• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Alegeri ACA

Creat de soripan, Ianuarie 07, 2009, 09:39:07 p.m.

« precedentul - următorul »

soripan

Este momentul sa ne spunem parerea asupra viitorului ACA. Din ianuarie pana in aprilie vor fi alegeri, mai intai la nivel judetean.
"CREDETI CA E MOMENTUL UNEI COTITURI"?
Cu stima

D006

Ce cotitura sa facem daca maxim 25%  din apicultori sunt membrii ACA ! lumea nu se inscrie in asociatie , nu voteaza si apoi critica . E usor sa  critici de pe margine decat sa fii membru si sa te chinui sa construiesti ceva.
  cand vom deveni constienti ca ACA este singura organizatie care ne poate reprezenta la nivel national atunci si asociatia va avea alta fata.
De ce in 20 de ani  nimeni nu a putut construi o organizatie concurenta la nivel de ACA , oare este mai usor sa demolezi decat sa construiesti ?

Cristian IONITA

:mad:
asta e o chestie buna ... ca doiar 25% sunt inscrisi la ACA, inseamna ca restul de 75% au ceva mai multa minte
daca subventiile nu ar fi conditionate de "apartenenta" la ACA atunci cred ca am vorbi de 10% ... iar asta ar trebui sa spuna ceva martalogilor din conducere

D006

75%  ceva mau multa minte !? de ce nu isi fac ei asociatia lor ?

balasbebe

Daca este o conducere unitara, de ce nu se plateste cotizatia, peste tot la fel. La noi s-a stabilit 1 leu pentru fiecare familie. Ar fi trebuit sa dau aproape 200 de lei. Cand suntem in sala, la fel ridicam maina in unanimitate, indiferent de suma platita. Cel care da 50 de lei, nu ridica 1.4 din mana l avot. La vot egal, suma egala. Vrei sa fi in asociatie, platesti o taxa, si te reprezint. Stiu, ca daca am mai multe famili, castig mai mult. Da dar este munca mea, pe care nu o impart, si nu trebuie sa dau eu mai mult, iar altul nimic.
Este doar o parere. Ori sa fie cotizatia uniform pe toata tara, si in functie de numarul de famili, ori sa se stabileasca o suma de intrare, iar restul sumei necesare, pentru anumite cheltuieli ale asociatiei sa se faca din venituri, inclusiv donatii ale apicultorilor.
  Noi nu putem decat sa discutam. Suntem prea mici, la nivel de stupar. Ne reprezinta cel pe care noi l-am reales, ca nimeni, nu doreste sa fie patriot, in apicultura.

stefan1

Si eu cred ca cei care au un numar mai mare de stupi ar trebui sa aiba un cuvant mai greu, dar nu stiu cum sa se procedeze.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

De curand am fost in Bucuresti si am trecut si prin Dorobanti stiind ca acolo este magazinul Apicola dar surpriza a disparut si a rasarit o florarie :nod:
Daca este cineva de prin Bucuresti unde mai gasim pe acolo vreun magazin Apicola si unde este sediul Filialei ACA Bucuresti si cine mai este presedinte ?
Mai pe direct - la Bucuresti mai exista filiala .
In tara la magazine este afisata data desfasurarilor alegerilor ? nu ar fi bine ca la fiecare membru cotizant sa i se transmita invitatie scrisa prin posta la sedinta ca doar bani a dat si poate se gaseste  1 LEU si pt. o scrisoare.
Daca conducerea ACA este onesta sa faca cunoscut programul AG locale in cele 40 de filiale atat in revista Romania Apicola cat si la sediile Apicola cat si pe net. Daca nu au nimic de ascuns hai sa facem alegeri pe fata.
Rog toti lartatorii care voi sa muste ACA de c*r sa nu mai aduca remarci tendentioase la adresa asociatie ci ori sa intervina in viata filialei sau sa taca .
ACA este o organizatie care trebuie sprijunita si nu demolata de latratorii din exterior.
Concluzie  : la munca (vot) sau ciocu mic.

