Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

albine

Citat:                 Saptamina trecuta am avut ocazia sa intilnesc o familie de la noi din Alba care chiar au crezut ceace spune dul Ursu si au cumparat 5 lazi ,nu pot sa va spun ce au zis ,dar sint total dezamagiti mi-a fost mila de ei fiind-ca sint mai in virsta , cind i-am intrebat dece au luat lazile mi-au spus ca au crezut ca vor face multa miere . Intrebarea este : OARE CITI MAI SINT DIN TARA ASTA IN ASEMENEA SITUATII . O afacere bazata pe minciuna   NU AJUNGE DEPARTE =pentru-ca  minciuna are picioare SCURTE .

Fiecare crede ce vrea.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

ioanardelean55

Va dau un sfat ; Invatati de la Dan Margarit , Ascultati-l pe Dragos si uitati-va la Calmus Daniel si Bio .

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA ....

albine

Fiecare invata de unde vrea si de unde poate.  Exemplu    biblia apiculturii Romanesti.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

Aurel

Domnule Ioanardelean 55,cu tot respectul pentru dumneavoastra si pentruDragos.
Sa ne uitam  cine a inceput aceste contre si cine le-a generat? Personal nu-l cunosc nici pe Dragos nici pe Bio.Fiecare alege sa invete de la cine pare mai credibil.
  Este adevarat ca Bio nu are inca experienta la filmari dar cand reuseste sa posteze ceva, puncteaza .
  Am invatat multe si din filmarile lui Dragos care sant mai reusite numai ca de la film la apicultura facuta cu mana ta e o mare diferenta. Numarul de stupi nu reliefeaza  intodeauna priceperea . Poate in cel mai bun caz vointa , ceea ce nu e de neglijat.

D006

Aurele cate colonii de albine ai ?

Porfy66

De ce intrebi cate colonii are? Sa ii sari la beregata si sa il linsezi, daca are mai multe decat tine?  ))/

pad3

Citat din: dragos2006 din Septembrie 11, 2014, 07:32:18 AM

si daca are mai multe da tine ce-o sa faci ?? ))/

ca de are mai putine, clar ca-l faci pinguin  :nudie:
somnul ratiunii naste monstri

Aurel

Salut Dragos!Din start vreau sa-ti spun ca din punct de vedere material (daca asta conteaza) nu am ajuns la nivelul tau.Nici nu stiu sa ma fi gandit vreodata la apicultura ca la o afacere.Poate aici e diferenta.
  Am luat contact cu albinele printr-o intamplare acum 5-6 ani, leam indragit si de atunci personal ma ocup de ele.In ajutor imi vine acest forum cu toti care-l administreaza si posteaza aici si carora le sant recunoscator atunci cand sant sinceri si cu bune intentii.
Ca sa-ti raspund direct la intrebarare,am 70 cu tot ce presupune ca inventar.Toate facute cu mainile mele.Aici gesesc eu satisfactia, cand personal reusesc in conditiile pe care le am ,sa fac ceva.
     O zi buna la toti!

bio

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 10, 2014, 11:44:50 PM
   Nu mai suport ,, pe toti daca va adun nu faceti cit Dragos , chiar nu puteti face o deosebire intre voi si el , o sa va ajut eu (cu tot riscul ca voi intra intr-o discutie fara valoare pentru mine ) Voi face o mica evaluare a apicultorului Dragos :

.....

Nea' Ioane, nu trebuie sa faci prea multa evaluare lui Dragosh ca singur i-si da cu stingul in dreptul ......   Dragosh are  nesimtirea in a trata userii dupa acest forum dupa numarul de familii de albine care le au in proprietate.

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 10, 2014, 11:44:50 PM
  ....... Voi face o mica evaluare a apicultorului Dragos :
   2, Chiar daca nu practica apicultura %/% stie ce trebuie facut .
  3. Stie ce sa spuna ,(de vina sinteti voi ca nu intelegeti , adica ...lipsa cunostinte apicole )
....

Eu vazind ca  Dragosh ca in fiecare an incepe dezvoltarea familiilor de albine schimbind tehnologia  aplicata, spun ca Dragosh doar bijbiie pe tarimul apicol . Face experimente in fiecare an, de fapt si el, Dragosh, a spus in nenumarate rinduri ca ii place sa experimenteze... =)).. parca ar fi Josef Mengele al apiculturii.

Din punctul meu de vedere Dragosh nu este apicultor ... apicultor il consider pe Marin, cel care se vede in destule filme  ca ingrijeste albinele lui Dragosh.

bio

... Aurel nu a beneficiat de Fonduri Europene cum au beneficiat altii ... care i-si dau aere de superioritate .
Fiecare leutz bagat de Aurel in albine este ban trudit de el  si pentru asta merita a fi respectat .

apivasmob

Citat din: albine din Septembrie 11, 2014, 12:27:55 AM
Fiecare invata de unde vrea si de unde poate.  Exemplu    biblia apiculturii Romanesti.

Este depasita in multe capitole de mult tare....
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Citat din: Aurel din Septembrie 11, 2014, 10:16:25 AM
    1)Salut Dragos!Din start vreau sa-ti spun ca din punct de vedere material (daca asta conteaza) nu am ajuns la nivelul tau.
    2) Ca sa-ti raspund direct la intrebarare,am 70 cu tot ce presupune ca inventar.Toate facute cu mainile mele.Aici gesesc eu satisfactia, cand personal reusesc in conditiile pe care le am ,sa fac ceva.
1) Nu conteaza acest aspect ca doar nu suntem la intrecerea comunista pe ramură.
    2)  Felicitari pentru efortul tau ! Iti doresc sa ajungi la 200 colonii de albine si sa nu scazi sub acest numar macar 3 ani . Ai sa vezi atunci ce mare e diferenta intre apicultura practicata cu 70 si cea cu 200.  E un principiu care spune ca cel cu 200 stie cum este si cu 70 . Dar cel cu 70 doar presupune cum este cu 200.

PS.  Cineva mai sus a pomenit de pinguini , tin sa precizez ca pinguin nu este cel cu putini stupi ci acela cu mentalitate de pinguin.

albine

Depasita ,nedepasita toate editiile  Manualului Apicultorului au la temelie  biblia apiculturii romanesti.

ioanardelean55

Trebuie sa mai si glumim   

Sa de Dumnezeu ca toti cei ce au pina la 100 de stupi acum , la anu toti sa treaca de 200 . si vom asista la un fenomen mai rar intilnit  si anume ;

In primul rind o sa sara la tine Dragos , cu afirmatii de gen ,,Mai zi ceva vezi ca si noi avem hranitoare de 8 Kg  =)) =)) =))  iar tu le vei raspunde ,,, Pinguinilor ale mele sint deja de 15 Kg "   =)) =)) =)) =))

Al II lea va fi Calmus care va primi replica ,, Nu mai zi atitea ca si noi stimulam cu lingurita si avem stupi mai buni ca ai  tai  =)) =)) =)) =))    Replica , Stati cuminti baieti ca eu de mult am aruncat-o acum dau cu polonicu  =)) =)) =)) =))

Urmeaza Bio ...... Nea Bio ai tu 6 pavilioane dar vezi ca te-am ajuns .. Rspuns  =)) =)) =)) =)) =))Piticilor  eu am trecut de 10 , si daca va intereseaza am de vinzare o betoniera si un malaxor , pentru-ca la mine vine cisterna . =)) =)) =)) =)) =)) =))

Exemplele pot continua , discutiile pro si contra la fel , orgoliile si invidia nu vor disparea . Eu va citesc pe toti si iau ceeace-mi lipseste , fiti calmi si mergeti mai departe . :thanks: =D> =D> =D> =D>

G. Iulian

Este foarte adevărat: trebuie să ştii să pui o întrebare ca să primeşti răspuns la ea, eu nu am întâlnit pe forum pe nimeni care să nu-mi răspundă la o întrebare dacă ştia, în acest domeniu sunt începător chiar dacă mă descurc binişor, mai am multe de învăţat şi dacă voi fi întrebat ceva şi voi şti să răspund, o voi face cu cea mai mare plăcere.  :hi: