfel arde mai bine pentru ca lichidul nu are timp sa se imprastie pe toata suprafata.