Alegeri ACA

Creat de soripan, Ianuarie 07, 2009, 06:39:07 PM

« precedentul - următorul »

D006

Buna ziua,
Pot sa va spun ce am patit eu cu aca de la mine din judet.Cand m-am inscris nu mi-a spus nimeni ca exista un  statut, cand se fac alegeri, etc.Am platit cotizatia si am fost inregistrat.Anul trecut am aflat cine este presedinte, iar acum o saptamana am fost chemat de un prieten sa mergem la o intalnire a stuparilor.Dupa prezentarea domnului care a venit de la Bucuresti(dupa o zi am aflat ca candideaza la sefia aca.In timpul prezentarii a spus ca a fost in europa si s-a mirat dece un stupar face o deplasare de doar 10km la munte.- eu am facut o deplasare de 7km si am facut miere.Asa specialist este daca nu stie nici macar la ce distanta de cules este rentabila albina.Acesti oameni au dreptul sa participe la alegeri.)
Dupa prezentare a urmat alegerea noului presedinte.Cat am stat prezentarea a fost facuta de directorul aca.Nu mi se pare normal daca exista un presedinte.
Nu a fost prezentat nici o hartie din care sa rezulte ce s-a facut cu banii dati de stupari ca si cotizatie.Eu am plecat mai repede nu am ramas pt ca nu am platit de 3 ani cotizatia si nici nu vreau sa mai aud de aca.
A doua zi am aflat ca s-a propus sa ramana aceeasi oameni si s-a votat in unanimitate.
Asa se desfasoara alegerile aca.

D006

La Buzau nu mai este asa. Aveti perfecta dreptate! Ei asta si vor, sa fie lasati in pace sa faca ce-au facut si pana acum!

D006

Pe multe acte sunt semnaturi ale presedintilor de filiale care acum se tem de ceea ce vor pati daca le bate procuratura la usa si asta fiindca s-au semnat acte in numele lor de care ei nu au habar!

D006

Folosirea si administrarea spatiilor ACA , se face actualmente in cea mai mare parte impotriva prevederilor statutului cu dispret total fata de conducerea filialelor judetene si fata de apicultorii membri cotizanti ai asociatiei.
    Prevederile  statutului la art.38 al.4 sunt clare :
      -patrimoniu ACA este transmis in FOLOSINTA  si ADMINISTRARE unitatilor din structura Asociatiei. Subliniem "DIN STRUCTURA ASOCIATIEI"  statutul nu prevede pe nimeni altcineva din afara asociatiei sa poate folosi aceste spatii.
     -Circa 70% din spatiile patrimoniului ACA existente la filialele judetene sunt in folosirea unor persoane din afara asociatiei fiind instrainate prin inchiriere  DE CONDUCEREA CENTRALA Unitatile nominalizate de statut au fost inlaturate brutal de la administrarea acestor spatii.
     De ce presedintele ACA sprijinit de un grup din Comitetul Executiv a facilitat desfasurarea unor activitati straine de asociatie in spatiile din patrimoniu acesteia ?  De ce s-au eliminat administratorii prevazuti de statut impunindu-se centralizarea excesiva  in incheierea contractelor de inchiriere , negocierea chiriilor si semnarea acestora facandu-se de presedinte si directorii economici din centrala ?
    NEVOIA DE BANI ? CATEGORIC DA !
      URMAREA FAPTULUI CA VALOAREA CHIRIILOR ESTE CU MULT MAI MICA DECAT CEA PRACTICATA IN ZONA  POATE JUSTIFICA  NEVOIA DE BANI RULATI PE CAI DUBIOASE SPRE BUZUNARELE UNOR PERSOANE.
     Aspectul cel mai grav insa il constituie faptul ca instrainarea  spatiilor a dus la slabirea si in unele cazuri disparitia activitatii asociativ-profesionale la filialele judetene. Apicultorii membri ACA nu au unde se intalni pentru a discuta problemele ce ii framanta , pentru a comunica grautatile pe care le intampina , pentru a analiza nevoile pe care le au  , pentru a face schimb de informatii  si cunostinte , pentru a inchega CEEA CE TREBUIE SA FIE VIATA DE ASOCIATIE ,  ceea ce constituie insasi  EXISTENTA  asociatiei.
    Nimic nu s-a facut pentru apropierea apicultorilor langa asociatie , in schimb domnul presedinte a facut totul pentru indepartarea apicultorilor din asociatie.
   Daca s-a urmarit DISTRUGEREA ASOCIATIEI in mare parte s-a atins acest scop marsav.
   Pentru aceste fapte grave , PRESEDINTELE ACA NU MAI ARE CE CAUTA IN FRUNTEA ASOCIATIEI .  Nu insa fara a da socoteala de banii cuveniti pentru chirii dar care au luat alte cai.
   DACA SE VREA CA ASOCIATIA SA MAI EXISTE TREBUIE CA MEMBRI CONSILIULUI SA IMPUNA CA TOATE SPATIILE DIN PATRIMONIU SA REVINA LA FILIALELE JUDETENE.
  NICI O PERSOANA CHIAR DACA ARE FUNCTIA DE PRESEDINTE NU ESTE PROPIETAR SAU PATRON CA SA POATA DISPUNE DUPA PLACUL PERSONAL DE PATRIMONIUL ASOCIATIEI.
                                              va urma.

D006

Acest lucru a devenit posibil pentru ca in statutul ACA nu se precizeaza cine ara dreptul de propietate asupra bunurilor din patrimoniu.
    PATRIMONIUL ACA A FOST FAURIT DE ASOCIETIE IN ANSAMBLUL EI RESPECTIV DE INTREAGA SA STRUCTURA TERITORIALA SI CENTRALA  nu de un singur om sau grup  de oameni de la 'centru".
    Urmare a gandirii si indemnului prof. V. Harnaj , inimosii stupari din filialele judetene  - multi cu functii de raspundere- s-au angajat cu daruire pentru construirea unor sedii spre folosinta apicultorilor , pentru ai ADUNA LANGA ASOCIATIE.
     Acesti oameni au facut toate demersurile pentru includerea obiectivelor respective in planurile de stat  pentru investitii ale judetelor respective , stabilirea cu organele locale a amplasamentelor , definitivarea proiectelor de executie cu proiectantii , urmarirea lucrarilor executate de constructor, etc..
    Ceea ce este mai important este faptul ca prin organizarea activitatilor comerciale de achizitie a mierii si aprovizionarea apicultorilor cu utilaje , biostimulatori si materiale apicole , au asigurat resurse banesti pentru restituirea creditelor folosite pentru realizarea constructiilor.
       nimeni nu a dat bani din propiul buzunar , totul s-a facut prin munca colectiva.
     In consecinta in statutul ACA trebuie sa prevada :
         PATRIMONIUL APARTINE CELOR CARE  L-AU FAURIT , RESPECTIV  INTREGII STRUCTURI TERITORIALE SI CENTRALE ALE ASOCIATIEI EXISTENTE IN PERIOADA CREERII PATRIMONIULUI.                                                                                    Pentru bunurile mobile si imobile realizate cu fonduri propii sau primite ca donatie  , dreptul de propietate il are exclusiv filiala in cauza .
      Pentru cei care vor spumega urland in incercarea de a induce in eroare membrii asociatiei ca se vrea acapararea patrimoniului de catre nu stiu cine dar in acelasi timp insisi ei vand acest patrimoniu , cat si pentru cei care mai gandesc ca ar putea  lua cota parte din aceasta, precizam : PRIVIND PROPIETATEA EXISTA SITUATIA LEGALA DE INDIVIZIUNE  , respectiv dreptul de propietate a mai multor organizatii ( in cazul de fata filialele ACA )  asupra unor bunuri  CARE CONSTITUIE O TOTALITATE NEDIVIZATA.
   Acest  drept de propietate trebuie inscris in statut ca o conditie de baza a existentei si organizarii Asociatiei.
   Pentru a pastra unitatea acestei propietati comune statutul ACA trebuie sa prevada in continuare :
      PATRIMONIUL ASOCIATIEI ESTE UNITAR (alcatuiese un intreg) SI INDIVIZIBIL (nu poate fi divizat).
   
    Deasemenea incalcarile grave ale statutului au fost posibile pentru ca acesta nu precizeaza   CINE ARE IN PASTRARE PATRIMONIUL .
     A avea in pastrare un obiectiv material inseamna  a-l tine in stare buna , al pazi cu grija , a nu lasa sa dispara acel bun. Cine le poate pastra mai bine  decat acele  unitati din structura asociatiei  care sunt cel mai aproape  de obiectivele respective , atat din punct de vedere teritorial ca utilizatori dar in special ca fauritori a obiectivelor in cauza.
      In acest scop statutul trebuie sa prevada :
    a) PATRIMONIUL ACA SE AFLA IN PASTRAREA SI ADMINISTRAREA  UNITATILOR DIN STRUCTURA ASOCIATIEI CARE AU PARTICIPAT LA FAURIREA ACESTUI PATRIMONIU.
    b) RASPUNDERA IN ANGAJAREA PETRIMONIULUI REVINE UNITATILOR DIN STRUCTURA  ACA CARE AU IN PASTRARE SI ADMINISTRARE  BUNURILE DIN PATRIMONIU .
    c) FOLOSIREA SPATIILOR  SE FACE IN MOD GRATUIT DUPA NEVOI DE TOATE UNITATILE DIN STRUCTURA ACA.
   Pentru a exista in Asociatie este nevoie de REFORMA.
                 Conditiile unei reforme adevarate o constituie DESCENTRALIZAREA  RASPUNDERII PRIVIND PATRIMONIUL , LICHIDAREA ULTRACENTRALIZARII PUTERII SI DECIZIEI.
            APICULTORI TREZITI-VA CAT MAI ESTE TIMP !!!!   CLADIREA "FAGURE "IN SUPRAFATA DE 2779 M.P.  NU MAI EXISTA , TERENUL DE 18911 MP. DIN BANEASA NU MAI EXISTA !!!  A MAI RAMAS DOAR UZURPATORUL !!!!

D006

Asa arata actul de predare -primire a terenului si a cladirii , descrierea este completa , a dat o cladire functionala pe ceva care nu exista nici acum!

D006

Cat s-a incasat pentru cele doua semnaturi ?
  Si acum in timp de recesiune daca scoti la vanzare 18911mp. in Baneasa  obtii cel putin 1000 euro pe mp. adica peste 18 milioane euro!!!!, pe cladire punem doar 2000 euro pe mp. inseamna peste 5 milioane euro , TOTAL 23 MILIOANE EURO LA PRETUL PIETII  si tu  schimbi acest tezaur pe mai nimic si te miri ce !!!!  RUSINE SA LE FIE !!! VA PUN SI ULTIMA PAGINA CU SEMNATURILE LUI ZORICI ALE LUI SAVULESCU PE ACTUL DE PREDARE-PRIMIRE !!!!

D006

Stimati apicultori, membri ai Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania,
Intrucat pana la ora actuala DNA nu a solutionat cazul instrainarii patrimoniului ACA de catre Eugen Zorici, presedintele ACA, neprimindu-se nici un raspuns la plangerea penala (din dosarul 15.026/P/2006) a Doamnei dr Aurelia Chirila presedinte ACA Tulcea, revenim cu textul emisiunii "Cu ochii`n patru" difuzate la TVR 1 la data de 28.01.2008 pentru a va informa despre modul in care s-a facut aceasta frauda prin care noi apicultorii membri am fost prejudiciati cu zeci de milioane de euro, avand in vedere pretul actual al terenului (peste 2000 euro mp) precum si a cladirii fagure simbolul apiculturii nationale pe plan national si international in valoare la vremea instrainariii de circa 1 milion euro si care a fost data cu 15 mii de dolari.
La dosarul de mai sus s-a depus din partea apicultorilor o adresa cu cca 50 de semnaturi a unor apicultori membri ACA prin care se sustine plangerea penala a dnei Chirila si se cere urgentarea anchetelor. Nici apicultorii in cauza nu au primit pana in prezent nici un raspuns!
In aceste conditii este bine sa urmam sfatul dat in emisiunea de mai jos si sa-l dam in judecata pe presedintele ACA Eugen Zorici pentru recuperarea prejudiciului adus asa cum se sugereaza in textul de mai jos (text subliniat)
Emisiunea TVR 1:
<Cu ochii`n patru>
din
28.01.2008
Reporter TVR:  "...terenului pe care-l folosea asociatia; dintre aceste cladiri numai una era destinata ACA, celelalte urmand sa fie folosite in interesul firmei constructoare. Contractul a fost semnat pe 50 de ani, iar daca imobilele sub care s-ar fi aflat terenul, dupa acest termen, pe amplasamentul stabilit, atunci acesta ar fi urmat sa se prelungeasca pentru intreaga perioada cat cladirile existau.
Din partea asociatiei au semnat presedintele de atunci Aurel Malaiu si directorul economic Nicolae Platon, iar firma a fost reprezentata de Ruxandra Untaru.
Nicolae Platon (fost director economic ACA): Domnita, eu nu mai sunt salariat acolo de 3 ani de zile si relatiile  le au cei care  au acuma acolo.. numai tin minte..
Reporter.: nu mai tineti minte ce-ati semnat?
Nicolae Platon: ..da
Reporter.: Dar ati stiut ce semnati?!
Nicolae Platon: domnita, sunt in trafic cu masina asa ca nu pot sa continui convorbirea.
Reporter.. Cine a negociat?
Eugen Zorici (Presedinte ACA Romania): Domnul director Malaiu Aurel, fost presedinte la acea ora, Dl director economic Platon Nicolae. Eu v-am spus.. eram salariat dar nu eu negociam. Juristii, toti cei care...
Reporter: Ce jurist era la acea vreme?
Eugen Zorici: Dl Cihovschi Leandru parca..
Reporter: Si toti au iesit la pensie imediat?
Eugen Zorici: nu imediat...
Reporter: la cat timp?
Eugen Zorici: la un an, un an jumate..
Reporter: Pentru a obtine suprafata de 4,176 ha si calitatea de proprietar pentru pamantul pe care il avea in folosinta, ACA din Romania a invocat, asa cum era de asteptat uzucapiunea, dar la numai 3 luni de la semnarea controversatului contract de catre ACA si Romanian Enterprise Holding, reprezentantii crescatorilor de albine au dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar judecatoria sectorului 1 a decis, prin sentinta, ca Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania sa devina proprietara terenului.
Actualii reprezentanti ai Primariei Sectorului 1 sunt nemultumiti pentru ca acest pamant nu se mai afla in proprietatea lor pentru ca ar fi construit aici locuinte sociale.
Reprezentant primaria sector 1 - Mihai Bazgan (viceprimar sector 1): Noi avem foarte mare nevoie de terenuri pentru constructia de locuinte sociale si daca s-a intamplat ce ziceti d-voastra, e un lucru care e regretabil si cred ca ar fi fost mult mai normal ca pe acele terenuri sa putem construi locuinte, fie pentru tineri, fie pentru cei evacuati.
Reporter: In contract scrie ca trebuia sa se faca un ansamblu de locuinte sau alte constructii. Mi se pare ca suna destul de..
Eugen Zorici: da .. a fost o forma mascata pentru a se putea face un sediu de..de..pentru ca..
Reporter: si nu era normal sa scrie sediu ..cel nou?
Eugen Zorici: Nu, nu nu era normal. Pentru ca nu puteau ei....firma.. asa am inteles la acea ora ca nu puteau decat pentru acest sediu, deci cred ca nu s-a facut nimic ilegal, in sensul ca este sediul Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania.
Reporter: dar nu scria ansamblu de locuinte?
Eugen Zorici: Ce importanta are asta? N-am inteles?!
Reporter: In august 2002 s-a semnat un alt contract interesant cu firma  SC Romconsulting International Construct Srl care era reprezentanta, printr-o "coincidenta", de aceeasi Ruxandra Untaru. Din partea Asociatiei Crescatorilor de Albine a semnat din nou Nicolae Platon, iar Eugen Zorici, cel care devenise presedinte, l-a delegat in ultimul moment pe Aurel Malaiu sa-l reprezinte. Cert este ca, prin acest contract, ACA a cedat un teren de 18911mp si o cladire in schimbul construirii a doua imobile care urmau sa fie laboratoare.
Cladirea de tip fagure care a fost unica in tara noastra, reprezentand emblema pe plan mondial a apiculturii romanesti, a fost evaluata cu numai 15000 de dolari pentru o suprafata totala de 2779 de mp.
Melania Mihaescu (Agent imobiliar): In 2002, dupa parerea mea, cred ca deja in 2000 lucram in imobiliare, imi aduc aminte ca se situa deja, dar lasand si aici o maja, un 350-400 $ pe mp.
Reporter: deci acesta ar fi fost pretul maxim?!
Agent imobiliar: pretul maxim, da, care se putea obtine la vremea respectiva.
Reporter: daca am face un calcul aproximativ ar insemna ca pretul corect s-ar fi ridicat la peste 950.000,0 Euro nu la 15 000 de dolari. Astazi, cladirea este parte din hotelul Phoenicia.
Alexandru Vasai (Presedinte Triumf Construct): societatea noastra, Smart Comimpex srl, care este firma noastra, am fost chemati la vremea respectiva; am incheiat o conventie cu dl Mutu Gabriel in calitate de asociat unic la firma Romconsulting Srl. In baza acestei conventii Smart comimpex Srl a cesionat toate partile sociale ale societatii care compuneau un activ, respectiv un spatiu comercial de 3920 de mp in cartierul Pantelimon echivalent la acea ora la aproape 1900000 de $.
Dl Mutu Gabriel, in baza acestei conventii a cesionat partile sociale de la firma Romconsulting in favoarea societatii Smart comimpex srl si s-a trecut in patrimoniul la vremea respectiva, pe firma Romconsulting, terenul in cauza de 18911 de mp.
Aurelia Chirila (presedinte filiala ACA jud Tulcea): Va amintesc, este o plangere penala, facuta chiar la DNA pentru abuz, inselaciune, avand ca obiect ceea ce v-am amintit anterior, si pana la ora aceasta, timp de un an nu s-a intreprins absolut nimic.
Reporter: ati organizat licitatie pentru contractul de schimb, pentru contractele de schimb?
Eugen Zorici (Presedinte ACA Romania): Nu.
Reporter: Cum ati procedat?
Eugen Zorici: Nu stiu exact fiindca n-am negociat eu..n-am negociat eu, nu stiu.
Alexandru Vasai (Presedinte Triumf Construct): N-am inteles cand ati intrebat de ce terenul s-a folosit si investitia de la...
Reporter: pentru ca este un decalaj de ani..
Alexandru Vasai: este adevarat ca este un decalaj de ani dar nu a avut...e o parere personala nu neaparat verificata.. cei de la asociatie nu aveau bani mai departe sa finalizeze achizitia de utilaje..
Reporter: deci este in van investitia
Alexandru Vasai da este in van investitia
Reporter: In calitate de membru al asociatiei Aurelia Chirila poate cere printr-un proces civil anularea contractului pentru prejudiciul adus. Deasemenea aceasta are posibilitatea sa ceara instantei sa se numeasca un administrator special care sa verifice daca cei din conducere incheie actele in folosul asociatiei sau nu, astfel se demonstreaza daca a fost fezabila instrainarea avand in vedere locatia, traditia si destinatia pamantului. Rezultatul expertizei poate fi folosit in proces, daca se demonstreaza ca s-au subevaluat pamantul si cladirea, Asociatia Crescatorilor de Albine se poate intoarce impotriva celor cu care a semnat contractul pentru a li se cere bani in plus. Tot Aurelia Chirila poate sa invoce faptul ca a fost vatamata imaginea pe plan mondial a apiculturii romanesti prin instrainarea si transformarea cladirii fagure.
Aceasta a fost doar renovata si nu s-a construit o cladire noua, ceea ce are ca si consecinta o durata de viata si de exploatare mai scurta a investitiei in cauza. Acest fapt nu este conform cu intentia declarata la momentul schimbului care a avut ca scop principal din partea asociatiei obtinerea unor edificii noi in care sa se poata functiona inca cel putin 50 de ani fara a fi nevoie de interventii sau consolidari majore a constructiilor.
Aurelia Chirila (presedinte filiala ACA Tulcea): Acelasi lucru se poate intampla si cu cele doua hectare de la Tulcea care apartin Statiunii de cercetari, pentru utilizare nu pentru administrare, pentru administrare in 1987 au fost date Academiei, utilizare de catre Institutul de Cercetari Apicole din Bucuresti, pentru Statiunea de la Tulcea si acum printr-un proces similar cu cel prin care au fost obtinute terenurile de la Institutul Agronomic se incearca obtinerea acestui teren de la Tulcea pentru a fi instrainat si el binenteles, pentru ca el este intr-o zona de mare interes.
Eugen Zorici: daca inca sunt aicea si nu m-a legat nimeni...
Reporter:nu stiti...?
Eugen Zorici: Pai nu..nu stiu.. daca . Eu tot ce stiu am dat
Reporter: este inca neelucidata intrebarea de ce s-au luptat cei din conducerea ACA sa obtina terenul de la stat daca nu de pamant aveau nevoie? Nu era mai normal sa se construiasca aici locuinte sociale pentru cei care au fost aruncati in strada dupa retrocedari? Ramane sa judecati dumneavoastra, iar justitia sa-si faca datoria!"
Realizator Reporter Alina Anton
Producator Alina Amza

