Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

albine

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 10, 2014, 11:44:50 PM
   Nu mai suport ,, pe toti daca va adun nu faceti cit Dragos , chiar nu puteti face o deosebire intre voi si el , o sa va ajut eu (cu tot riscul ca voi intra intr-o discutie fara valoare pentru mine ) Voi face o mica evaluare a apicultorului Dragos :

1, Este un bun teoretician ,
  2, Chiar daca nu practica apicultura %/% stie ce trebuie facut .
  3. Stie ce sa spuna ,(de vina sinteti voi ca nu intelegeti , adica ...lipsa cunostinte apicole )
  4, Ca sa deti un numar asa de mare de stupi trebuie sa fi stapin pe meserie .

Nu va mirati ca nu raspunde la fiecare intrebare s-au provocare e ceva firesc , ca sa aveti partener de discutii adresati-va celor de categoria voastra , s-au daca vreti sa aveti un dialog pe tema de la egal la egal nu incercati sa ridicati tonul .nu veti reusi nimic , dimpotriva , raspunsul va fi ironic s-au cu mai multe intelesuri , ceeace va poate deruta rau de tot  .

Concluzia : Dragos e un profesionist bun , are orgoliul lui , (si e normal ) Oricine am fi in locul lui am proceda la fel daca nu mai rau .

Ce ma face sa il apreciez . ..

1. Desi am multi stupari cu car colaborez (aici vorbesc despre stupari care au peste 100 de stupi )nu am intilnit inca nici unul care sa se implice atit de mult in aceasta meserie  ; adica; calatoreste foarte mult in tara mai ales pentru a contacta stupari de la care ia ce este de luat  altfel spus , i-si imbogateste cunostintele .
  2. In comparatie cu alti forumisti ,  (exceptie , Calmus , Dan Margarit , Bio < ) da multe informatii teoretice si practice (, poate nu toate , dar multe de folos ).

3 . Este un om al dialogului , chiar din postura de superior.
  4 . Multe filmulete din stupina lui a postat .si ne- placut . dar voi cei ce sariti in sus .... unde va putem vedea ? puneti-va fratilor si voi operele de arta pe forum si apoi va puteti lua la trinta cu unul ca Gragos si alti care tot mereu ne arata cite ceva de la ei din ograda .

Pina atunci insa lasa-to moale ca daca vor mai disparea si acesti invatatori (cum au disparut si alti ) n-o sa fie prea bine tinind cont ca apicultura e o meserie care are la baza in primul rind ...... EXPERIENTA.

Sintem oameni ......gresim si ni se greseste ..... Iertam si ni se iarta  ...
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

albine

De glumit glumim fiecare in stilul sau dar nu in aceea-si oala  .     Citat  :    Nu mai suport ,, pe toti daca va adun nu faceti cit Dragos , chiar nu puteti face o deosebire intre voi si el , o sa va ajut eu (cu tot riscul ca voi intra intr-o discutie fara valoare pentru mine )  =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

albine

mosunick

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 11, 2014, 12:21:57 AM
  Va dau un sfat ; Invatati de la Dan Margarit , Ascultati-l pe Dragos si uitati-va la Calmus Daniel si Bio .

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA ....
Mare adevar!
Nea Ioane, asta e pentru aia care vor performanta... mai sunt si altii pe aici care dovedesc ca stiu multe, dar de obicei fac proba numai cand se enerveaza pe seama unor raspunsuri aiurea date de altii... Eu i-am urmarit pe toti cu drag. Nu exista om de la care sa nu ai ce invata (fie in sens pozitiv fie negativ). Valabil si in apicultura. Numai ca trebuie sa fii cu urechile ciulite si cu ochii in patru si sa "furi " startul ca sa intelegi ce se scrie printre randuri cateodata...
Danke!
Sa fiti iubiti!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

albine

Fiecare  cu   palaria     lui    sau   cu   oala   lui.    :) :) :) :) :) :) :)

Eugen B

de ce nu se deschide un subiect cu cearta intre stupari, sa fim macar la subiect.
Sa fiu si eu la subiectul vostru : exista cel putin 3 categorii de stupari, cei care o fac de placere, hobby, cei care traiesc din asa ceva si cei care vor sa se imbogatesca pe spatele albinelor.
Este normal ca si timpul pe care il aloci albinelor este vital. Citeam in ceva carte cu orele petrecute pe an pentru administrarea albinelor. Erau 3 nivele amator, semipro, profesionist. Niciodata un amator care viziteaza stupina rar nu se poate compara cu un profesionist care aproape zilnic are grija de ele. Deci tineti cont si de nivelul fiecaruia si apoi judecati, tot respectul pentru adevarati iubitori de albine  :bravo:

D006

Citat din: Eugen B din Septembrie 11, 2014, 10:03:42 PM
exista cel putin 3 categorii de stupari,
   1  cei care o fac de placere, hobby,
   2  cei care traiesc din asa ceva
  3   cei care vor sa se imbogatesca pe spatele albinelor.
1) cei mai multi
2)putini
3)inexistenti imbogatiti pe spatele albinelor . Bine ai spus " cei care vor " , acestia sunt in special pinguinii.

Eugen B

mai nou cu fondurile astea europene  multi "pinguini"  :rotfl: s-au imbogatit peste noapte, in loc sa cumpere lucruri pentru albine, au cumparat lucruri petru ei  :qp:

D006

Asta presupui tu , așa iți inchipui tu ca este !  datul cu parerea la romani e sport national ...
  Eugen , ce masuri au accesat pinguinii sa se imbogateasca peste noapte ???  ma refer strict la apicultura .

dodo79

Uite , poate îți da si el o idee pe care încă nu o știi .ca doar nu degeaba ești sportiv național la accesat fonduri.

PACO

Oare ce inseamna sa te imbogatesti ? Cu 10-20 mii de euro crezi ca face cineva pula mare ?
Apicultura a luat praf in ochi, fondurile s au dus pe alte ramuri ale agriculturii.

Cris

din cate stiu eu cei ce fac pe ,,pinguini" cu fondurile europene sunt in rahat si nu din ala turcesc
dar accesarea fondurilor europene nu poate fi decat un lucru benefic pentru toata lumea, pacat ca apicultorii care chiar au reusit sa le acceseze nu isi prezinta proiectele si problemele cu care s-au confruntat, nu cred ca sant secrete, si probabil ca ar mai scadea si preturile la consultanti
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

dodo79

Nu știu de ce,dar mie asa îmi pare ca ,PACO are același stil de întrebări ca și Dragoș  :D

Eugen B

Daca voi sunteti bogati e partea a 2-a, dar eu cred ca cu fondurile de 25-40 mii de euro s-au facut ceva bani, cui ii strica atatia bani? Oameni siau facut case, cumparat masini, etc. PACO daca ai asa multi bani dami mie, ca eu ma imbogatesc cu 25 mii de euro, masura la care ma refer este cea de tanar fermier, dar e normal ca multi au cheltuit banii pentru ei si acuma sar la cearta. La noi fondurile s-au cam dus multe aiurea, de aia suntem unde suntem. Deci cine are zeci de mii de euro eu ii primesc cu drag, va astept sa ma contactati sa va dau contul , primesc si cash :)))

D006

Cu 25.000 de euro nu s-a imbogatit nimeni . Sa stii ca a fost legal sa-și cumpere si case si masini . Fie vorba intre noi , 25000 nu ajung nici pentru avansul la un Q7...
  Acum pe buna dreptate , cat de sarac esti Eugene incat te poti imbogati cu o pomana de 25 de mii ???  Apropo , NICIODATA NU TE VEI IMBOGATI DIN POMANA ! Vrei sa te imbogasesti ? pune osul la munca si nu te mai uita la capra vecinului !