Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Ce sanatos mai mananci, Dragos!
Sa inteleg ca ti-ai propus sa tii tot postul?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

miercurea si vinerea. APP , carnea de oaie este cel ma sanatos aliment .

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 13, 2014, 10:33:35 AM
... APP , carnea de oaie este cel ma sanatos aliment .

De unde vine si expresia "ai ficat de arab"
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Cănd mănănci carne de oaie toate oasele se-nmoaie , numai osul cu pricina se-ntareste bată-l vina !!

dan sebastian

o avea efect si ce bei, ca nu poti manca pe sec.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Cris

o tocana de oaie la ceaun nu poate fi consumata decat la o cabana in mijlocu naturi, alaturi de prietani si stropita din plin cu vin
ajuta la digestie  :wink:
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

oroles

Provin dintr-o familie straveche de ...ciobani/oieri, dupa cum se vede.
Ca o particularitate a familiei mele, femeile nici nu vor sa auda de carnea de oaie (sora, mama, bunica, nevasta, soacra) in timp ce barbatii consuma cu totii cu o mare placere. Bunica mea nici macar nu ma primeste cu oaia la gatit in oalele ei ca zice ca ii "spurc oalele".

Pastrama de oaie trebuie sa stii sa o faci. Cand am fost in statiune la Olanesti acum vreo 4 ani am comandat la un restaurant dar am fost dezamagit. Era ca un cauciuc si a dracului de ...sarata. Nu stiu de ce au pus asa de multa sare!? Probabil sa nu se mai simta gustul de oaie.

Cand eram la camin in facultate a facut o colega moldoveanca niste carne de berbec fripta in seu. Cum se gatea pe holul caminului cu resoul ca sa nu dam miros hainelor din camera s-a imprastiat mirosul de seu ars prin tot caminul. Bineinteles au inceput sa apara reclamatii. Mie nu mi-a displacut, ba chiar mai mult mi-a facut pofta.

Cris

ceaun + in mijlocu naturi = o aroma aparte pentru tocana
nu are nici o treaba cu mirosu care e chiar placut daca ii pui de toate(legume la greu)

daca mananci oaie fara sa bei vin s-ar putea sa iti cada greu la stomac  :wink2:
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

apivasmob

:smile:Mai baieti voi nu stiti ca sa intrat in postul craciunului. :)
Sanatate tuturor apicultorilor

oroles

De cand astept si eu Craciunul.

Apropo. Ieri am terminat Stuparitul Nou si acolo scrie spre sfarsitul cartii ca Ing. Ion Foti (sper ca nu ii pocesc numele) ar fi realizat productii medii de cca 60 de kg per stup tinand albinele in stationar, in zona Deltei Dunarii. Hristea argumenteaza ca ar fi facut o buna selectie a matcilor. Vi se pare plauzibil? Astea sunt cifre la care nici nu as putea sa visez.

dan sebastian

Unde e teren fertil si flora din belsug se poate orice.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bucovineanu

E foarte posibil chiar si mai mult dar nu in fiecare an.

bio

Citat din: oroles din Noiembrie 15, 2014, 07:04:31 PM
De cand astept si eu Craciunul.

Apropo. Ieri am terminat Stuparitul Nou si acolo scrie spre sfarsitul cartii ca Ing. Ion Foti (sper ca nu ii pocesc numele) ar fi realizat productii medii de cca 60 de kg per stup tinand albinele in stationar, in zona Deltei Dunarii. Hristea argumenteaza ca ar fi facut o buna selectie a matcilor. Vi se pare plauzibil? Astea sunt cifre la care nici nu as putea sa visez.

Tot ce este posibil..... un 30 kg miere/familie ,plus 5-8 kg polen/familie, 2-3 recoltari de rame claditoare cu ceva apilarnil,  bashca mai aduni si 2-3 plase de propolis care sunt ~ 200 grame/familie  si usor-usor se aduna .

oroles

De la 30 la 60 de kg de miere e cam mare diferenta. Noi vorbim doar despre miere aici nu de produse apicole echivalente ca pret a 60 de kg de miere. :D
Ba chiar mai  mult, la un moment dat Hristea ne sugera ca Ing. Foti practica doar o apicultura de week-end (se ducea la stupi doar la sfarsitul saptamanii), ceea ce ma mira si mai tare. Seamana a legenda pentru mine... Eram curios daca l-a cunoscut cineva pe inginer.

bio