D006

sa vorbim pe acte , asa a distrus Zorici patrimoniul ACA

D006

Ce descriere in detaliu !!!

D006

Arabii l-au prins "la usa " pe Zorici si-l manevreaza cum vor ei , de curand au transferat in contul ACA 1.300.000 ron adica 13 miliarde lei vechi pentru doua loturi.  Vanzare pe fata !

D006

Chiar pagina cu semnatura nu intra...

D006

Multumesc tuturor celor care mi-au semnat petitia ! suntem 70 in doar doua zile !  Cu cat suntem mai solidari cu atat vom aduce apicultura mai repede unde ii este locul. Va stept in continuare cu semnaturi !
http://www.petitieonline.ro/petitie-p19613050.html

D006

Cele 2 terenuri au fost cumparate de PROFESORUL HARNAJ ,erau proprietate ACA obtinute prin contracte de vanzare cumparare in anii 1964-1965:

   1.Teren in suprafata de 1600mp in strada Capriorilor,colt cu str.Horia Macelariu cumparat de la proprietarii cu numerele 16,17,si18
   2.Teren in suprafata de594mp,in strada Capriorilor 22 cumparat de la Pinotto Cristina.

   Ambele terenuri sunt alipite de terenul de 18.000mp,instrainat prin CONTRACTUL DE SChimb

D006