Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

sigur nu esti dn. Ursu? oricum preturile care le ziceti mi se par foarte mari si pentru export, tinand cont ca ma gandesc ca vindeti en-gros, oricum multe tehnici apicolo mi se par complet de pe alta planeta si in plus sa nu comparam cata miere se facea acuma zeci de ani, de 3-4 ani a tot scazut productia de miere. Daca aveti unde da miere la 5-6 euro e foarte bine, veniti ca vo dau eu en-gros poliflora cu 4 si salcamu cu 4,5 si la tona iasa ceva. Daca luati de la toti colegii anu asta luati mertanu ( S500 anul 2014). Sa ne rezumam la sfaturi si alte chesti de apicultura

harnaj12

Nea Paco raspunsul la aceasta intrebare il stii foarte bine,nu are rost sa dezgropam mortii....nu crezi?
ma bine raspunde-mi mie la o intrebare daca ai chef:
-dupa parerea m-atale astazi in conditiile actuale in care traim cati ron pe stup trebuie sa investim in fiecare an pentru al mentine in viata si in stare eficienta?

D006

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 08:00:20 PM
esti pe aproape,sunt din Bucuresti,deci am spus totul,numele nu conteaza deoarece nu vreau sa am probleme,cred ca ma intelegeti,daca nu pace .

In PLM  ce probleme să mai ai la 80 de ani ??? poate cu prostata....

marius_vfp

=)) =)) =)) =)) =)) :nudie: :nudie:   ma tanui de burta ma
esti de belea ma dragose .
imi place si aia cu mor paduchii pe ei de foame.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

PACO

Nea " 80 de ani" nu o mai da cotita si lasa ne cu mistourile.

cristian87

ca un facut aceleasi discutii despre managementul albinaritului au fost initiate de catre doi Tineri apicultori cu mult elan pionieresc pe celalalt forum de vre-o doua zile.
Acelasi ton, aceeasi atitudine acelasi tupeu prostesc.
In plus din ce a postat amicul harnaj un singur lucru e clar nu vorbeste si nu tasteaza ca un senior la 80 ani.Poate 18.
Penibil dar asta e mediul online.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

harnaj12

deci nu sti sa raspunzi,nu-i nimic dar te rog sa nu-mi mai pui intrebari din trecut ca sunt batran si ametesc :rotfl: :rotfl: :rotfl: =)) =D>

harnaj12

sa fac o intrebare pentru nea Dragos:
bre in loc sa pui zoaia aia ce-mi face greata pe care m-atle o numesti hrana proteica nu ar fi mai comod sa faci bre o turta cum se cuvine ,cosistenta pe care sa o pui deasupra cuibului si timp de vreo 2-3 saptamani sa nu le mai deranjezi,cum faceam eu odata,nu ar fi mai comod si practic,ce zici,dar fii onest!!!

istodorescu vasile

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 07:57:36 PM
D.ul Dan v-as ajuta cu cea mai mare placere dar sunt ceva ani ca datorita varstei eu nu mai intretin albine si am intrerupt legatura cu acele persoane,din pacate. Ca sa-mi fac acea piata de desfacere m-am dus personal in tarile respective cu borcanele pline de miere si azi un pic,maine un pic am prins increderea acestor grosisti si asa an dupa an cererea a fost din ce in ce mai mare ca nu puteam produce cat vroiau ei.
Voi vedea ce pot sa fac ,daca voi mai putea intra in contact cu domniile lor,insa nu pot promite nimic.
bre nea harnaj; tizul lu matale acel presedinte al apimondia daca ar citi ce ati scris astazi cred ca ar muri la loc.  cum puteti sa ginditi in acest fel, ca extragi mierea si o vinzi, pentru a administra serbet? tragi miera ca are spori de nosema, ?pai atunci trebuie sa tragi pina la ultima picatura din coronite?spuneti ca nu mai aveti albine, insa ma indoiesc ca ati avut vreodata dupa ce afirmati.ce produceati  pentru acei grosisti?miere sau serbet?cu serbetu faci ceva de avarie, insa nu poti sa inlocuiesti mierea si sa reusesti permanent oricit de jmecher stupar ai fi.

PACO

Cred ca e cazul sa ti deschizi un topic separat daca ai subiecte care te framanta, macar de bun simt da dovada, ca in rest au tras toti concluzia de ce esti bun.

istodorescu vasile

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 08:54:02 PM
sa fac o intrebare pentru nea Dragos:
bre in loc sa pui zoaia aia ce-mi face greata pe care m-atle o numesti hrana proteica nu ar fi mai comod sa faci bre o turta cum se cuvine ,cosistenta pe care sa o pui deasupra cuibului si timp de vreo 2-3 saptamani sa nu le mai deranjezi,cum faceam eu odata,nu ar fi mai comod si practic,ce zici,dar fii onest!!!
ceea ce face dragos, daca macar 5 la suta din stuparii romini ar face, atunci apicultura romineasca ar fi alt fel decit o stim , chiar daca sint anumite lucruri pe care le face dumnealui, sunt in contradictoriu cu gindirile mele, nu poti sa nu remarci calitatea apicola .

State

Ati muscat-o !  =))

La inceput va zicea " mosu' " ca nu mai are albine , apoi ca vinde mierea in Germania/Austria/etc. , cu 6E/kg.

Pe Stuparitul da lectii de management.  :nebun:

harnaj12

pentru d.ul Istodorescu,
de ce voi apicultorii ,o parte fara a avea cea mai mica intentie de a jigni,Doamne fereste scrieti tampenii si tot felul de prostii mai mari ca voi??? de unde ai mai scos-o si pe asta ca extrag toata mierea si tot felul de altfel de porcarii,inventii romanesti,am scris eu asa ceva???
voi cand scrieti degetele voastre nu sunt legate cu creierul vostru??? stiti doar sa jigniti si sa luati la misto???
eu v-am dat doar un exemplu de ceea ce inseamna sa practici o apicultura rentabila,sau nu asta vreti???
daca voi extrageti o parte din miere lasand peste iarna rezerve bogate de hrana mai are rost sa dati ca stimulent la sfarsitul-inceputul primaverii mierea atat de pretioasa ca sa o manance albinele??unde este atunci rentabilitatea voastra???in copac.
eu vorbesc de o stupina formata din cateva sute de stupi si nu de cateva zeci.
cand veti ajunge si voi sa intretineti peste 700 colonii de albine imi veti da dreptate, va astept sa mai cresteti -dar pana atunci practicati o apicultura moderna si nu va luati dupa topi pinguinii de pe aici care nu traiesc doar din apicultura si sunt mari cameramani.

PACO

cine a muscat o? Tu crezi ca nu ne am dat seama cine este ? de ce crezi ca i am zis sa se lase de mistouri ?
Ca el e plina lumea si mai ales Italia, nu mai zic mai mult ca sa nu dau apa la moara altora.

istodorescu vasile

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 03:23:35 PM
Tocmai aice-i baiul-mierea din productia proprie ce ne poate pacali,e destul sa extragem mierea de la o familie infestata de sporii de loca care nu prezinta inca simptomele vizibile bolii fiind cunoscut ca intr-o picatura de miere contaminata cu bacilus larvae pot supravietui cateve milioane de astfel de spori si in cativa ani buni avem bola garantat la o buna parte din famillile noastre.
In al dolea rand cunoscutul biostimulator energetic Apifonda caci de el este vorba nu este un cacat oarecare sau un cacat strain  cum il numiti d.voastra -frumos limbaj de un invatator-se vede nea ca esti din Vaslui-limbaj bazat bre-de om cult nu gluma ce za zic- BRAVOO- ci este vorba de un produs valid recunoscut de intreaga lume apicola.
sa le luam pe rind prima:cititi ce ati scris aici si trageti concluzia cine este cel timpit.nu uita nea apoicultoru minune, ca atunci cind ai in stupina una sau mai multe familii infestate cu loca, fie ca extragi mierea , fie ca o lasi in ramele familiei cu pricina, celelalte familii din jurul ei tot vor fi expuse la imbolnavire. in al doilea rind, discutati cu unul care chiar are vreo 3 sute de stupi, insa asta este mai putin important, insa intotdeauna voi prefera mierea de cea mai buna calitate ,sa o dau albinelor, in locul apipixurilor. cu api-cum s-or numi ele cistigi pe termen scurt, insa pe termen lung pierzi enorm. daca iei apifonda sau ce-o fi cu 7-8 lei, si vinzi mierea poliflora cu 9,5 lei unde este cistigul?