Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Daca nu cred ca ca vor fi judecati. Si va castiga fileomera sigur

filip

Citat din: Eugen B din Octombrie 13, 2016, 08:00:06 PM
Daca nu cred ca ca vor fi judecati. Si va castiga fileomera sigur
Si cum demonstreaza Filiomera ca proba a fost luata din bidonul meu si nu a fost schimbata mierea in butoaie?
Daca mierea ramanea sigilata in butoaie pana se fac analize e altceva............
Din moment ce a fost platita inseamna ca a corespuns............restul sunt vrajeli.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Eugen B

Ei nu au facut analizele atunci. Au banuit ca e tei. Dupa analize a iesit un anumit procdnt dd tei. Am spus mai sus mai multe.
Probabil a avut incredere in unii stupari.
Ei fac ddbobicei 2 probe sigilate. Unu tu una ei. Si daca e ceva face analiza si demoinstreaza ca au dreptate

cornelioandanciu

Citat din: Eugen B din Octombrie 04, 2016, 05:59:48 PM
Ideea e ca trebe sa si dau miere la un moment dat. Am scris firma fileomera, dar sigur sunt si altele.cine traieste din stupi trebe sa vanda ceva anual sa traiasca.
Cine nu traieste din stupi nu intelege.
Eu am tinut mierea cat am putut de mult. Mai mult nu pot face.
Pana acuma tot asa am facut si nu am avut probleme.
Asta cu teiu e schmecherie de anul asta.
Teiul de calitate la-au combinat cu teiul slab al lor si al oamenilor lor si acuma nimeni nu a avut, doar oameni lor.
Care dintre voi da banu jos va astept
Abia acum incepe sa se vada pe fata porcaria in care au fost tarati apicultorii romani , oricum isi vindeau din ce in ce mai greu mierea, si aveau profituri din ce in ce mai mici. Dar asta nu le-a ajuns celor care se ocupa cu importurile de miere in Romania.Si-au pus oamenii lor acolo unde trebuie, pentru ca acestia sa impoziteze si sa restrictioneze cu salbaticie sectorul apicol. S-au dat fonduri,aceasta a fost doar o chestiune de imagine, ""sa le dam bani, ca li-i luam noi de zece ori pe urma "" , scaderea pretului de achizitie a mierii nu se datoreaza nicidecum cresterii productiei intr-o piata suprasaturata, ci importurilor de miere din ce in ce mai mari pe piata romaneasca. Astfel, apicultorii romani trebuiesc redusi la tacere. Nu puteti face fata acestor importatori, decat daca incercati sa va vindeti direct mierea afara, ocolind deci firmele de samsari, sau cum s-ar spune, de procesatori,  care trimit mierea in butoaie in Germania . Asta o puteti face si voi daca va uniti. Si atunci samsarii vor creste pretul de achizitie.
Va salut.

Eugen B

Domnu Cornel am incercat sa o dau in strainatate dar cate analize si acte si prosti ai nevoie nu se merita.
Ceva se va intampla si cu apicultura , pana atunci asteptam

pistol28

Citat din: cornelioandanciu din Noiembrie 26, 2016, 05:41:57 PM
........................................................
. Asta o puteti face si voi daca va uniti.
...............................................

HORA UNIRII
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Eugen B

Daca va fi o iarna ca si pana acuma , cred ca va fi problema mare la primavara cu numarul de stupi in toata tara

NYK74

Văd că în multe cazuri,nici nu mai au nevoie de venirea primăverii,au deja rezultatele acum clare  :wink2:

Eugen B

E rau ca multi nu spun nimic. Din pacate nu stim exact motivele din care sa ajuns aici . Oricum la primavara numaram stupii

tinumaftei

Până săptămâna trecută era 100% ok! Acum a venit frigul și regret că în ultima fereastră de 3 zile cu 8-10 grade nu am reușit să dau un VF.
I-am împachetat în nov/dec si nu am emoții cu mâncarea. Anul asta am rămas cu multe rame cu miere in afara cuibului si îmi pare rău. Dar am avut emoții în anii trecuți când am iernat cu turta în cap. Ani de zile nu am dat nimic iarna si supraviețuirea era aproape de 100%.
Dacă iarna este friguroasă primăvara va fi mai bună decât în cazul iernilor blânde cu primăveri reci și ploioase.

Eugen B

Foarte multi stupari se plang de depopulari masive si familii moarte, dar majoritatea nu stiu motivele.
Cred ca CCD ul are mare legatura si cu stuparii

oroles

Azi am fost la stupi si toți au strigat prezent. Multumit de modul cum ierneaza pana acum.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Sa discutat si la alte subiecte de consum. Haide-ti sa vedem ce consum preconizati ca ati avut pana acuma?
Eu sunt multumit, foarte putina capaceala roasa , la unii nici nu a ajuns la mierea capacita.
Temperaturile au fost intre minim -8 grade noapte si ziua min -3. Maximele noapte 1 grad si maxima ziua 4 grade. Cam asa a fost ultima luna la mine, vreo 3 saptamani a fost minus si ziua si noaptea, si sunt in vestul tarii, aici cred ca a fost cel mai frig pana acuma. In plus din octombrie este frig

oroles

Eu am statie de temperatura. Imi înregistrează minimile si le retine, asa ca pot verifica oricand. Am avut cel mai  mult -13. Consum mare tare nu cred ca am avut. La fel si la colegul @ciucur, majoritatea sunt ridicati in partea din fata. Am vreo doi la care estimez ca voi pune turta după jumatatea lui februarie. Mancare au dar prost organizata. Marea mea dilema este ce voi face din februarie.  Cel mai bun randament  l-am avut la turtele cu polen cumparate (Apicris). Anul acesta imi este frica sa dau turte cu polen cumparate, chiar daca ei zic ca le sterilizeaza. Proteina o voi da spre a doua jumătate a lui februarie.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

apivasmob

proteina sa o ai dupa un zbor masiv de curatire si eviti orice greseala.
Sanatate tuturor apicultorilor