Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Aici este punctul slab a lui Andrei , nu are cum sa demonstreze practic in propria stupina . Asta nu inseamna ca ce spune el nu se poate aplica in practica. El spune bine ce spune dar se vede de la o posta ca nu este si practician .

bucovineanu

In anii trecuti mai era cineva la moda care invata albinele ce trebuie sa faca si cum trebuie sa procedeze pentru a scapa de varroa si cum trebuie sa fie folosita o anumita lada pentru a obtine nu stiu cate roiuri intr-un sezon. Totul functiona excelent atata timp cat nu avea albine in lada. Odata ce lada este populata cu albine situatia se complica si in apicultura nu este ca in matematica. In apicultura nu intotdeauna 1+1=2.

D006

Nu putem compara cele doua personaje , Andrei chiar cunoaste apicultura mai ales teoretic iar on-line e doar un impostor.

bucovineanu

Nu contest cele zise de tine. Dar am vrut sa accetuez ca in apicultura, ca si in alte domenii, nu intotdeauna ceea ce e valabil in teorie se adevereste si in practica.

D006

Aici intervine măiestria , cine este baiat inteligent aplica teoria in practica. Ai informatie , ai stupi , ai inteligenta , nu ramane decat sa transformi teoria in bani.

bio

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 03, 2016, 08:40:31 PM
Nu contest cele zise de tine. Dar am vrut sa accetuez ca in apicultura, ca si in alte domenii, nu intotdeauna ceea ce e valabil in teorie se adevereste si in practica.

...si nu intotdeauna ce se potriveste la un apicultor se poate potrivii si la alt apicultor care poate este in alta zona geografica sau are alt model de stup.

Poate fi si o problema cu punerea teoriei in practica de foarte multe ori .... ca in apicultura ce trebuie facut azi este bine sa faci azi ca miine va fi tirziu ...iar daca faceai  ieri, era prea devreme .

oroles

As adauga la ce a zis domnul @bucovineanu ca hranirile cu antibiotice au facut mai mult rau albinelor. Am cateva studii care spun ca a crescut numarul de infectii bacteriene la albine de cand se administreaza antibiotice in hrana lor. Esti doctor Dragos, tu ce parere ai despre administrarea "preventiva" de antibiotice la albine?

Si o intrebare de bun simt: Tu ai accepta sfaturi de la cineva care si-a omorat toate familiile de albine deoarece sotia nu mai era de acord cu aceasta ocupatie? Daca punea 3-4 caturi deasupra cuibului inseamna ca nevasta domnului Ignatov, suparata de faptul ca se impiedica de atata miere prin casa a decis  o decimare "ritualica" a intregii stupine.  :rotfl: =)) Eu unul nu pot sa rad la asa ceva (asa cum a facut Pustu) si nici nu pot prelua "nereflexiv" sfaturi de la o astfel de persoana.

Sunt prea mic... Am putini stupi, dar nu inghit orice. Poate asta ma face sa fiu un stupar slab...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

roi_ag

Citat din: Dragos G. din Ianuarie 03, 2016, 09:02:01 PM
  Aici intervine măiestria , cine este baiat inteligent aplica teoria in practica. Ai informatie , ai stupi , ai inteligenta , nu ramane decat sa transformi teoria in bani.
Daca nu te ajuta vremea, degeaba ai tu calitatile enumerate sus .

D006

Citat din: oroles din Ianuarie 03, 2016, 09:12:24 PM
As adauga la ce a zis domnul @bucovineanu ca hranirile cu antibiotice au facut mai mult rau albinelor. Am cateva studii care spun ca a crescut numarul de infectii bacteriene la albine de cand se administreaza antibiotice in hrana lor. Esti doctor Dragos, tu ce parere ai despre administrarea "preventiva" de antibiotice la albine?

Si o intrebare de bun simt: Tu ai accepta sfaturi de la cineva care si-a omorat toate familiile de albine deoarece sotia nu mai era de acord cu aceasta ocupatie? Daca punea 3-4 caturi deasupra cuibului inseamna ca nevasta domnului Ignatov, suparata de faptul ca se impiedica de atata miere prin casa a decis  o decimare "ritualica" a intregii stupine.  :rotfl: =))
1)Vreau sa vad si eu studiile respective , cine le-a scris si in ce publicatii au fost tiparite.
2) Apicultura industriala nu se face fara antibiotice.
3) Nu imi dau cu parerea despre viata personala a lui Andrei . Pe mine ma intereseaza doar informatia apicola de la el.

romikele

Problema e atunci cand, la aceeasi vreme, cu acelasi tip de stupi si aceeasi rasa de albina, pe acelasi areal, unul face performanta si arata celorlalti cum a facut, iar altul fluiera a paguba mutand cutiile goale de colo-colo, dar zice de celalalt ca e prost si/sau mincinos.
Concluzia o trageti voi...

bucovineanu

Eu consider apicultura o ecuatie cu mai multe necunoscute si mai multe variabile. Daca necunoscutele le putem imputina prin studiu si le putem inlatura in mare parte prin practica de-a lungul anilor, cu variabilele e mai greu. Nici o zona nu e la fel ca alta, nici un an apicol nu nu e la fel cu precedentul.
Pentru a obtine rezultate care sa ne multumeasca e nevoie sa avem familii puternice in oricare perioada din an, care sa nu se urce in pom cand ne este lumea mai draga.

oroles

Citat din: Dragos G. din Ianuarie 03, 2016, 09:26:24 PM

1)Vreau sa vad si eu studiile respective , cine le-a scris si in ce publicatii au fost tiparite.

Un pic ca vreau sa scap intai de doi virusi (Windows 8.1 si Bitdefender Total Security 2016) si apoi ti le pun la dispozitie.
Mi se incarca o pagina de web si in 5 minute din cauza astora doi.

PS: Bitdefender Uninstall Tool a fost detectat  ca fiind virus de catre Bitdefender Total Security 2016.  :rotfl: =))

romikele

Citat din: oroles din Ianuarie 03, 2016, 10:47:11 PM
PS: Bitdefender Uninstall Tool a fost detectat  ca fiind virus de catre Bitdefender Total Security 2016.  :rotfl: =))

Asa-ti trebuie daca nu-ti place avastul  =))

oroles

Daca scap de astia 2 dau cu aghiasma. Ptiu drace...

apivasmob

(Tu ai accepta sfaturi de la cineva care si-a omorat toate familiile de albine deoarece sotia nu mai era de acord cu aceasta ocupatie? Daca punea 3-4 caturi deasupra cuibului inseamna ca nevasta domnului Ignatov, suparata de faptul ca se impiedica de atata miere prin casa a decis  o decimare "ritualica" a intregii stupine. )

Oroles cine sti tu sa judeci oamenii (a inchis doar la cativa pe care nimeni nu le vroia). Aici mai descumpanit.
Sanatate tuturor apicultorilor