Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Domnu Bio salcia capreasca infloreste mult mai repede decat cea plagatoare. E foarte posibil ca salcia capreasca sa fi fost inflorita.

Florin_Dan

Nu am vazut sa infloreasca salcia capreasca in ianuarie. Nu confundati mugurii neinfloriti cu cei infloriti

mircea_tm_gt

Citat din: Kiwi Bee din Ianuarie 11, 2016, 11:44:23 PM
Asa o fi Bio.
Eu printre altele ami aduc aminte precum Calmus Danile scria acum o luna ca are puiet nou si asta datorita faptului ca avea niste temperaturi mai ridicate decit "in mod normal". Daca temperaturile erau optime deja in Decembrie pt cresterea puietului in stupi atunci mie mia fost cumva logic ca si pt plante acele temperaturi ar fi adus schimbari.
Oricum sa fie voi stiti mai bine decit mine, voi sinteti acolo in acel mediu si practicati apucultura in conditiile respective.

va salut! cum a decurs anul apicol in acel colt de pamant? s-a facut miere?

bio

..o buruiana mai infloreste la primele zile insorite ...nu ii trebuiesc multe grade .

..dar un arbore cum ar fi salcia nu este pacalit de citeva zile insorite.

Kiwi Bee

Citat din: mircea_tm_gt din Ianuarie 14, 2016, 04:15:00 PM
Asa o fi Bio.
Eu printre altele ami aduc aminte precum Calmus Danile scria acum o luna ca are puiet nou si asta datorita faptului ca avea niste temperaturi mai ridicate decit "in mod normal". Daca temperaturile erau optime deja in Decembrie pt cresterea puietului in stupi atunci mie mia fost cumva logic ca si pt plante acele temperaturi ar fi adus schimbari.
Oricum sa fie voi stiti mai bine decit mine, voi sinteti acolo in acel mediu si practicati apucultura in conditiile respective.

Nu a fost foarte rau pina acuma. Cind nea fost lumea mai draga am avut citeva zile cu furtuna in primele zile din Ianuarie cind ar fi trebuit sa fie cerul senin. Tara fiind lunguiata(nord-sud) unii asteptau cu nerabdare sa infloreasca cea mai importanta planta si la ei in zona(prima data infloreste in nord apoi incet-incet le vine rindul si celora mai la sud). Numai ca lor lea venit furtuna care a distrus florile(nu chiar tot dar....).
Tot in prima jumatate a lunii Ianuarie au mai fost citeva zile cu ploi deci de abia a fost soare.
Cei care sau bazat pe inmultire au avansat bine. Momentan preturile la nuclee au scazut mult fata de primavara.
Sa vedem cum va fi vremea pinan Aprilie.  :hi:

mircea_tm_gt

Citat din: Kiwi Bee din Ianuarie 15, 2016, 05:08:07 AM
Citat din: mircea_tm_gt din Ianuarie 14, 2016, 04:15:00 PM
Asa o fi Bio.

Nu a fost foarte rau pina acuma. Cind nea fost lumea mai draga am avut citeva zile cu furtuna in primele zile din Ianuarie cind ar fi trebuit sa fie cerul senin. Tara fiind lunguiata(nord-sud) unii asteptau cu nerabdare sa infloreasca cea mai importanta planta si la ei in zona(prima data infloreste in nord apoi incet-incet le vine rindul si celora mai la sud). Numai ca lor lea venit furtuna care a distrus florile(nu chiar tot dar....).
Tot in prima jumatate a lunii Ianuarie au mai fost citeva zile cu ploi deci de abia a fost soare.
Cei care sau bazat pe inmultire au avansat bine. Momentan preturile la nuclee au scazut mult fata de primavara.
Sa vedem cum va fi vremea pinan Aprilie.  :hi:

multumesc, sanatate!

mancusso

Se citeste nerabdarea cu care se asteapta toti apicultorii sa-si bage nasu-n stupi, curiosi sa vada cum decurg lucrurile acolo. Unii aduna deja polen, altii baga turte proteice...deja.
La mine nici macar n-au scos nasul din batista ( apropo de zborurile de curatire), dar sunt linistit pentru ca am ridicat podisul la vreo cinci dintre ei si ghemul e jos in partea din fata, deci, cum e mai bine(zic eu), indiciu ca au mancare suficienta. Iernare usoara tuturor si ....rabdare cat cuprinde: vine si caldura, acus e fe-mart...

