Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Este de la calculatorul tau , la mine se aude foarte bine.  vezi cele doua setari de volum.

apivasmob

Poate ai dreptate dar si alte filme de ale tale nu au sonor pe yutube vorbesc. Calculatorul nu are probleme de acest gen.
Sanatate tuturor apicultorilor

paul1

Dragoshelu, c-o fost un an prost ... stie toata lumea !
Chiar daca nu sunt credibil, pot sa-ti spun ca la rapita am avut stupi mai buni decat ai aratat tu la culesul de rapita (filmuletul cu culesul de rapita),majoritatea erau cu 2 caturi 1/2, basca unul pe 12 rame care a avut 2 caturi de ME. Ideea nu era asta. Voiam sa scot in evidenta faptul ca se poate recupera dezvoltarea coloniilor in primavara putand avea culesuri bune daca vremea o permite.
Cum am procedat eu ... am iernat familii pe 5-6 rame (strans). In 25 ian. le-am pus cate o turta-n cap(de frica sa nu ramana fara mancare). Cand vremea s-a stabilizat oarecum si au inceput sa aduca polen din natura, le-am dat afara lapte praf pentru vitei si deasupra ramelor am dat pungi cu sirop, cate 3-4 kg odata. Cand aveam albine multe dupa diafragma iar fata exterioara a ultimei rame incepea sa fie ouata mai largeam cu o rama pusa la margine. Procedand asa, la rapita in jurul datei de 1 mai, stupii bubuiau de albina. Ce folos de  lapte gros daca la toate culesurile m-a plouat ? Bineinteles ca la salcam unde albinele au cules printre picaturi, n-am mai putut gestiona situatia, majoritatea intrand in friguri ! :yahoo_cry:

D006

Paule esti aproape de adevar , un apicultor poate programa curba de roire iar daca vrea evita roitul . Problema este ca trebuie sa stai zilnic in stupina .  In Romania cea mai scumpa miere este cea de salcam , eu imi programez sa am coloniile in apogeu la salcam. Cine nu reuseste aplica planul B si face roi la greuceanu la rapitza.

teoalbina

Citat din: apivasmob din Ianuarie 05, 2015, 06:42:21 PM
Poate ai dreptate dar si alte filme de ale tale nu au sonor pe yutube vorbesc. Calculatorul nu are probleme de acest gen.
Nici eu nu pot vizualiza cu sonor toate filmele care au terminatia .mp4. Pentru a putea viziona cu sonor este nevoie sa instalezi un program numit vlc il puteti downloada de aici: http://www.videolan.org/vlc/  iar dupa instalare, si dupa incarcarea filmului de pe youtube, terminatia .mp4  trebuie sa o inlocuiti cu terminatia .WMV  - dupa care dati OK si vizualizati cu vlcMedia

roi_ag

Dragos maine nu uita de aghiasma ! Albinele o asteapta ! :hi:

D006

Azi deja a fost părintele la stupină !

pharaonu75

Si unde-i filmul din stupina? :uimit:

Spune-i preotului sa iti dea 1m3 de aghiasma, ca sa ai din ca sa faci sirop pentru hranirile de stimulare... ca acusi vine fe-martie! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Să nu mai razi ca este păcat si te vede Dumnezeu ! E suficient si o singura picatura pentru a vesti lucrarea Domnului.

pharaonu75

M-a vazut Dumnezeu in urma cu 39 de ani... sunt botezat ortodox in ziua de boboteaza. Au tinut cristelnita afara toata noaptea, dimineata au bagat-o in biserica, au spart gheata de la suprafata si hop cu pharaonu la bălăceală. =))
N-a avut preotul să imi dea si cateva răţuşte de cauciuc, sau vaporaşe.. :P
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

calmusdaniel

pharaonu75.E bine de tine ca esti calit,dar la botezul lui Dragos  ce-or fi pus in cristelnita?probabil au umplut-o cu pinguini ca a ramas socat de ei pana in ziua de azi! =)) =))

mape 48-petru manea

'" SI POPA -N VIN L-A SCALDAT " :P

bio

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 05, 2015, 09:31:19 PM
M-a vazut Dumnezeu in urma cu 39 de ani... sunt botezat ortodox in ziua de boboteaza. Au tinut cristelnita afara toata noaptea, dimineata au bagat-o in biserica, au spart gheata de la suprafata si hop cu pharaonu la bălăceală. =))
N-a avut preotul să imi dea si cateva răţuşte de cauciuc, sau vaporaşe.. :P

Dane, ai fost calit.... de nota 20.

bio

Citat din: calmusdaniel din Ianuarie 06, 2015, 08:39:21 AM
pharaonu75.E bine de tine ca esti calit,dar la botezul lui Dragos  ce-or fi pus in cristelnita?probabil au umplut-o cu pinguini ca a ramas socat de ei pana in ziua de azi! =)) =))

Dane, ... "nu vorbii de funie in casa spinzuratului".... =))

Ca tot venii vorba de "pinguin"...
Pinguin, este si acela care vede sau aude ceva pe net si hopa sa faca si el in stupina lui imediat a doua zi , .... sa faca oricum , numai sa faca, fara a tine cont de ce era mai principal in aplicare ... si ca apoi sa spuna ca va experimenta altceva, ca nu este buna metoda care abia a experimentat .... si tot asa de ani de zile.

pharaonu75

Nelule, ala este pelican, nu pinguin... inghite tot, fara sa discearna... =)) =))