Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Nu este avantaj de 180kg de miere. Sunt parti din diferite tari care au o baza melifera mare si de lunga durata. Nu lada face miere , ci albinele. Nu putem compara cata miere se face in alte tari sau chiar alte parti ale tarii. Nu incercati sa copiati un anumit model de stup ca nu o sa faceti 180kg de miere marfa pe an.

D006

  La noi cu acest sistem s-a obtinut o productie medie de 80 - 100 kg. pe colonie in functie de pastoral si conditiile meteo. Chiar si conditiile lui 2014 tot s-a obtinut 80 kg. pe unitatea biologica.
PS. Albinele fac miere daca au nectar , in lipsa lui ... stai si te uiti cum iti zboara banii.  Conteaza foarte mult si tipul de lada.

dan sebastian

Daca ai facut peste 10 tone miere, in 2014, Dragose esti de respectat. Eu nu vad cum ai face 80 kg per familie cand rapita a fost mediocra, salcamul zero, si abia fs a dat.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Nu zic ca nu conteaza lada. Stiu persoane care au facut 100kg in pastoral, si chiar si mai mult. Dar dupa cum ai precizat vremea este unul dintre factorii cheie ai apiculturii. (ar fi multe de discutat despre factori, albine si lazi, dar nu vreau sa intru in filozofii ca nu are rost. Cred ca live se discuta cel mai bine despre astfel de lucruri.)
Vedem cum va fi anul acesta, sper sa fie mai bun ca anul trecut, in special la salcam.
Sper sa fiu cat mai competitiv pe toate planurile si in fiecare an sa imbunatatesc cate ceva. Iarna in mod special incerc sa studiez cat mai multe de apicultura.
In rest va doresc un an bun si sa fiti sanatosi.

Eugen B

Domnu Dan, cred ca domnu Dragos s-a referit la nectar sau miere culeasa de familia de albine, si nu miere marfa. La miere marfa poate am putine indoieli, dar e posibil, in rest la crestere la cantar garantez ca au fost stupi care au crescut si mai mult de 80kg.

D006

E vorba de 80 kg . miere marfa . Adevarat ca 50 kg. s-au obtinut la FS . Sunt zone in Romania unde in 2014 a mers rapitza , in altele salcamul , in altele teiul . Cine a stiut cand si unde sa se miste a lovit-o bine de tot.

D006

In prima zi a anului am constatat ca am fost atacat mișeleste de o ciocanitoare la poliuretani !!!   :yahoo_cry:

roi_ag

Pentru o productie buna de miere dupa mine :
1. Vremea
2. Matca
3. Dibacia stuparului in lunile August si Martie- Aprilie
4. Alegerea zonei de pastoral

G. Iulian


Marian Sima?

Referitor la pickking-ul chinezesc poate careva aveti un filmulet cu el in lucru ,asa i-mi dau si eu mai bine seama cum a-r trebui sa-l manevrez....


www.youtube.com/watch?v=MN5gbYewztQ

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 02, 2015, 04:40:31 PM
In prima zi a anului am constatat ca am fost atacat mișeleste de o ciocanitoare la poliuretani !!!   :yahoo_cry:
Asa e .
Dar cine are o zona buna trebue sa aibe si dusmani naturali
La mine la ce sa vina ca daca se lasa pe jos nu ramin nici fulgi

D006

Pentru ca este iarna caut in tolba cu amintiri din 2014 !

ciucur

#8906
Citat din: marian sima din Ianuarie 02, 2015, 12:17:07 PM
Detaliati sistemul israielienilor eu vorbiam ceva cu kiwi Bee de un sistem insa din pacate nu am ajuns sa il transpun in practica,sant curios cum arata acest sistem israielian.

Daca nu cumva gresesc, este sistemul din filmuletul urmator de la min 53 si 40 secunde. Cred ca in functie de ce e nevoie poate fi folosit ca izgonitor, hanemann sau ca separatie daca se doreste. Din ce vad e un cadru in care introduci o placa/gratie customizata dupa nevoi.  Daca gresesc, rog sa fiu corectat.

http://www.youtube.com/watch?v=9ZuB1yZkmbg

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Kiwi Bee

Dragoș a înțeles ideea. Din păcate apicultorul de la care am atașat filmul, nu are alte filme in contul lui pe youtube  unde sa explice despre metoda si sa arate din tehnică.
Posibil sa aveți dreptate cu culesurile lungi din Rusia(am observat in mai multe filme ca ei au lanuri mari hrișcă).
Totuși ca si experiment la FS cred ca nu ar fi rău.

D006

#8908
Paul , in lisa lui de cultura apicola , imi reprosa cu niste zile in urma ca a vazut intr-un film al meu cum am hranit primavara albinele cu hrana la borcan pe cuib . I-am explicat ca metoda am copiat-o si eu de la apicultori din nord-vestul tarii . Acum ii prezint cu aceiasi metoda de hranire folosita in alta tara .


http://www.youtube.com/watch?v=2fj24LXGmHA


ca bonus ii prezint si metoda Calmus :

http://www.youtube.com/watch?v=2uNLeEes2gc

istodorescu vasile

si una, si cealalta dintre cele doua metode de hranire prezentate mai sus, sunt aplicabile la numar mic de familii.la cantitate mare de stupi devin total ineficiente.pina la 40-50 de familii oricare metoda  este eficienta, insa daca detii 3-4 sute de familii ,te saturi sa pui cu lingura, sau cu borcanul, tinind cont ca la borcane este nevoie de corpri goale,deasupra cuibului.
imi amintesc ca in primavara lui 2013 in martie a venit zapada cu un val de frig ce a durat aproape 3 saptamini. albinele se adunasera in ghem pe puiet, iar stimularea cu sirop in alimentator devenise ineficienta, albinele neputindu-se deplasa la alimentator sa care sirop riscau sa moara de foame ,asa cum l-i sa intimplat la multi prin zona pe aici. am recurs la pungi, care s-au dovedit foarte eficiente, insa nevasta si soacra se saturasera de pus la pungi si mai sa ma lase balta.efortul cu pungile de sirop a fost foarte mare, insa cistigul a fost ca am mentinut familiile in stare activa , pina a trecut frigul