Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Eu nu colaborez cu Fileomera de vreo 15 ani. De fapt nu vând miere fără să primesc banii măcar jumătate iar restul până în două săptămâni. Există în RO și achizitorii care procedează așa.
Problema cea mare este că ii înghesuim cu miere. De la Fileomera am luat banii si după un an!!

oroles

Anul trecut am facut ceva mai multicica miere de salcam. Am pus anunt cu pretul minimal. Asta e filosofia mea. Eu nu traiesc din apicultura. Am fost sunat de cativa achizitori care mi-au zis din prima la telefon "Unde o ai? Acum venim sa o luam!" Si le-am zis "Bun, da' bani in buzunar aveti cand veniti?" Urmatoarea lor replică a fost "Noi achizitionam cu plata la 30 de zile".  Le-am zis ca atunci cand vin cu banii pot sa ia si mierea si ca la afaceri ca acestea ma pricep si eu.  Interesant e ca din acest moment mi-a bagat-o pe aia cu "Da ce umiditate are domnle!? Da' daca nu e bună!". I-am zis ca la începutul discutiei o lua fara sa il intereseze umiditatea sau alte analize." Am fost de acord ca banii sa mi-i dea, sigilam butoaiele, iau si eu probe pe care le sigilam. A renunțat cand a văzut ca asa merge treaba. Era clar ca umblă cu smenarii si afacerea a picat. A venit cineva care pana la urma a luat-o cu banii jos toata. M-a busit rasul ca avea niste metode empirice dupa care "citea" apicultorul. Se uita daca are casa de om serios, daca vede hranitoare etc. A luat-o si dus a fost. Oricum a avut la el un refractometru apicol. A gustat-o...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

daniel.arad

Daca ne asociem mai multi stupari din zona si facem pe sezon minim 20 Tone, putem pune direc anunturile in oricare tara Europeana ca suntem direct producatorii, vom vindem cantitatea respectiva, si va asigur ca vom gasi desfacere la preturi peste ce ofera angrosistii cu banii jos... Acuma binenteles mierea trebuie sa fie calitatea pe care o cer si achizitorii...

Dan Pașca

Aceeasi speta si la mine la fel ca a lui Eugen cu ,,FILEOMERA"  eu eram patit de anul trecut ca am primit banii dupa 8 luni,acum primim doar 9 lei in loc de 11 cat era pe factura.(fraierii noi suntem) Oroles are perfecta dreptate.Probe si butoaie sigilate si atunci mingea e la tine si joci cum vrei,acum fara probe ,fara macar un OP sau un contract mingea o joaca ei si cu asta basta.AVETI GRIJA CU FILEOMERA !!!!!

tinumaftei

Azi am auzit că pe poliflora dau 7 lei si aceia la sfantuasteapta

Eugen B

Ideea e ca trebe sa si dau miere la un moment dat. Am scris firma fileomera, dar sigur sunt si altele.cine traieste din stupi trebe sa vanda ceva anual sa traiasca.
Cine nu traieste din stupi nu intelege.
Eu am tinut mierea cat am putut de mult. Mai mult nu pot face.
Pana acuma tot asa am facut si nu am avut probleme.
Asta cu teiu e schmecherie de anul asta.
Teiul de calitate la-au combinat cu teiul slab al lor si al oamenilor lor si acuma nimeni nu a avut, doar oameni lor.
Care dintre voi da banu jos va astept

Eugen B

Deja fileomera ii suna pe unii la care le-a dat bani de tei ca nu au tei, si sa le dea din bani inapoi :)))

filip

Citat din: Eugen B din Octombrie 13, 2016, 07:38:03 PM
Deja fileomera ii suna pe unii la care le-a dat bani de tei ca nu au tei, si sa le dea din bani inapoi :)))
Si apicultorii ce zic,dau...........? :D =))
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Eugen B

Daca nu cred ca ca vor fi judecati. Si va castiga fileomera sigur

filip

Citat din: Eugen B din Octombrie 13, 2016, 08:00:06 PM
Daca nu cred ca ca vor fi judecati. Si va castiga fileomera sigur
Si cum demonstreaza Filiomera ca proba a fost luata din bidonul meu si nu a fost schimbata mierea in butoaie?
Daca mierea ramanea sigilata in butoaie pana se fac analize e altceva............
Din moment ce a fost platita inseamna ca a corespuns............restul sunt vrajeli.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Eugen B

Ei nu au facut analizele atunci. Au banuit ca e tei. Dupa analize a iesit un anumit procdnt dd tei. Am spus mai sus mai multe.
Probabil a avut incredere in unii stupari.
Ei fac ddbobicei 2 probe sigilate. Unu tu una ei. Si daca e ceva face analiza si demoinstreaza ca au dreptate

cornelioandanciu

Citat din: Eugen B din Octombrie 04, 2016, 05:59:48 PM
Ideea e ca trebe sa si dau miere la un moment dat. Am scris firma fileomera, dar sigur sunt si altele.cine traieste din stupi trebe sa vanda ceva anual sa traiasca.
Cine nu traieste din stupi nu intelege.
Eu am tinut mierea cat am putut de mult. Mai mult nu pot face.
Pana acuma tot asa am facut si nu am avut probleme.
Asta cu teiu e schmecherie de anul asta.
Teiul de calitate la-au combinat cu teiul slab al lor si al oamenilor lor si acuma nimeni nu a avut, doar oameni lor.
Care dintre voi da banu jos va astept
Abia acum incepe sa se vada pe fata porcaria in care au fost tarati apicultorii romani , oricum isi vindeau din ce in ce mai greu mierea, si aveau profituri din ce in ce mai mici. Dar asta nu le-a ajuns celor care se ocupa cu importurile de miere in Romania.Si-au pus oamenii lor acolo unde trebuie, pentru ca acestia sa impoziteze si sa restrictioneze cu salbaticie sectorul apicol. S-au dat fonduri,aceasta a fost doar o chestiune de imagine, ""sa le dam bani, ca li-i luam noi de zece ori pe urma "" , scaderea pretului de achizitie a mierii nu se datoreaza nicidecum cresterii productiei intr-o piata suprasaturata, ci importurilor de miere din ce in ce mai mari pe piata romaneasca. Astfel, apicultorii romani trebuiesc redusi la tacere. Nu puteti face fata acestor importatori, decat daca incercati sa va vindeti direct mierea afara, ocolind deci firmele de samsari, sau cum s-ar spune, de procesatori,  care trimit mierea in butoaie in Germania . Asta o puteti face si voi daca va uniti. Si atunci samsarii vor creste pretul de achizitie.
Va salut.

Eugen B

Domnu Cornel am incercat sa o dau in strainatate dar cate analize si acte si prosti ai nevoie nu se merita.
Ceva se va intampla si cu apicultura , pana atunci asteptam

pistol28

Citat din: cornelioandanciu din Noiembrie 26, 2016, 05:41:57 PM
........................................................
. Asta o puteti face si voi daca va uniti.
...............................................

HORA UNIRII
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Eugen B

Daca va fi o iarna ca si pana acuma , cred ca va fi problema mare la primavara cu numarul de stupi in toata tara