turta proteica

Creat de dragos2006, Februarie 06, 2008, 12:39:55 AM

« precedentul - următorul »

D006

Un articol scris in urma cu 2 ani pentru a iesi in fata si a umple o pagina de ziar.
--SPUNE CE INTELEGI DE AICI--8-FEB-2008
- ,, A fost prima data in 35 de ani de cand ma ocup de apicultura ,cand am vazut cum crescatori de albine au fost nevoiti sa le hraneasca cu sirop, ca sa amelioreze starea lor precara".(de asta ai mai auzit)
-Un alt dusman al albinelor este Loca americana,care poate rezista in stare latenta in stup chiar si 30 de ani si in conditii exceptionale de mediu se activeaza si ataca larvele de 8 -10 zile, facand ca familia sa regreseze puternic.(pe asta cred cai mai citito undeva)
-In Salaj au fost 41500 familii de albine efectivele au scazut in aceasta iarna cu 30%.  ,, Tare mi teama ca in aceasta primavara vom mai ramane doar cu 20000 de familii". Radu Malan.(dar asta no stiai)
---ACUM AR TREBUI SA NE RASPUNDA CATE FAMILII AU MURIT IN  2007-2008 POATE NE SPUI TU DACA TOT LE STII PE TOATE.

D006

Liviule culmea este ca ma cunosc destul de bine cu Malan , am fost de doua ori la el acasa , odata si la tara unde are stupina si palincia asa ca mi-e mult mai usor sa-l intreb decat iti este tie.
  In alta oridine de idei privind calitatea polenului din turtele comercializate de ICDA , de unde stiu eu ca acel polen achizitionat de la stupari a fost uscat si depozitat in conditii optime astfel incat in compozitia lui sa se regaseasca proteina mult dorita ?

D006

De acord cu turta fiecare aste liber sa faca sau inainte de a face ceva sa gandeasca cum vrea el si fiecare da la albina ce crede el cai mai bun sau mai la indemana .Ramane problema polenului PENTRU CA SANT PRODUCATOR DE POLEN si de fiecare data bagi Salajul la inaintare cand vine vorba de polen si nu pot fi de acord cu ce scrii cand eu stiu ce polen am.
-Ai afirmat in 2008ca nu se mai exporta polen din mai multe mative care se gasesc tot in salaj erau enumerate mai inainte iar in 2009 piata ramane fara polen  ce spui?
-Cu loca la fel chiar daca nu sant asa bine informat .. tot se mai aude ba de la unul ba de la altul asa ca ...
     -Da sar putea ca de la palinca sa se traga si articolul lui si chiar teas ruga sal suni sa vedem cu cati stupi am ramas si eu sau poate nu mai stiu eu cu cati am ramas.

D006

E OK dar daca tu te stii curat povesteste-ne si noua la cate zile recoltazi polenul , cum il usuci , cum il depozitezi , etc. Poti veni si cu poze si cu filmulete . cat timp tu spui ca esti producator de polen dar nu ne arati nimic cel putin imi pun niste semne de intrebare.
Poate ne postezi si o copie dupa buletinul de laborator de la productia din 2009.

D006

-Cred ca stii si tu cum trebuie recoltat,uscat si depozitat.
-Nu mam dotat cu asa ceva si nici nu ma intereseaza ca sami fac reclama cu poze sau filme ii las pe alti poate ai vazut dar am avut numai un anunt cu polen.
-Nu ma intereseaza semnele tale de intrebare nici daca crezi nici daca nu crezi si nam nevoie sa crezi.
-Da tu tiai pus copia de pe buletinul de analiza cand ai fost acuzat ca ai loca.
-polenul la noi se colecteaza in cutii de catre cumparator care are un numar pt fiecare producator si se cunoaste astfel producatorul.
    Daca nu mai ai argumente vi acum cu intrebari? astea leai pus cand ai fost in salaj.

D006

Sa nu incurcam lucrurile :
  - eu nu am zis ca stuparul X sau Y  are stupii bolnavi !  eu am obiectii in ceea ce priveste calitatea turtei de la ICDA.
   _ eu anul trecut am vandut miere de rapitza , salcam si floarea soarelui , la toate aceste sortimente s-au facut analize pentru ca altfel nu pleca la tir.

D006

Si eu am predat si stiu de ce ai nevoie la predare.

D006

Dar sa revenim la turtele noastre...
La mine in zona pot aplica urmatoarea metoda : in timplu culesului de floarea soarelui las la deal 30 de familii de la care recoltez polenul . In acel moment am si miere proaspata si polen proaspat . Seara dupa recoltarea polenului il amestec direct cu miere care in timp va cristaliza rezultand o excelenta turta proteica.  Mi se pare cea mai simpla turta proteica.

gudas valentin

Citat din: dragos2006Sa nu incurcam lucrurile :
  - eu nu am zis ca stuparul X sau Y  are stupii bolnavi !  eu am obiectii in ceea ce priveste calitatea turtei de la ICDA.
   _ eu anul trecut am vandut miere de rapitza , salcam si floarea soarelui , la toate aceste sortimente s-au facut analize pentru ca altfel nu pleca la tir.
Dar la fam de albine & mat biologic,ce lai vandut anul trecut,leai facut analize?
                   valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

De la Gica Romanescu citire :
Mai,mai,
Voi sunteti mai catolici decat papa de la Roma.Sa le luam pe rand:
5 kg zahar +1,1 litri de apa  6,1 kg= 4,1 litri sirop (va rog sa ma credeti).
6,1kg : 4,1 litri = 1,48 kg/litru (putin mai greu ca mierea).
Rece este putin mai vascos ca mierea.
1,1litri apa : 6,1kg = 0.18  ( amestecul are 18% apa)
5 kg zahar : 6,1 kg sirop = 0,82 (amestecul are 82 % substanta uscata)
Teoretic,asta iese din reteta.Practic iese un amestec putin mai dens deoarece la fierbere se mai evapora din apa.
Acum:
- vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece sau ceai si obtii 8 litri de sirop 1/1
- vrei sirop 2/1 pentru hranire de completare vara mai pui imediat 1,5 litri apa rece.
Pus in PET-uri si inchis ermetic tine mult si bine.
Acum chestii de finete:
- puneti apa la fiert (1 litru),cand incepe sa fiarba puneti zaharul si amestecati.Cand zaharul se topeste si incepe sa fiarba puneti 100 ml apa in care ati dizolvat 5 grame sare de lamaie.Cand fierbe cu spuma si incepe sa scada puneti imediat apa rece.
Daca doriti sa faceti placi de zahar candi la 1litru de apa puneti 10 kg de zahar si 10 grame sare de lamaie,fierbeti ca la sirop si lasati sa se raceasca un timp.Puneti in pungi pe care sa le asezati pe suprafete plane.Cand se raceste are proprietatile duroflexului.Din acest amestec nu arunca nimic afara cum se intampla cu serbetul.

puiu

Sa revenim!
DACA revenim la turtele noastre,vreau sa va spun ca PALINCA cu APICULTURA nu fac casa buna.
Intre a jigni apicultorii din nord-vestul Romaniei,sau din SALAJ sub influenta unui pahar de palinca,sau a posta pe forum realitatea din viata apicultorilor din aceasta zona,este o mare diferenta.Materialul biologic e de cea mai buna calitate avand in vedere eficienta economica.Restul e abureala de... PALINCA. :hi:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Nu imi doresc sa deviez  de la subiectul topicului dar am si eu o rugaminte la domnul Puiu : ne puteti pune cateva poze cu magazinul si stupina dumneavoastra ?

puiu

Domnule Dragos
Este ultima solicitare catre D-VOASTRA.
Este "admirabil" ca D-l GR(nu JR}este IDOLUL.
Un proverb spune:Spune cu cine...
Anterior am postat mai multe retete marca inregistrata a D-lui Idol.
Atunci a fost o "relevatie" intelectuala a D-lui balas.
D-l avand acelasi "IDOL".
Ce sa spun mai mult despre retetele acestui "IDOL",doar faptul ca ii sunt suficiente in a le folosi pentru fiecare stup din stapanire.
In rest e aburaela si... :nono:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Eu l-am cunoscut  abia anul trecut pe Gica Romanescu , pentru mine intalnirea cu dansul a fost o revelatie , omul e bazat pe ce spune plus ca provine dintr-o mare familie boireasca si iubitori de albine.
  Abia astept sa ma intalnesc cu dansul la Campina !

puiu

De coincidenta de nume,de... ce zici Domnule dragos 2006?