Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Uitati aici mortalitate pe timp de iarna. Si inca mai are albine. Ce fac rusii astia de au atata albina in stupi? E fain sistemul cu foita de control bagata in aceasta maniera. Se preteaza si la orizontalii mei.

http://youtu.be/IIs5FIaHeVM
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dany 1

Salut  Oroles :hi:
Asa  folosesc  si  eu  foaia  de  control.  Nu  mi  se  pare ceva iesit  din  comun  sa  folosesti  in  felul  asta  foia  de  control. Ba  mai  mult ,  eu  fac  si  tratamentul   cu  varachet  pe  acolo.
Sanatate  multa :hi:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

bio

Citat din: oroles din Ianuarie 05, 2015, 10:03:49 AM
Uitati aici mortalitate pe timp de iarna. Si inca mai are albine. Ce fac rusii astia de au atata albina in stupi? E fain sistemul cu foita de control bagata in aceasta maniera. Se preteaza si la orizontalii mei.
.....

Am vazut inceputul filmului si am zarit o stiva de stupi linga un gard. Poate ca toamna acel apicultor unifica la greu si baga in iarna familii foarte puternice.... spun poate ca nu stim exact ce face el .

... ce m-ai placut la acel apicultor este ca foloseste impachetari numai cu material textil care ii permite familiei sa respire si sa nu apara condens in familie. Poate si pentru ca eu folosesc numai material textil la impachetare desfiintind podisorul de multi ani .

...cred ca scoaterea acelor foi de control era doar asa pentru filmare si nu as crede ca era un obicei in a deranja in acel moment familia de albine pentru curatenie in stup.. Ma zgiria pe creier zgomotul facut si cred ca si albinelor nu le era bine .

ciucur

Pe langa ca le avea bine impachetate erau si foarte bine restranse.
Unii dintre noi (mai incepatori) nu avem dupa restrangere pe un interval albina cata a scos el cu 'foaia de control'.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

paul1

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 04, 2015, 10:38:05 PM
Paul , in lisa lui de cultura apicola , imi reprosa cu niste zile in urma ca a vazut intr-un film al meu cum am hranit primavara albinele cu hrana la borcan pe cuib . I-am explicat ca metoda am copiat-o si eu de la apicultori din nord-vestul tarii . Acum ii prezint cu aceiasi metoda de hranire folosita in alta tara .

Dragoshelu, hai sa ne intelegem ! Nu ti-am reprosat hranirea cu borcanelul ci ... rezultatele hranirii cu borcanelul incepand din ianuarie ! Chiar tu spuneai pe undeva ca nu ai fost multumit de rezultat ! Personal, in totala mea lipsa de cultura apicola  :nod:, sunt mult mai de acord cu hranirea cu borcanelul in timpul iernii daca ceea ce se administreaza in borcanel este miere, decat cu hranirea cu turte ! Daca-mi amintesc eu bine, tu ai dat in borcanel ( la unele familii) un cocktail de miere cu polen si alti eventuali stimulatori. Probabil ca te-ai grabit cu cocktailul daca rezultatele administrarii acestuia nu te-au multumit. La conditiile pe care le aveai in padoc (mediu uscat, temperatura constant pozitiva), hraniri stimulente facute devreme, trebuia sa rupi la pomi si la rapita ! Undeva, ceva n-a functionat cum trebuie si chiar ar fi indicat ca macar pe un nr. mic de colonii sa reiei experimentul, ca sa-ti poti forma o parere justa !
Dragoshelu, chiar daca imi place sa te mai intep uneori, o fac mai mult din considerentul de a te provoca sa mai versi din sacul cu ... experienta, pentru ca ai devenit foarte zgarcit in ultima vreme! :nod: Imi asum toate epitetele si comparatiile la adresa mea, numai sa mai scapi ceva din sac ! ^:)^

