Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Cred ca are treaba cu intretinerea albinelor, sper ca scriu unde trebuie.
Azi am sunat la fileomera sa vad de ce nu imi trimite restul de bani de la miere, de 2 luni jumate a zis ca e totul in regula cu mierea mea de tei, azi dintr-o data nu mai este tei , ci este poliflora. Dupa ce a am dat mirea cu o stragere de inima ca a fost pretul mic, mi-au dat cu 2lei mai putin per kilogram. Factura e facuta pentru miere de tei si am inteles ca ei pot schimba cand vor facturile.
Problema nu este doar la mine , ci si la alti colegi cu care am vorbit. Am dat si cateva tone de miere si am luat o tapa destul de mare. Oricum miere de la mine nu mai pleaca decat cu banii jos si cu acte.
Am inteles ca si daca ii dau in judecata pierd. Problema este ca nici mierea martor nu am primit-o ca au zis ca e sigur tei.
Acuma 1 saptamana doamna de acolo mi-a zis ca nu e problema cu mierea mea, ca e doar la altii problema, dar se pare ca ei fac ce vor cu mirea nostra si cu banii.
Sa nu mai aud de engrosisti, dar cateodata esti obligat sa mai dai miere ca sa traieste, dar la mine nu era cazul acuma ca aveam ceva bani, si am zis ca o dau cu 11 lei ca nu stiu ce se va intampla cu pretul, mai ales ca e brambureala asta cu mierea.
Concluzie : ganditi-va de doua ori inainte sa isi batu altu jc de voi.
Tin sa precizez ca lucram de peste 12-13 ani cu ei si nu am mai patit asa ceva, de anul trecut or inceput sa o dea din fanta in pepsi cu banii si cu mierea.
Asta e invatatura de minte.
Un avacat chiar a fost mirat ca nu ne-a facut nici contract pe miere nici ordin de plata la banca, fac niste facturi care le pot modifica cand si cum vor. Mie nu imi pare normal si legal asa ceva.
Trebuia sa imi zica la inceput ca nu e tei si nu le dadeam nimic si gata. dar dupa peste 70 zile au zis ca nu e tei, pana ieri era tei.
Sa fiti sanatosi, si nu mai dati mierea aiurea.
In viitorul apropiat la aceste firme le va parea rau ca isi bate joc de apicultori.
Deja o parte din apicultorii buni incep sa renunte la apicultura ca este bataie de joc.

tinumaftei

Sunt de douăzeci de ani pe piața engros si o sa le meargă bine mersi si de acum înainte. Știi de ce? Pentru că stăm ca oile la poarta lor. Ia să nu meargă nimeni cu miere si sa trebuiască să o ia din poartă în poartă. Ar veni cu banul la ei si ar da si preț mai bun!! Dar 90% din apicultori nici nu s-au apucat de extras si încep să caute să scape de miere si sa o ducă înaintea celuilalt. Ne furăm căciula singuri!!
Cum sa nu se destabilizeze, ti-au luat 18% din valoarea mierii de tei dintr-un foc!!!!!

oroles

Era obligatia lor sa iti sigileze probe. Cu ele dădeai cu ei de gard oricand. In justiție se pot face multe. Trebuia sa inregistrezi cu telefonul convorbirea cu doamna. La mine se înregistrează orice convorbire, mai puțin la numerele setate de mine sa nu se înregistreze.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Eu nu va inteleg cum dati tone de miere si fara contract.

Eugen B

Nu da la nimeni contract si ordin de plata. De 15 ani nu au facut asa ceva.
Eu am tinut mierea o luna si ceva si am vazut ca pretjl scade si am dat-o.
Trebe sa si traiesc. Oricum eram obligat sa dau ceva miere la un moment dat.
Eu nu  am altundeva sa dau mierea am multa si trebe facut ceva cu ea. Nu stau ca oaia la poarta lor dar cine traieste in mare din stupi trebe sa vanda ceva.
Oroles ei sunt shmecheri. Data viitoarre fara bani nu o mai ia nimeni.
Anul trecut am tinut toata mierea si degeaba. Nu o pot tine la infinit.

