Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Si la mine in Gorj aduc polen.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mape 48-petru manea

relutu

Si eu am mai vazut cate una care mai aduce polen.

Eugen B

La inceput de noiembrie am crezut ca vine iarna , dar acuma cred ca da sa vina primavara

albinasebes

vine frigul de saptamana viitoare.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

La Craiova rotisorul a functionat la capacitate maxima .

pharaonu75

Nui bun... deloc...   =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Sambata m-am uitat un pic prin sondaj la cativa stupi. Vremea a fost calda si ghemul era relativ rasfirat. La un roi prin din pom ghemul era destul de mare, doar ca spre deosebire de altii era undeva in zona de mijloc, ridicat. E normal? Inseamna ca nu mai are mancare? Nu mi-am permis sa desfac ramele.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Daca sunt multe albine si are rame mai putine, e normal ca ghemul sa fie mai ridicat. Oricum sambata a fost destul de cald si albinele nu prea au fost in ghem. Daca are sau nu mancare ar trebui sa stie stapanul. Consumul in ultimele 2 saptamani a fost foarte mic, temperaturile fiind ridicate.

oroles

Dupa notitele din caiet ar trebui sa aiba. Am bagat cca 4 kg de zahar pe la sfarsitul lui august. Sper ca nu l-au irosit pe puiet. Oricum le voi pregati turte pentru jumatatea lui ianuarie. Cam atunci cred ca vor suferi daca nu au mancare.

Mai am o familie slaba dar la care ghemul, pe cca 4 rame era sambata lipit de partea din fata a urdinisului. Am mai povestit cum besmetica fiind, am incerrcat sa o desfiintez scuturand lucratoarea la cca 250 de m de stup. Cand am ajuns cu lada acasa, un polonic de albine deja se adunase pe locul unde era urdinisul. Le-am lasat acolo pana a doua zi. A doua zi mi-a roit cel mai bun stup, mi s-a facut mila de albinele astea si le-am pus lada la loc, le-am dat o regina prinsa din botcile familiei roite si a iesit roisorul asta. Matca e valoroasa si nu as vrea sa o pierd. Stiut fiind prin ce-a trecut familia si ambitia pe care a avut-o sa supravietuiasca cred ca mi-ar parea rau sa nu iasa in primavara. Acum era un ghem rusinos de mic in partea din fata. Cand deschid familia asta am observat ca e un pic mai agresiva. Am vazut in scurta experienta pe care o am ca albinele astea mai agresive rezista mai bine la furtisag dand si un pic mai multa miere.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Stiu eu ce sa zic? Cred ca 4 kg de zahar date in august sunt  putine daca nu aveau alte rezerve si tinand cont si de faptul ca perioada cu puiet s-a cam prelungit in aceasta toamna. Trebuiau controlate rezervele in septembrie deoarece vremea a permis.
Eu nu sunt de acord cu parerea ca familiile agresive dau mai multa miere. Cred mai de graba ca fiind agresive sunt deranjate mai putin de "dusman" si de aici mierea in plus.  :smile:

apivasmob

Agresivitatea poate fi sin lipsa hranei te-ai gandit?
Sanatate tuturor apicultorilor

italianu

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 10, 2014, 07:49:50 PM
Eu nu sunt de acord cu parerea ca familiile agresive dau mai multa miere. Cred mai de graba ca fiind agresive sunt deranjate mai putin de "dusman" si de aici mierea in plus.  :smile:

Bucovinene,daca vrei iti fac cunostinta cu albinele africanizate!
Sa stii ca aduna-n draci! Mai greu cu mînuitul! :lol:

Nu fara misto,este stabilit ca rasele mai agresive ,sint si bune culegatoare,si asta nu o spun numai eu!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

istodorescu vasile

eu ma aflu in spania in vizita la o ruda,si zilele trecute am fost invitat de catre un romin de-al nostru stabilit aici sa ma uit in 2 stupi pe care ii are ,insa nu are nici un fel de cunostinta despre apicultura, stupii fiind roiuri luate din pom .am fost surprins sa constat cind am deschis pe primul, ca albinele aduc polen si nectar,stupii fiind blocati cu miere, si sunt pe 7 rame cu puiet,unul avea botci de roire,capacite, deci se pregatea sa roiasca. zilele urmatoare o sa merg din nou sa fac un roi din cei 2 stupi, si o sa incerc sa fac un filmulet sa vedeti cu totii cum arata la mijloc de noiembrie stupii aceia .

bucovineanu

Citat din: italianu din Noiembrie 10, 2014, 09:50:35 PM
Bucovinene,daca vrei iti fac cunostinta cu albinele africanizate!
Sa stii ca aduna-n draci! Mai greu cu mînuitul! :lol:
Nu fara misto,este stabilit ca rasele mai agresive ,sint si bune culegatoare,si asta nu o spun numai eu!
Stiu ca albinele africanizate dau productii superioare celor europene.
Dar in vreo 35 de ani de cand am albine am avut si familii agresive si chiar foarte agresive. Nu am constatat ca acele familii au fost mai productive decat recordistele stupinei care de regula au fost si blande.