CRISTI M

DAR EU CU CINE VOTEZ ?
Cu respect Cristi M

D006

In Olt sunt apicultori redutabili intalniti-va si stabiliti care dintre dv. va reprezinta cel mai bine . Nu pot sa cred ca dv. nu cunoasteti si alti apicultori din judetul dv.
Citat din: CRISTI MDAR EU CU CINE VOTEZ ?
Cu respect Cristi M

andrei_salaj

D-ule Dragos..presupun ca aveti cv interes de promovati atat alegerile ACA....vedeti ..poate aveti succes si pe alaturatu'....in sfarsit..e o constatare a mea...presupunere sau cum ioi mai zice...ma doare undv de toata Aca..niste corupti pana in maduva oaselor...din cate mi-am dat seama eu...cateodata mi-e rusine ca m-am nascut roman..peste tot vezi ca se fura...duc tara asta la rapa...eu imi vad de carte sa ajung cv...si o tai dincolo...k aici nu are rost.nicaeri nu se tine cont de semenul de langa...lui sa-i fie bn...am spus ce am avut de spus...hai ca am rabufnit..amu-mi pare rau ca am scris...numa' bine...si multe chefuri in continuare :finger:

Cristian IONITA

Dragos tu candidezi pe undeva?
@andrei_salaj - sper sa te mai gandesti la ideea cu plecatu'. E drept ca e plina tara asta de mitocani dar ... nu toti suntem asa, depinde de fiecare dintre noi sa fie atent cu cine se inhaiteaza.
Am avut de-a face cu straini, atat la ei in tara cat si cu cei veniti pe aici, nu sunt cu mult mai prejos de ai nostrii ... si la ei exista coruptie si influenta (se cheama lobby), si la ei se trag sfori, si ei isi bat joc de banul public, etc
Fata de noi au catvea avantaje, proprietatea e sfanta

andrei_salaj

depinde cu ce straini...atata timp cat iti faci treaba bine si esti bun...pt ei esti aur...si stiu sa-l pretuiasca..de ce majoritatea studentilor inteligenti se duk dinkolo?

D006

Noi romanii avem hiba de a generaliza , intamplator il cunosc destul de bine pe prof. Malan presedintele de la Salaj pt. mine este un om de treaba si cu care ai ce vorbi .
Nu stiu daca il cunosti dar omul preda in invatamant  , are o stana de oi , o livada , palincie , plus o stupina frumoasa , eu nu cred ca acest om este corupt.
Astept un raspuns din partea da daca il cunosti pe Malan si  ce parere ai despre el. cand rabufnesti trebuie sa ai si unele argumente , nu cred ca ti-a bagat vreo data mana in buzunar.

D006

eu nu candidez pentru ca mai am de invatat ! deocamdata sprijinim un om  poate cel mai corect din ACA dar care culmea ironiei s-ar putea sa nu mai candideze la un nou mandat.
Eu am o parere deosebita despre cei care pleaca : poti reusi si in Romania dar cate odata e mai usor sa fii scav si injosit la un strain  - stiu ca suna cam nationalist dar asta este parerea mea si va cer scuze anticipat daca am jignit pe cineva.

Cristian IONITA

Citat din: andrei_salajdepinde cu ce straini...atata timp cat iti faci treaba bine si esti bun...pt ei esti aur...si stiu sa-l pretuiasca..de ce majoritatea studentilor inteligenti se duk dinkolo?

taman la "pretuit" e pba ... ptr ca oricat de bun oi fi te vor "pretui" mai putin decat pe unul de-al lor.
E drept ca la noi e relativ greu sa-ti faci o cariera in mod corect, in tara unde singurul sistem de valori este cel finaciar nu e de mirare ca doctorii sunt in capu' listei la "coruptie", si in cele mai multe cazuri este de preferat sa-ti faci singur dreptate decat sa apelezi la autoritati. dar macar iti ai familia si prietenii aproape.