D006

In acest week-end am participat la targul apicol de la Craiova . Multumesc prietenilor olteni pt. primirea facuta . Un targ supertare , cred ca este cel mai mare si mai bine organizat targ din Romania . Clipe de neuitat care bucura sufletul .

D006

La conferinta de la Craiova s-a facut referile la apicultura suedeza si cea norvegiana . Daca despre Suedia s-a mai scris cate ceva despre apicultura din Norvegia habar nu am . Aveti ideie cati stupi , ce culturi , productie , etc. au ?

oroles

Citat din: D006 din Ianuarie 21, 2016, 08:29:53 PM
  La conferinta de la Craiova s-a facut referile la apicultura suedeza si cea norvegiana . Daca despre Suedia s-a mai scris cate ceva despre apicultura din Norvegia habar nu am . Aveti ideie cati stupi , ce culturi , productie , etc. au ?
Cred ca e la fel ca cea Canadiana: E superba dar lipseste cu desavarsire. Nu am gasit o statistica pe net.
Nu am sa inteleg niciodata cum o tara precum Canada reuseste sa scoata o medie de 131 kg / stup in conditiile in care e frig mai tot anul. De pe wikipedia citare:

CitatMedia temperaturilor maxime în timpul verii pe coastele estică și vestică este între 21 și 24 °C.

La noi temperaturile maxime medii anuale oscileaza intre 22 si 24. Deci, putem considera ca extrag si de la flori de gheata.
Aveti aici statisticile:
http://www.honeycouncil.ca/documents/Honey%20and%20maple%20production%202009.pdf

PS: La DM am vazut stupi puternici si multe galeti de dimensiuni mari deasupra stupilor. Poate asa se explica productiile astea record. In alte filmulete cu stupari canadieni am vazut numai niste stupi lesinati.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Asociatia Apicultorilor Norvegieni (cea mai mare din Norvegia, o asociatie nationala) are 3500 de membri si 40000 de stupi. Cred ca am avut dreptate...

D006

As fi curios cate miere se produce anual in Norvegia si in Suedia.  De Austria si si Slovenia m-am convins...

oroles

Citat din: D006 din Ianuarie 21, 2016, 09:41:36 PM
  As fi curios cate miere se produce anual in Norvegia si in Suedia.  De Austria si si Slovenia m-am convins...
3300t Suedia. Norvegienii sunt mai secretosi.

bio

Citat din: oroles din Ianuarie 21, 2016, 09:02:03 PM
....
Nu am sa inteleg niciodata cum o tara precum Canada reuseste sa scoata o medie de 131 kg / stup in conditiile in care e frig mai tot anul. .....

...daca D.M. sau Angeli spune ca ei fac ...inseamna = chiar se face.
Daca nu intelegi acum nu inseamna ca este categoric si nu vei intelege niciodata... va venii vremea... si vei vedea ca se poate.

Citat din: oroles din Ianuarie 21, 2016, 09:02:03 PM
...PS: La DM am vazut stupi puternici si multe galeti de dimensiuni mari deasupra stupilor. Poate asa se explica productiile astea record. In alte filmulete cu stupari canadieni am vazut numai niste stupi lesinati.

Productia obtinuta trece prin niste analize de laborator si dupa ce trece acele analize este OK.
Am vazut filme, postari ale lui Angelii,..... la ei este foarte multa strictete si nu-si permit incalcarea legilor . Nu pot angaja oameni cum vor...nu pot vinde un borcan de miere chiar la poarta fara bonulet  ca in Canada sistemul fiscal din tara i-a facut pe canadieni sa ceara bon si de la un servetel ca li se scade la impozitele datorate statului .

Oroles ai vazut ce roiuri/familii ne-a aratat  Angelii la vremea asta.....?...ne-a aratat ca se poate... de ce sa nu se poata si productii de miere pe masura.

bio

Citat din: oroles din Ianuarie 21, 2016, 09:32:31 PM
Asociatia Apicultorilor Norvegieni (cea mai mare din Norvegia, o asociatie nationala) are 3500 de membri si 40000 de stupi. Cred ca am avut dreptate...

3500 de apicultori... 40 000 de familii de albine..= 12 familii o medie pe apicultor.
..