Kiwi Bee

Eugen B, eu cred ca poti sa faci public numele firmei sa se fereasca si altii de ei. Ba chiar daca au pagine pe FB scriele si acolo. Posibil ca vor sterge postarea ta dar macar pt un moment scurt sa vada si altii(sa le mearga vestea). Mie si rusine sa zic ca sint din Arad.

oroles

Problema e ca noi suntem prosti, nu ca ei sunt smecheri. Eu in locul lui tinumaftei as sesiza Parchetul pentru a vedea la export ce pleaca, tei sau poliflora!? Daca a intrat ca tei pe factura si a iesit ca poliflora atunci clar au dat de dracul. Mai ales ca tinumaftei spune ca nu e singurul care a patit-o. Stiu niste băieți apicultori din Vaslui cu cateva sute de stupi. S-au asociat si in fiecare an vand direct unui neamt. Tirul vine direct la poarta. Asta e solutia, nu achizitori care cumpara miere conventionala si o dau in străinătate ca bio. Vedeam ieri la Lidl miere bio "amestec UE, si non-UE" cu 25 ron 400 ml. Va dati seama ca e in neregula cand scrie asa ceva pe borcan. Bio înseamnă, printre altele si origine controlata. Va dati seama ca daca ar fi controlati numai la acte s-ar vedea ca nu e bio... Parerea mea e ca prea stam cu mana in san si asteptam sa ne pice de sus un pret mare la miere.

tinumaftei

Eu nu colaborez cu Fileomera de vreo 15 ani. De fapt nu vând miere fără să primesc banii măcar jumătate iar restul până în două săptămâni. Există în RO și achizitorii care procedează așa.
Problema cea mare este că ii înghesuim cu miere. De la Fileomera am luat banii si după un an!!

oroles

Anul trecut am facut ceva mai multicica miere de salcam. Am pus anunt cu pretul minimal. Asta e filosofia mea. Eu nu traiesc din apicultura. Am fost sunat de cativa achizitori care mi-au zis din prima la telefon "Unde o ai? Acum venim sa o luam!" Si le-am zis "Bun, da' bani in buzunar aveti cand veniti?" Urmatoarea lor replică a fost "Noi achizitionam cu plata la 30 de zile".  Le-am zis ca atunci cand vin cu banii pot sa ia si mierea si ca la afaceri ca acestea ma pricep si eu.  Interesant e ca din acest moment mi-a bagat-o pe aia cu "Da ce umiditate are domnle!? Da' daca nu e bună!". I-am zis ca la începutul discutiei o lua fara sa il intereseze umiditatea sau alte analize." Am fost de acord ca banii sa mi-i dea, sigilam butoaiele, iau si eu probe pe care le sigilam. A renunțat cand a văzut ca asa merge treaba. Era clar ca umblă cu smenarii si afacerea a picat. A venit cineva care pana la urma a luat-o cu banii jos toata. M-a busit rasul ca avea niste metode empirice dupa care "citea" apicultorul. Se uita daca are casa de om serios, daca vede hranitoare etc. A luat-o si dus a fost. Oricum a avut la el un refractometru apicol. A gustat-o...

daniel.arad

Daca ne asociem mai multi stupari din zona si facem pe sezon minim 20 Tone, putem pune direc anunturile in oricare tara Europeana ca suntem direct producatorii, vom vindem cantitatea respectiva, si va asigur ca vom gasi desfacere la preturi peste ce ofera angrosistii cu banii jos... Acuma binenteles mierea trebuie sa fie calitatea pe care o cer si achizitorii...

Dan Pașca

Aceeasi speta si la mine la fel ca a lui Eugen cu ,,FILEOMERA"  eu eram patit de anul trecut ca am primit banii dupa 8 luni,acum primim doar 9 lei in loc de 11 cat era pe factura.(fraierii noi suntem) Oroles are perfecta dreptate.Probe si butoaie sigilate si atunci mingea e la tine si joci cum vrei,acum fara probe ,fara macar un OP sau un contract mingea o joaca ei si cu asta basta.AVETI GRIJA CU FILEOMERA !!!!!

tinumaftei

Azi am auzit că pe poliflora dau 7 lei si aceia la sfantuasteapta

Eugen B

Ideea e ca trebe sa si dau miere la un moment dat. Am scris firma fileomera, dar sigur sunt si altele.cine traieste din stupi trebe sa vanda ceva anual sa traiasca.
Cine nu traieste din stupi nu intelege.
Eu am tinut mierea cat am putut de mult. Mai mult nu pot face.
Pana acuma tot asa am facut si nu am avut probleme.
Asta cu teiu e schmecherie de anul asta.
Teiul de calitate la-au combinat cu teiul slab al lor si al oamenilor lor si acuma nimeni nu a avut, doar oameni lor.
Care dintre voi da banu jos va astept

Eugen B

Deja fileomera ii suna pe unii la care le-a dat bani de tei ca nu au tei, si sa le dea din bani inapoi :)))

filip

Citat din: Eugen B din Octombrie 13, 2016, 07:38:03 PM
Deja fileomera ii suna pe unii la care le-a dat bani de tei ca nu au tei, si sa le dea din bani inapoi :)))
Si apicultorii ce zic,dau...........? :D =))
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)