D006

#8915
Dragul meu acel borcan era pus in februarie , oricum nu conteaza , dupa 15 ian apicultorul poate interveni in colonia de albine in functie de conditiile meteo si de prognoza pe urmatoarele 45 de zile.
  Apropo de rezultate , in toate filmele sau in postari m-am ferit sa spun ca am facut atata miere sau ca am luat nu stiu cati bani pe miere ( rezultatele se vad in dezvoltarea stupinei) . Dar pentru a avea vedea evolutia  urmareste filmul de mai jos in care se vede diferenta intre familiile lucrate clasic si o colonie stimulata cum trebuie in fe-martie. De la cea clasica am luat un cat cu miere , de la cele lucrate in primavara am luat aproape 3 caturi cu miere de salcam. cea clasica a bagat maxim 2 kg. la zi , cea puternica 6 kg.

http://www.youtube.com/watch?v=8l9x6AHfd78&list=UUhpxP2V151oAkUn710h_54g

apivasmob

Dragos la filmele tale nu mai este sonor de ce?
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Este de la calculatorul tau , la mine se aude foarte bine.  vezi cele doua setari de volum.

apivasmob

Poate ai dreptate dar si alte filme de ale tale nu au sonor pe yutube vorbesc. Calculatorul nu are probleme de acest gen.
Sanatate tuturor apicultorilor

paul1

Dragoshelu, c-o fost un an prost ... stie toata lumea !
Chiar daca nu sunt credibil, pot sa-ti spun ca la rapita am avut stupi mai buni decat ai aratat tu la culesul de rapita (filmuletul cu culesul de rapita),majoritatea erau cu 2 caturi 1/2, basca unul pe 12 rame care a avut 2 caturi de ME. Ideea nu era asta. Voiam sa scot in evidenta faptul ca se poate recupera dezvoltarea coloniilor in primavara putand avea culesuri bune daca vremea o permite.
Cum am procedat eu ... am iernat familii pe 5-6 rame (strans). In 25 ian. le-am pus cate o turta-n cap(de frica sa nu ramana fara mancare). Cand vremea s-a stabilizat oarecum si au inceput sa aduca polen din natura, le-am dat afara lapte praf pentru vitei si deasupra ramelor am dat pungi cu sirop, cate 3-4 kg odata. Cand aveam albine multe dupa diafragma iar fata exterioara a ultimei rame incepea sa fie ouata mai largeam cu o rama pusa la margine. Procedand asa, la rapita in jurul datei de 1 mai, stupii bubuiau de albina. Ce folos de  lapte gros daca la toate culesurile m-a plouat ? Bineinteles ca la salcam unde albinele au cules printre picaturi, n-am mai putut gestiona situatia, majoritatea intrand in friguri ! :yahoo_cry:

D006

  Paule esti aproape de adevar , un apicultor poate programa curba de roire iar daca vrea evita roitul . Problema este ca trebuie sa stai zilnic in stupina .  In Romania cea mai scumpa miere este cea de salcam , eu imi programez sa am coloniile in apogeu la salcam. Cine nu reuseste aplica planul B si face roi la greuceanu la rapitza.

teoalbina

Citat din: apivasmob din Ianuarie 05, 2015, 06:42:21 PM
Poate ai dreptate dar si alte filme de ale tale nu au sonor pe yutube vorbesc. Calculatorul nu are probleme de acest gen.
Nici eu nu pot vizualiza cu sonor toate filmele care au terminatia .mp4. Pentru a putea viziona cu sonor este nevoie sa instalezi un program numit vlc il puteti downloada de aici: http://www.videolan.org/vlc/  iar dupa instalare, si dupa incarcarea filmului de pe youtube, terminatia .mp4  trebuie sa o inlocuiti cu terminatia .WMV  - dupa care dati OK si vizualizati cu vlcMedia

roi_ag

Dragos maine nu uita de aghiasma ! Albinele o asteapta ! :hi:

D006

Azi deja a fost părintele la stupină !

pharaonu75

Si unde-i filmul din stupina? :uimit:

Spune-i preotului sa iti dea 1m3 de aghiasma, ca sa ai din ca sa faci sirop pentru hranirile de stimulare... ca acusi vine fe-martie! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube