Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Pentru o productie buna de miere dupa mine :
1. Vremea
2. Matca
3. Dibacia stuparului in lunile August si Martie- Aprilie
4. Alegerea zonei de pastoral

G. Iulian

Marian Sima?

Referitor la pickking-ul chinezesc poate careva aveti un filmulet cu el in lucru ,asa i-mi dau si eu mai bine seama cum a-r trebui sa-l manevrez....

www.youtube.com/watch?v=MN5gbYewztQ

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 02, 2015, 04:40:31 PM
In prima zi a anului am constatat ca am fost atacat mișeleste de o ciocanitoare la poliuretani !!!   :yahoo_cry:
Asa e .
Dar cine are o zona buna trebue sa aibe si dusmani naturali
La mine la ce sa vina ca daca se lasa pe jos nu ramin nici fulgi

D006

Pentru ca este iarna caut in tolba cu amintiri din 2014 !

ciucur

Citat din: marian sima din Ianuarie 02, 2015, 12:17:07 PM
Detaliati sistemul israielienilor eu vorbiam ceva cu kiwi Bee de un sistem insa din pacate nu am ajuns sa il transpun in practica,sant curios cum arata acest sistem israielian.

Daca nu cumva gresesc, este sistemul din filmuletul urmator de la min 53 si 40 secunde. Cred ca in functie de ce e nevoie poate fi folosit ca izgonitor, hanemann sau ca separatie daca se doreste. Din ce vad e un cadru in care introduci o placa/gratie customizata dupa nevoi.  Daca gresesc, rog sa fiu corectat.

http://www.youtube.com/watch?v=9ZuB1yZkmbg

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Kiwi Bee

Dragoș a înțeles ideea. Din păcate apicultorul de la care am atașat filmul, nu are alte filme in contul lui pe youtube  unde sa explice despre metoda si sa arate din tehnică.
Posibil sa aveți dreptate cu culesurile lungi din Rusia(am observat in mai multe filme ca ei au lanuri mari hrișcă).
Totuși ca si experiment la FS cred ca nu ar fi rău.

D006

Paul , in lisa lui de cultura apicola , imi reprosa cu niste zile in urma ca a vazut intr-un film al meu cum am hranit primavara albinele cu hrana la borcan pe cuib . I-am explicat ca metoda am copiat-o si eu de la apicultori din nord-vestul tarii . Acum ii prezint cu aceiasi metoda de hranire folosita in alta tara .

http://www.youtube.com/watch?v=2fj24LXGmHA

ca bonus ii prezint si metoda Calmus :

http://www.youtube.com/watch?v=2uNLeEes2gc

istodorescu vasile

si una, si cealalta dintre cele doua metode de hranire prezentate mai sus, sunt aplicabile la numar mic de familii.la cantitate mare de stupi devin total ineficiente.pina la 40-50 de familii oricare metoda  este eficienta, insa daca detii 3-4 sute de familii ,te saturi sa pui cu lingura, sau cu borcanul, tinind cont ca la borcane este nevoie de corpri goale,deasupra cuibului.
imi amintesc ca in primavara lui 2013 in martie a venit zapada cu un val de frig ce a durat aproape 3 saptamini. albinele se adunasera in ghem pe puiet, iar stimularea cu sirop in alimentator devenise ineficienta, albinele neputindu-se deplasa la alimentator sa care sirop riscau sa moara de foame ,asa cum l-i sa intimplat la multi prin zona pe aici. am recurs la pungi, care s-au dovedit foarte eficiente, insa nevasta si soacra se saturasera de pus la pungi si mai sa ma lase balta.efortul cu pungile de sirop a fost foarte mare, insa cistigul a fost ca am mentinut familiile in stare activa , pina a trecut frigul

oroles

Uitati aici mortalitate pe timp de iarna. Si inca mai are albine. Ce fac rusii astia de au atata albina in stupi? E fain sistemul cu foita de control bagata in aceasta maniera. Se preteaza si la orizontalii mei.

http://youtu.be/IIs5FIaHeVM
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dany 1

Salut  Oroles :hi:
Asa  folosesc  si  eu  foaia  de  control.  Nu  mi  se  pare ceva iesit  din  comun  sa  folosesti  in  felul  asta  foia  de  control. Ba  mai  mult ,  eu  fac  si  tratamentul   cu  varachet  pe  acolo.
Sanatate  multa :hi:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

bio

Citat din: oroles din Ianuarie 05, 2015, 10:03:49 AM
Uitati aici mortalitate pe timp de iarna. Si inca mai are albine. Ce fac rusii astia de au atata albina in stupi? E fain sistemul cu foita de control bagata in aceasta maniera. Se preteaza si la orizontalii mei.
.....

Am vazut inceputul filmului si am zarit o stiva de stupi linga un gard. Poate ca toamna acel apicultor unifica la greu si baga in iarna familii foarte puternice.... spun poate ca nu stim exact ce face el .

... ce m-ai placut la acel apicultor este ca foloseste impachetari numai cu material textil care ii permite familiei sa respire si sa nu apara condens in familie. Poate si pentru ca eu folosesc numai material textil la impachetare desfiintind podisorul de multi ani .

...cred ca scoaterea acelor foi de control era doar asa pentru filmare si nu as crede ca era un obicei in a deranja in acel moment familia de albine pentru curatenie in stup.. Ma zgiria pe creier zgomotul facut si cred ca si albinelor nu le era bine .

ciucur

Pe langa ca le avea bine impachetate erau si foarte bine restranse.
Unii dintre noi (mai incepatori) nu avem dupa restrangere pe un interval albina cata a scos el cu 'foaia de control'.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

paul1

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 04, 2015, 10:38:05 PM
Paul , in lisa lui de cultura apicola , imi reprosa cu niste zile in urma ca a vazut intr-un film al meu cum am hranit primavara albinele cu hrana la borcan pe cuib . I-am explicat ca metoda am copiat-o si eu de la apicultori din nord-vestul tarii . Acum ii prezint cu aceiasi metoda de hranire folosita in alta tara .

Dragoshelu, hai sa ne intelegem ! Nu ti-am reprosat hranirea cu borcanelul ci ... rezultatele hranirii cu borcanelul incepand din ianuarie ! Chiar tu spuneai pe undeva ca nu ai fost multumit de rezultat ! Personal, in totala mea lipsa de cultura apicola  :nod:, sunt mult mai de acord cu hranirea cu borcanelul in timpul iernii daca ceea ce se administreaza in borcanel este miere, decat cu hranirea cu turte ! Daca-mi amintesc eu bine, tu ai dat in borcanel ( la unele familii) un cocktail de miere cu polen si alti eventuali stimulatori. Probabil ca te-ai grabit cu cocktailul daca rezultatele administrarii acestuia nu te-au multumit. La conditiile pe care le aveai in padoc (mediu uscat, temperatura constant pozitiva), hraniri stimulente facute devreme, trebuia sa rupi la pomi si la rapita ! Undeva, ceva n-a functionat cum trebuie si chiar ar fi indicat ca macar pe un nr. mic de colonii sa reiei experimentul, ca sa-ti poti forma o parere justa !
Dragoshelu, chiar daca imi place sa te mai intep uneori, o fac mai mult din considerentul de a te provoca sa mai versi din sacul cu ... experienta, pentru ca ai devenit foarte zgarcit in ultima vreme! :nod: Imi asum toate epitetele si comparatiile la adresa mea, numai sa mai scapi ceva din sac ! ^:)^

D006

Dragul meu acel borcan era pus in februarie , oricum nu conteaza , dupa 15 ian apicultorul poate interveni in colonia de albine in functie de conditiile meteo si de prognoza pe urmatoarele 45 de zile.
  Apropo de rezultate , in toate filmele sau in postari m-am ferit sa spun ca am facut atata miere sau ca am luat nu stiu cati bani pe miere ( rezultatele se vad in dezvoltarea stupinei) . Dar pentru a avea vedea evolutia  urmareste filmul de mai jos in care se vede diferenta intre familiile lucrate clasic si o colonie stimulata cum trebuie in fe-martie. De la cea clasica am luat un cat cu miere , de la cele lucrate in primavara am luat aproape 3 caturi cu miere de salcam. cea clasica a bagat maxim 2 kg. la zi , cea puternica 6 kg.

http://www.youtube.com/watch?v=8l9x6AHfd78&list=UUhpxP2V151oAkUn710h_54g

apivasmob

Dragos la filmele tale nu mai este sonor de ce?
Sanatate tuturor apicultorilor