varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

C@T@LIN

face cineva tratament cu varachet seara-in amurg cum scrie in prospect?in prospect zice ca este ok dar nu am vazut p nimeni sa faca tratament seara.intreb deoarece plec in fiecare dimineatza devreme la lucru,si mi-ar veni mult mai usor sal fac seara. :thanks:

ANITEI

Da , eu fac chiar in seara asta!
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

marius_vfp

salut, calatlin , si eu faceam seara , si mai fac doar cand nu bate vantul , daca bate vantul fac a2a zi dimineatza , le inchid pe la 5 dimineatza si astept sa se incalzeasca pe la 9 le fac tratamentul apoi le dau drumu , stupii fiind cu plasa ,daca bate vantul,se creaza curenti de aer pe dedesupt si scoate fumul din stup , parerea mea e ca seara e mai indicat albinele raman peste noapte in stup si se "gazeaza" mai bine .
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mape 48-petru manea

De obicei seara si eu

C@T@LIN

am bagat la cap.imi pregatesc ustensilele si ma duc sa le 'gazez'.e an 2-lea in toamna aceasta.multumesc pt raspunsuri :beer:

gore

Eu fac numai seara, de fiecare data ma apuca orele 23.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

balasbebe

Citat din: C@T@LIN din Septembrie 04, 2012, 04:58:19 PM
face cineva tratament cu varachet seara-in amurg cum scrie in prospect?in prospect zice ca este ok dar nu am vazut p nimeni sa faca tratament seara.intreb deoarece plec in fiecare dimineatza devreme la lucru,si mi-ar veni mult mai usor sal fac seara. :thanks:
La mine in zona noptile sunt reci. Mai faceam si seara tratamente dar nu mai risc. Substanta cu care lucrez are remanenta 28 de zile. Folosesc acel aparat in combinatie cu ulei de parafina. Obligatoriu se obtureaza plasa, indiferent daca bate sau nu vantul.

Viorelalbinaru

Va salut dragi apicultori . Se poate face tratamentul varachet la albine si atunci cand este stranse in geam ?va multumesc ??

stefan1

Citeste prospectul, ca acolo explica. Din experienta mea, sub temperaturi de 15 grade efectul scade simtitor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Una din urmatoarele trei zile pare a fi buna pentru a face un ultim tratament cu varachet la familiile de albine. Acum majoritatea familiilor nu au puiet.

ves.lucian

poimaine le rezolv pe toate !!!
   :hi: :hi: :hi: :-c :-c :-c:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Marius-ursulakhe

Si eu astept acel moment ca mai am de facut al 5 tratament la inca 15 familii
In aceasta toamna am observat o infestare destul de mare la familii si dupa tratamentul nr 4 am vazut cazuti paduchi si de aceea am hotarat sa mai fac inca unul

jenica67

Eu am facut ultimul tratament sambata si nu am mai constat paduchi cazuti si asta dupa ce le un stup cu cateva sapatamani inainte, am constatat cadere masiva. La mine cei care au avut la 1 septembrie cele mai multe rame cu puiet capacit, au fost cele mai infestate. Eu nu am facut nici un tratament in august si cred ca a fost o greseala. Anul viitor nu o mai repet.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

soricul

Citat din: jenica67 din Noiembrie 07, 2013, 06:22:41 PM
        Eu am facut ultimul tratament sambata si nu am mai constat paduchi cazuti si asta dupa ce le un stup cu cateva sapatamani inainte, am constatat cadere masiva. La mine cei care au avut la 1 septembrie cele mai multe rame cu puiet capacit, au fost cele mai infestate. Eu nu am facut nici un tratament in august si cred ca a fost o greseala. Anul viitor nu o mai repet.
Dar nu sunt probleme din cauza magaziilor?se stie ca Floarea Soarelui este semanata in trepte si dureaza pana in septembrie, iar daca luam magaziile jos blocheza cuiburile.
"Viata eroilor,dintre toate,este cea mai mare lectie de umanitate pe care ne-o da istoria"

Marius-ursulakhe

jenica67- sa stii ca erau foarte bune acele tratamente din august,eu anul trecut nu le-am facut si la 1 sectembrie nu mai aveam puiet in familii si am facut aceiasi stimulare iar anul acesta 80% din familii au avut puiet capacit si in octombrie
soricul:-dupa ce faci prima extractie faci repede macar un tratament nu conteaza neaparat sa fie 1 august numai sa nu intarzii mult