turta proteica

Creat de dragos2006, Februarie 06, 2008, 12:39:55 AM

« precedentul - următorul »

D006

Mai pe scurt :
  Autorizatia  de comercializare a fost scoasa pentru " alte produse de uz veterinar "  ele sunt identice ca forma de prezentare si mai ales compozitie , si NU contin polen .
  In realitate turtele  CONTIN polen deci sunt in afara autorizatiei .
   Legislatia nationala si internationala  INTERZICE utilizarea produselor directe in preparate tocmai pentru proliferarea bolilor , astfel prin punerea pe piata a produselor cu miere si polen  S-AU INCALCAT MAI MULTE ARTICOLE DIN HOTARAREA  NR. 984/25.08.2005 PRECUM SI ALTE LEGI SPECIFICE.
  POLENUL SI MIEREA SUNT INTERZISE A SE FOLOSI FARA STERILIZARE !!!
  Si pentru ca smecherii din conducerea ACA ne considera fraieri sa ne explice si noua cum poti vinde un produs la care buletinul de analiza este mai vechi de un an.

puiu

Daca D-l SICEANU- ing. sau ce-o fi, sustine ca PROVIT-API si STIM-API nu a fost de  calitate in anii trecuti ar tebui sa consulte miile de apicultori care l-au folosit si au avut rezultate deosebite.Recomand D-lui SICEANU sa-l consulte pe D-L B.A. medic veterinar din Valea Jiului despre calitatile acestor produse.
Atentie:medicul este un tanar apicultor si ar fi interenant sa-i explice avantajele si rezultatele folosirii acestor stimulente intr-o zona,nu asa propice apiculturii.
Il rog pe D-L SICEANU sa se ocupe de inginerie,sa lase SPECIALISTII IN MEDICINA VETERINARA  si Apicultorii sa lucreze in acest domeniu,sa avizeze calitatea iar cei din urma sa se bucure de acestea,D-nia Sa sa se ocupe de sentimentele politice si ii doresc succes sa ajunga Director in locul Domnului MORARU. Daca ajungea,acum nu auzeam de IC-DA Bucuresti. Fiti convinsi.   :nono:

D006

In viata  mea nu voi baga in stupii mei miere sau polen de la alte stupine !
  Nici nu recomand la nici un stupar sa dea miere si polen de la alti apicultori .
  In patologie mai USOR ESTE SA PREVII DECAT SA TRATEZI  !

proapi

Domnu' Puiu aveti idee ce cantitati de turte s-au vandut in zona d-voastra?

puiu

Modest.Peste 1000 kg. Distanta e mare si am Dacia 1307. La IC-DA Buc. a fost  dat doar pe comanda ferma. Am cumparat alte sute de kg. de la magazinele din Tg-Jiu dar si de la Horezu,anul trecut.

proapi

D-voastra ca si comerciant sunteti absolvit de orice vina, problema neconformitatii apartine producatorului si a celui care a eliberat autorizatia de comercializare. Sunt lucruri care se fac si care nu se fac.
Va doresc sa vindeti in continuare turte in cantitati din ce in ce mai mari, dar va recomand sa explicati apicultorilor de ce turtele pe baza de miere si polen nesterilizat sunt daunatoare si interzise la comercializare in Uniunea Europeana si ca pe viitor veti comercializa turte pe baza de zahar si inlocuitori ai polenului la un pret mult mai mic.

puiu

Va respect opinia. Am pe stoc cantitati mari de turta proteica a doua firme,una din tara si una de afara. Foarte multi apicultori nu cumpara,asteapta marfa de la IC-DA Bucuresti.
De ce ?

proapi

De ce? Din respect si credinta fata de asociatia ACA din Romania.

Va dau un exemplu. Apicultorii mai in varsta isi aduc aminte cand dl.prof Harnaj a facut apel la membrii asociatiei sa aduca miere la Combinatul Apicol, pentru ca era mare nevoie de bani pentru finalizarea lucrarilor la fostul liceu apicol. Iata de ce, din solidaritate cu aceasta asociatie a tuturor.

Nu stiu daca Combinatu mai produce turte, dar daca ar face-o nu ar mai fi nevoie de niciun import.

D006

Si comerciantul este vinovat deoarece cunoaste riscul acestor turte dar pentru profitul personal face reclama mincinoasa.
  Sunt chestii in viata pentru care este suficient sa gresesti o singura data si nu-ti mai revii in veci . Este in deajuns o singura contaminare cu Loca si nu te mai spala apa de pe nici un Jiu.

puiu

Pentru cei ce nu stiu.
Comerciantul este un apicultor cu familii de albine din 1975.Acum sunt in exploatatia apicola{inregistrata} un numar de 65 familii de albine.
Cele 39 de fam.din zona Salatruc au 0,500kg de turta luata de la o firma din tara,pentru testare.
Restul sunt pe alta vatra si asteapta marfa de la IC-DA Bucuresti. Stie apicultorul de ce. :hi:

proapi

Eu cred ca aceasta relatie dintre producator si comerciant e inselatoare de ambele parti.
Fiecare crede ca a facut afacere si fiecare cu ambitiile lui.
Cel care pierde este apicultorul.
Comerciantul este ultima veriga a lantului si nu cred ca dl. Puiu face mari profituri.
Nu cred ca exista apicultori care traiesc din albine sa faca astfel de greseli!

D006

Dar cu polenul de salaj cum ramane nam vazut nicaieri  scris ce ai afirmat tu .

D006

Pentru mine singurul producator din Salaj care a dus calitatea la maxim este domnul Oros , imi place foarte mult cum gandeste si responsabilitatea pe care si-o asuma fata de consumator. Tot dansul in unele discutii a avut curajul sa discute deschis si despre loca si modurile de contaminare.

D006

Citat din: puiuAsteptam raspunsurile apicultorilor din nord-vestul tarii,din Salaj sau Sibiu. Altfel,vor avea de suferit din cauza aprecierilor unui "distins" coleg. Contractele comerciale actuale sunt in pericol,pe viitor nu stiu ce vor face daca cineva va lua drep adevar ca nosemoza si loca sunt generalizate in aceaste zone ale tarii. :nono:
http://www.ecomagazin.ro/dezastru-apicol-in-salaj/

puiu

DOMNILOR,daca DOMNUL Radu Malan a facut aceasta declaratie a fost in sensul de a sensibiliza Directia Agricola,APIA din Salaj si de ce nu,a le forta mana de a pune la dispozitia apicultorilor sumele de bani.
Restul e "jurnalism ieftin",nu cred ca D-l Radu Malan alimenteaza cu sirop stupii in 8 febr.2008,de loca americana nu e cazul la...
Orice stupar din Salaj se simte jignit de faptul ca"oricine" spune ca nu a avut posibilitatea financiara sa cumpere 2-3 sticlute cu Varachet si a trata stupina.  :nono: