varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

Popescu Gheorghe

Si mai exista un dar:stupari care din varii motive nu au facut tratamente la albine infestand si pe cei din jur(cu cate un stup,doi,incepatori sau mici amatori )si de aici nrecesitatea popularizarii  efectuarii  de tratamente a tuturor stupilor( vezi programul national care  in acest sens are lacune;ce facem cu micii stupari sau incepatori in ale stuparitului? si care nu sunt membri intr-o asociatie de unde sa se documenteze,asta mai ales in mediul rural)

ANITEI

Am 4 stupi si tovarasul meu are 17.Am facut 3 tratamente cu un lichid albicios (i l/a dat un apicultor de incredere care si/a cumparat Varojet). Au cazut paduchi in numar acceptabil , nu prea multi.
Saptamana trecuta am transvazat 40 de familii ale sorei mele.Luand rama cu rama am avut ocazia sa examinez albinele de aproape.Am vazut un singur paduche.Un grad de infestare foarte scazut.Stiu ca au fost tratate de doua ori (nu stiu cu ce)
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

balasbebe

Citat din: cocobeny din Octombrie 01, 2010, 10:42:17 PM
Un prieten mai in virsta cu destula experienta i a picultura, a cumparat de 2 saptamani varachet (nu forte) fiind mai ieftin a zis ca este bun si asta, a a facut tratamentul de o saptamana si cheara stazi mea povestit ce a patit, are cam 24 de stupi si ea facut tratamentul aproape la jumate dintre ei si cind a luat buretele de la urdinis au iesit albinele ametite cadeau jos dintre ele si altele zburau cit vedeau cu ochi  :uimit: cele ce au cazut erau ca si arse toate negre si cind sa uitat in stup aproape jumate erau moarte pe fundul stupului, a pus 4 picuri la stup vertical cu 12 rame si a incercat la alt stup a pus 2 picuri si aproape tot asa a patit, acuma la trimis la analiza la bucuresti, asa ca sa aveti grija zic eu, cind incepeti o sticluta de varachet faceti o proba pe un stup si dupaceaia pe ceilalti, mai vb. dupa ce vad ce mai ziceti si voi.  :mad: :nod:
De ce nu zici ce produs a fost?
Daca era Varatraz asa este. Am mai scris, si trebuie facuta o publicitate negativa pentru Varatraz. Omoara albinele. Pana cei doi stupari din Salaj nu vor fi despagubiti, eu voi continua sa scriu despre acest caz.

Bătrânul

Am facut poate ultimul tratament cu 15 ml tactic la 150 petrol. Daca vremea permite mai fac si in noiembrie daca nu iernare usoara si doamne ajuta ! :wink2:

Bătrânul

Ieri am facut ultimul tratament cu 10 ml Tactic si 3 ml Mavric la 150 ml petrol la prinz 15 garade . :hi:

orbanstefan64

Citat din: ANITEI din Octombrie 19, 2010, 02:22:10 AM
Am 4 stupi si tovarasul meu are 17.Am facut 3 tratamente cu un lichid albicios (i l/a dat un apicultor de incredere care si/a cumparat Varojet). Au cazut paduchi in numar acceptabil , nu prea multi.
Saptamana trecuta am transvazat 40 de familii ale sorei mele.Luand rama cu rama am avut ocazia sa examinez albinele de aproape.Am vazut un singur paduche.Un grad de infestare foarte scazut.Stiu ca au fost tratate de doua ori (nu stiu cu ce)
lichidul albicios este Klartan sau Mavrik

bucovineanu

Citat din: ANITEI din Octombrie 19, 2010, 02:22:10 AM
Atunci cand parazitii se pot vedea cu ochiul pe albine infestarea este destul de ridicata. Ar fi bine de facut un tratament cu varachet daca vremea permite.

Florin_Dan

La ce toamna lunga si frumoasa a fost s-au putut face doua tratamente in lipsa puietului si sa scapam albinele de paduchi. :hi:

apiardelean

Firma Bayer CropScience  a achizitionat de la firma Exosect Ltd acarianul Entostat bazat pe tehnologie inovatoare care este o pudra alimentara.
Bayer CropScience este constient de responsabilitatea sa ......
Se poate consulta documenta aici:  http://www.press.bayercropscience.com/bcsweb/cropprotection.nsf/id/EN_20101116?open&l=EN&ccm=500020
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

stefan1

Interesanta stirea data de Apiardelean. Adica este vorba de un alt medicament pe care firma mentionata vrea sa-l scoata pe piata incepand de anul viitor in SUA si din 2012 si in Europa. Deci este vorba de o pudra alimentara rafinata dintr-o ceara naturala recoltata de la o anumita specie de palmier. Acest praf foarte fin este impregnat cu tymol, care de fapt este substanta activa din medicament. Medicamentul se imprastie pe spetezele ramelor. Albinele vor incerca sa scoata acest praf din stup, dar fiind particule f fine se vor atasa electrostatic de corpul albinelor si va fi imprastiat in tot stupul, inclusiv in celulele de puiet necapacit. Dar numai dupa ce va intra in uz se va putea spune cat de eficient va fi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Am de facut o reclamatie
Varachetul forte e minunat,dar cand intr-un an ramai cu ochii in soare de doua ori e o problema.
Mai exact am patit urmatorul fenomen ,dupa tratarea a circa 20 stupi s-a spart pompita de plastic a pipetei de picurat varachet pe banda de hartie.Prima data am zis ca e ghinion apoi am patit acum cateva zile iar.Ieri discutam cu un apicultor care spunea ca a patit si el asa ceva.
Pacat ca un produs bun sa fie ocolit din cauza unei banale pipete.Eu am avut rezerva din loturile mai vechi.Dar cine nu are cum dozeaza produsul?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

pharaonu75

O pipeta din sticla, achizitionata de la farmacie, nu este buna?
Este destul de ieftina si se foloseste/pastreaza usor!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

happy

Deci o pipeta de rezerva de la farmacie nu strica niciodata :ok:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

filip

Radeti voi ,dar cand esti la zeci de km de farmacie si ai cumparat un produs care are atasata si o pipeta ............care te lasa cu ochii in zare spre asfintit.Apropos,nu folositi pipeta de VARACHET FORTE pentru a pune picaturi in ochi  daca pipeta produsului oftalmologic e nefunctionala.
ICDA,nu are nici o scuza fiindca foloseste un produs slab calitativ langa un produs bun.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Am gasit uneori pipeta sparta de noua. La inceput nu intelegeam de ce picura tot timpul. De atunci tin cel putin una nefolosita la rezerva.