Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Bk bland nu am vazut decat in filme pe youtube. Toate familiile de bk vazute real erau extrem de agresive. Stiu sa deosebesc linguistica de bk. Cei care le aveau erau aduse din tari nordice matcile, imperecheate acolo. Trantorii difera de ai nostrii, sunt spre rosu. Nu cred ca ai nostrii au avut suficienti bani sa primeasca rase blande. Au cerut reducere la pret si le-au dat pe masura, agesive da ieftine. Johny it cred ca e unul din putinii care si-a format o idee din practica. El sustine ca sunt pasnice.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

italianu

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 10, 2014, 10:24:20 PM
Adu niste albine africane si ierneaza-le in Bucovina . care vor trai in primavara ? romancele sau africanele ?

Pe fostul meu sef,numai iarna l-a salvat! Nu se mai putea elibera,a incercat sa omoare reginele si sa le dea botci de ale lui,nu a mers,si-au tras botci de ale lor,arupt botcile si a unit cu ziarul ,au omorit regina din roi.
Pina la urma le-a scuturat!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

ionel07196555

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 12, 2014, 12:58:32 PM
Bk bland nu am vazut decat in filme pe youtube. Toate familiile de bk vazute real erau extrem de agresive. Stiu sa deosebesc linguistica de bk. Cei care le aveau erau aduse din tari nordice matcile, imperecheate acolo. Trantorii difera de ai nostrii, sunt spre rosu. Nu cred ca ai nostrii au avut suficienti bani sa primeasca rase blande.
Cred ca am mai zis pe undeva .
Daca ai piscina poti sa asezi stupi de jurinprejur fara sa le deranjezi si iti garantez ca nici ele nu te deranjeaza.

ionel07196555

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 12, 2014, 12:58:32 PM
. Toate familiile de bk vazute real erau extrem de agresive. Stiu sa deosebesc linguistica de bk. Cei care le aveau erau aduse din tari nordice matcile, imperecheate acolo. Trantorii difera de ai nostrii, sunt spre rosu. Nu cred ca ai nostrii au avut suficienti bani sa primeasca rase blande.
Cei la care ai vazut Bk nu aveau si famili de vinzare  BK ?
Adu in stupina doar una regina cu pedigri si dupa astept pareri .
Eu nu am renuntat in totalitate la ce am avut in stupina .
Un mic amanunt  : la cele trase din BK si au avut subar jos dupa tratamentu varooa au cazut foarte putini varoa ....... poate asa am avut eu impresia [ mi sa parut......poate ]
DA consuma mai mult dar si produce mai mult .

istodorescu vasile

asa cum descrie STEFAN1 rasele de albine din zonele muntoase de o parte si de cealalta a marii mediterane, poate este adevarat, eu nu am cunostinte despre aceste rase de albine, insa as vrea sa fac o descriere a acestor albine ,pe care le-am vazut la lucru. sunt mult mai mari decit carpatina, si negre,insa matca e rosiatica, dar albinele si trintorii sunt negri , si foarte agresive.am vizionat niste filmulete pe youtube cu albinele unor apicultori din malaga o localitate la 100 km distanta de aici, si sunt diferite de acestea de aici, fiind mult mai mici.

dan sebastian

Sa nu uiti sa faci filmarea, cand ajungi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

D006

Am multe de spus despre regine dar momentan este sezonul pastramei !  azi lasam sec !

oroles

Ce sanatos mai mananci, Dragos!
Sa inteleg ca ti-ai propus sa tii tot postul?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

miercurea si vinerea. APP , carnea de oaie este cel ma sanatos aliment .

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 13, 2014, 10:33:35 AM
... APP , carnea de oaie este cel ma sanatos aliment .

De unde vine si expresia "ai ficat de arab"
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Cănd mănănci carne de oaie toate oasele se-nmoaie , numai osul cu pricina se-ntareste bată-l vina !!

dan sebastian

o avea efect si ce bei, ca nu poti manca pe sec.

Cris

o tocana de oaie la ceaun nu poate fi consumata decat la o cabana in mijlocu naturi, alaturi de prietani si stropita din plin cu vin
ajuta la digestie  :wink:
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

oroles

Provin dintr-o familie straveche de ...ciobani/oieri, dupa cum se vede.
Ca o particularitate a familiei mele, femeile nici nu vor sa auda de carnea de oaie (sora, mama, bunica, nevasta, soacra) in timp ce barbatii consuma cu totii cu o mare placere. Bunica mea nici macar nu ma primeste cu oaia la gatit in oalele ei ca zice ca ii "spurc oalele".

Pastrama de oaie trebuie sa stii sa o faci. Cand am fost in statiune la Olanesti acum vreo 4 ani am comandat la un restaurant dar am fost dezamagit. Era ca un cauciuc si a dracului de ...sarata. Nu stiu de ce au pus asa de multa sare!? Probabil sa nu se mai simta gustul de oaie.

Cand eram la camin in facultate a facut o colega moldoveanca niste carne de berbec fripta in seu. Cum se gatea pe holul caminului cu resoul ca sa nu dam miros hainelor din camera s-a imprastiat mirosul de seu ars prin tot caminul. Bineinteles au inceput sa apara reclamatii. Mie nu mi-a displacut, ba chiar mai mult mi-a facut pofta.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cris

ceaun + in mijlocu naturi = o aroma aparte pentru tocana
nu are nici o treaba cu mirosu care e chiar placut daca ii pui de toate(legume la greu)

daca mananci oaie fara sa bei vin s-ar putea sa iti cada greu la stomac  :wink2:
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein