Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

harnaj12

iar nu ati inteles: 1kg apifonda costa 1,4 euro iar 1 kg miere de salcam 6,0 euro un castig de 4,6 euro pe fiecare kg de miere vandut-este sau nu castig?

cipik

Tinand cont ca nu toti vand miere in Nemtia si Ostria, nu prea este un castig.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

istodorescu vasile

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 09:46:46 PM
iar nu ati inteles: 1kg apifonda costa 1,4 euro iar 1 kg miere de salcam 6,0 euro un castig de 4,6 euro pe fiecare kg de miere vandut-este sau nu castig?
uite daca vreti eu sunt dispus sa facem un contract, si eu ma angajez sa va dau vreo 5 tone de miere de salcim la pretul mentionat de dumneavoastra[6 euro], si atunci o sa iau si eu api-ceo fi. va bagati?daca sunteti dispus spuneti-mi si va dau nr. de telefon sa ma contactati sau invers.

ionel07196555

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 08:32:55 PM
Nea Paco raspunsul la aceasta intrebare il stii foarte bine,nu are rost sa dezgropam mortii....nu crezi?
ma bine raspunde-mi mie la o intrebare daca ai chef:
-dupa parerea m-atale astazi in conditiile actuale in care traim cati ron pe stup trebuie sa investim in fiecare an pentru al mentine in viata si in stare eficienta?

Nu vreti sa raspundeti sau sa complectati la ce am intrebat
citeva pagini in urma
dar pe bune
si cu plimbatu mai usor ...........nu sint sofer de tir dar am vazut mai mult la 40
si pina la 80 sa ajungem ............

bio

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 09:46:46 PM

Harnaj, daca am gasii la en-gros un pret cum scrii ar fi foarte bun...dar din pacate la en-gros in Ro este ceva mai mic....deci si profitul calculat mai sus  este mult mai mic.

Eu nu sunt adeptul sa hranesc familiile de albine cu miere .... din considerente economice .
Folosesc rareori in hranirea familiilor de albine doar cantitati mici de miere la prepararea de pasta.

Eu  dau mierea la en-gros in jur  10 Ron poliflora  ca sa cumpar diferite siropuri, hrana solida sau chiar zahar ca vad ca i-a cam scazut pretul in perioada aceasta  si momentan este bine...... mai departe, naiba stie ce va fi.

harnaj12

eu nu mai fac afaceri dar pot vorbi cu fostii mei asociati care se gasesc prin diferite tari din Europa si vad ce spun ei,oricum va trebui un certificat sanitar-veterinar cu provenienta mierii si va trebui sa trimitem la analize in acele tari probe din mai multe butoaie.Daca treaba este buna ne ve trebui mii de tone de miere ca sa-i multumim pe toti fostii mei grosisti.Numai bine!!!

istodorescu vasile

da accept orice fel de analiza. in caz ca iese ceva pozitiv, ma angajez sa suport toate cheltuielile.

ionel07196555

Uitate putin ce preturi sint de bursa Angro cu mi de tone
nu cu mii de Kg
Sa nu visam frumos ...............

bio

Ioane  da si tu adresa cu BB-CODES...

italianu

Măi, măi cîti LUPI în blană de oaie! =))
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

ionel07196555

Citat din: bio din Februarie 10, 2014, 11:24:33 PM
nu ma descurc
am gasit ceva din germania HAMBURG
TOTU E la 4.60 E dar cer niste conditi exagerate de ambalare si transport
cumpara toate sorturile si cantitati mari
analizele care le cer costa enorm
pretu         ??????????????????

bio

Citat din: ionel07196555 din Februarie 11, 2014, 09:08:00 AM
Citat din: bio din Februarie 10, 2014, 11:24:33 PM
nu ma descurc
am gasit ceva din germania HAMBURG
TOTU E la 4.60 E dar cer niste conditi exagerate de ambalare si transport
cumpara toate sorturile si cantitati mari
analizele care le cer costa enorm
pretu         ??????????????????
..

..Ioane.,.!!.tu ai citit pretul de la spate spre fata..??..cum doar 4,6 Euro..??..poate este 6,4 Euro...sa se apropie de pretul amintit mai sus.

D006

Azi am facut un sondaj prin stupină si concluziile sunt urmatoarele : coloniile iernate afara unde nu s-a intervenit cu nici un fel de hrana nu au inceput cu puietul . In adăpost unde am inceput stimularea pe 20 ian . am gasit aprox. 4 dm. patrati de puiet . Asta inseamă că la 1 martie vor avea in plus față de cei de afara cam 3000 de albine doici . Urmărim cu interes evolutia ulterioară

albinasebes

Am gasit si eu fara puiet la unii si ma intrebam daca este normal in aceasta perioada avand in vedere temperaturile inregistrate.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Eugen B

dragose am ceva intrebari.
1. Ai stimulat toti stupii? adica si cei de afara si cei din adapost?
2. Poate ai nimerit vreo 2-3 care erau fara si restul posibil sa fi avut ceva?
Concluzie daca te-am inteles bine ca unde a fost mai cald au inceput mai din timp., si probabil si matca mai buna