Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Sanatate ai platit si anul trecut , de la 1 ian 2016 vei plati si pensie . Eu la nivel de jud. Buzau am facut o simulare si nu iese o suma extraordinara.

PS. In jud Buzau stuparii care nu au platit pana acum impozitul au deja ANAF-ul pe cap , aviz celor care inca nu au platit.

bucovineanu

Citat din: Eugen B din Decembrie 07, 2015, 09:58:32 PM
Pana acuma am platit doar impozit pe stupi. Asta este un fel de impozit pe venit. Dar de la anul va fi obligatorie si sanatatea si pensia. Exact nu stiu cat vom plati. Caut si eu dar suma exacta nu stiu cum se va calcula
La sanatate se va plati 5,5% din salariul minim pe economie, care este de 1050 lei. Asta in cazul in care rezulta din evidenta contabila ca venitul brut este mai mic sau egal cu salariul minim. Daca venitul lunar e mai mare decat salariul minim, se plateste 5,5% din venitul realizat. Plata la sanatate se face trimestrial pana la data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
La pensii cel mai putin se poate plati 222 de lei lunar.

D006

La albine e pe norma de venit !

bucovineanu

Am uitat sa precizez ca sumele respective sunt valabile pentru cei care nu mai au alte venituri. Cei care au salarii din alte activitati, platesc asa cum zice Dragos.

Eugen B

Dn. Dragos dc a venit anafu mai exact. Doar ca nu au platit impozitu?

PACO

Citat din: Eugen B din Decembrie 07, 2015, 09:58:32 PM
Pana acuma am platit doar impozit pe stupi. Asta este un fel de impozit pe venit. Dar de la anul va fi obligatorie si sanatatea si pensia. Exact nu stiu cat vom plati. Caut si eu dar suma exacta nu stiu cum se va calcula

Ai citit cu atentie decizia de impunere pa anul trecut ? Sigur ai platit si sanatatea. Cat despre pensie , din ce inteleg eu, nu va fi obligatorie.

Contribuția la pensie nu este obligatorie pentru:

"Contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ;
Contribuabilii al caror venit lunar estimat a se realiza nu depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real şi îşi încep activitatea în cursul anului fiscal.
Persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii.
Persoanele care nu sunt integrate in sistemul public de pensii dar care achita contributii catre sisteme profesionale  de pensii – cum ar fi avocatii sau personalul clerical.

D006

Vizita dl. Tadeusz Sabat , presedintele Asociatiei apicultorilor polonezi, la stupina Gavrila.

https://www.youtube.com/watch?v=RUXy6RM_-tU

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Oameni buni sa aveti un Craciun fericit si un nou an plin de impliniri .  Chiar daca anul 2016 se anunta foarte greu pentru apicultura romaneasca sper sa-l trecem cu bine .

D006

Pentru Stefan-Pistu Orban un "La multi ani" calduros cu ocazia onomasticii !

Eugen B

Azi au iesit slab albinele si deja la cinevs in zona mea se moare de foame si cred ca si varroa

calmusdaniel

Pai eu nu cred ca cei la care le mor stupii de foame  si de infestatie cu paduchi sunt apicultori.

Eugen B

Daca ai prea mult de lucru cu alte servicii, nu cred ca poti tine multi stupi.
Fiecare cu problema lui, eu doar spun.
Am verificat mai devreme un stup pe 5-6 rame de albina si consumul este ok, a fost mic, in plus puiet nu a avut, defapt la mine a fost frig in afara de joi 13 grade si soare si azi 12 grade si soare.

tinumaftei

Citat din: calmusdaniel din Decembrie 27, 2015, 03:54:52 PM
Pai eu nu cred ca cei la care le mor stupii de foame  si de infestatie cu paduchi sunt apicultori.
Am cunoscut si apicultori de 25-30 de ani care in urma unor probleme de sanatate sau familie nu au reusit sa pregateasca stupii de iernare si au avut pierderi mari, uneori spre 100℅.

calmusdaniel

DomnuTinu eu ma refer la apicultori sanatosi care nu si-au facut treaba la timp si cum trebuie.